Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
0,00 0% 0,00? 0,00 / 0,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 321/856 ÝlkÝlk ... 221271311319320321322323331371421821 ... SonSon
Arama sonucu : 6843 madde; 2,561 - 2,568 arasý.

Konu: FROTO - Ford Otosan

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,851

Gelsin tombul temettuler
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,851
    Ford Otosan Kocaeli Fabrikalarý Ziyareti ve CFO Toplantýsý
    9 Ekim 2024 tarihinde Ford Otosan tarafýndan Gölcük ve Yeniköy fabrikalarýnda "Takým Kalýp, Pres, Kaynak, Montaj ve
    Batarya" alanlarýnda bir gezi düzenlendi. Gezinin ardýndan CFO ve Yatýrýmcý Ýliþkileri Müdürünün katýldýðý ve sektörel
    geliþmelerin deðerlendirildiði bir toplantý gerçekleþtirildi. Yapýlan yatýrýmlarýn ve inorganik büyümelerin desteðiyle Ford
    Otosan’ýn Ford Motor Co.’daki öneminin arttýðý vurgulanýrken ana ortaðýn toplam satýþ hacminin %15’i Ford Otosan
    üretim araçlardan geldiði paylaþýldý. Þirketin sattýðý araçlarýn %84’ünün ihracat pazarlarýna geri kalanýný ise yurt içi
    pazara gerçekleþtiði belirtildi. Üretim tarafýnda, çeþitli motor tipine ve pazarýn talebine göre planlama yapýlýyor.
    Þirket, son dönemde elektrifikasyon alanýnda önemli yatýrým kararlarý alýrken elektrifikasyona geçiþ sürecinin
    beklenenden daha uzun zamana yayýlacaðýný ve içten yanmalý motorlu, þarj edilebilir hibrit ve tam elektrikli araçlarýn bir
    süre daha birlikte var olacaðý bir dönem olacaðýný düþünüyor. Elektrifikasyona geçiþ sürecinde yapýlan yatýrýmlarýn bir
    örneði Kocaeli fabrikasýndaki batarya atölyesidir. Batarya atölyesi, yýllýk 120 bin adet batarya üretebilecek kapasiteye
    sahiptir. Diðer bir önemli proje olan Ford & Volkswagen iþ birliðinde, Ford Otosan, Volkswagen’in yeni nesil 1-tonluk
    ticari aracýný Yeniköy fabrikasýnda üreteceði açýklanmýþtý. Hatýrlatmak gerekirse, þirketin geçmiþte açýkladýðý 2021 –
    2025 yýllarý arasýnda toplam 1,39mlrEUR yatýrým harcamasý yapýlmasý beklenmekteydi. Toplamda 195 bin adet olan
    benzer nitelikteki aracýn yerine geçmek üzere, 405 bin adetlik yýllýk ortalama 1 tonluk ticari araç üretim kapasitesi
    kurulacak ve bu modelin üretim ömrünün 11 yýl olmasý bekleniyor.
    Volkswagen’in yeni nesil 1-tonluk ticari araç modelinin 2025 yýlý baþlangýcý itibariyle sevkiyatlarýnýn gerçeklemesi
    bekleniyor. Fiyatlandýrma konusunda ise, diðer modellerde uygulanan maliyet artý yöntemiyle yapýlacak olup tek karþý
    taraf Ford Motor Company’dir. Gelecek yýl yeni modellerin de katkýsýyla üretim ve satýþ adetlerinde bir artýþ olacaðýný
    söyleyebiliriz. Toplantýnýn diðer bir önemli baþlýðý ise son yýllardaki Çinli markalarýn yurt içi ve yurt dýþý pazarlardaki artan
    pazar payýydý. Þirket yönetimi, Çinli araçlarý kalite ve donaným açýsýndan rekabetçi olduðunu fakat hitap ettiði segment
    açýsýndan farklý noktalarda olduklarýný paylaþtýlar. Ayrýca, Ford’un hizmet verdiði pazarlardaki bilinirliði, kalite güveni ve
    güçlü daðýtým kanalý sayesinde farklýlaþtýklarýný belirttiler.
    2024 yýlýna ait beklentilerine mevcut koþullarda ulaþabileceklerini, toplam yurt içi pazardaki araç satýþ adedinin
    beklentilerinin hafif üstünde gerçekleþebileceðini düþünüyorlar. Buna ek olarak, TL’nin güçlü seyrinin devam edeceðini
    ve 2025 yýlýnda yurt içi pazarýn yýllýk bazda hafif daralma ihtimalinin artabileceðini paylaþtýlar.
    Ýkinci temettü konusunda ise, yatýrýmcýlarýn da yakýndan bildiði gibi temettü daðýtan bir þirket olduklarýný ve þartlar
    müsaade ettiði taktirde yönetimin bu yönde karar alabileceði belirtilmiþti. Þirketin 17 Ekim 2024 tarihinde yaptýðý KAP
    açýklamasýnda, Yönetim Kurulu 22 Kasým 2024 tarihinde daðýtýlmak üzere hisse baþýna brüt 14,25TL (net 12,825TL)
    kâr payý ödeme önerisini yapýlacak olan Olaðan Genel Kurul Toplantýsýnda onaya sunacak. Hatýrlatmak gerekirse, þirket
    8 Nisan 2024 tarihinde de brüt 43,30TL temettü daðýtýmý gerçekleþtirmiþti. Þirket, 2024 yýlýnda toplamda brüt 57,55TL
    kâr payý daðýtmýþ olacak. Yatýrým evresinde olan ve finansman maliyetinin yüksek olduðu bir zamanda bu kararý almasýný
    olumlu karþýlýyoruz.

Cinliler geliyeaaaaaaaaah
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alýntý Originally Posted by Dudu Yazýyý Oku
    9 Ekim 2024 tarihinde Ford Otosan tarafýndan Gölcük ve Yeniköy fabrikalarýnda "Takým Kalýp, Pres, Kaynak, Montaj ve
    Batarya" alanlarýnda bir gezi düzenlendi. Gezinin ardýndan CFO ve Yatýrýmcý Ýliþkileri Müdürünün katýldýðý ve sektörel
    geliþmelerin deðerlendirildiði bir toplantý gerçekleþtirildi. Yapýlan yatýrýmlarýn ve inorganik büyümelerin desteðiyle Ford
    Otosan’ýn Ford Motor Co.’daki öneminin arttýðý vurgulanýrken ana ortaðýn toplam satýþ hacminin %15’i Ford Otosan
    üretim araçlardan geldiði paylaþýldý. Þirketin sattýðý araçlarýn %84’ünün ihracat pazarlarýna geri kalanýný ise yurt içi
    pazara gerçekleþtiði belirtildi. Üretim tarafýnda, çeþitli motor tipine ve pazarýn talebine göre planlama yapýlýyor.
    Þirket, son dönemde elektrifikasyon alanýnda önemli yatýrým kararlarý alýrken elektrifikasyona geçiþ sürecinin
    beklenenden daha uzun zamana yayýlacaðýný ve içten yanmalý motorlu, þarj edilebilir hibrit ve tam elektrikli araçlarýn bir
    süre daha birlikte var olacaðý bir dönem olacaðýný düþünüyor. Elektrifikasyona geçiþ sürecinde yapýlan yatýrýmlarýn bir
    örneði Kocaeli fabrikasýndaki batarya atölyesidir. Batarya atölyesi, yýllýk 120 bin adet batarya üretebilecek kapasiteye
    sahiptir. Diðer bir önemli proje olan Ford & Volkswagen iþ birliðinde, Ford Otosan, Volkswagen’in yeni nesil 1-tonluk
    ticari aracýný Yeniköy fabrikasýnda üreteceði açýklanmýþtý. Hatýrlatmak gerekirse, þirketin geçmiþte açýkladýðý 2021 –
    2025 yýllarý arasýnda toplam 1,39mlrEUR yatýrým harcamasý yapýlmasý beklenmekteydi. Toplamda 195 bin adet olan
    benzer nitelikteki aracýn yerine geçmek üzere, 405 bin adetlik yýllýk ortalama 1 tonluk ticari araç üretim kapasitesi
    Volkswagen’in yeni nesil 1-tonluk ticari araç modelinin 2025 yýlý baþlangýcý itibariyle sevkiyatlarýnýn gerçeklemesi
    bekleniyor. Fiyatlandýrma konusunda ise, diðer modellerde uygulanan maliyet artý yöntemiyle yapýlacak olup tek karþý
    taraf Ford Motor Company’dir. Gelecek yýl yeni modellerin de katkýsýyla üretim ve satýþ adetlerinde bir artýþ olacaðýný
    söyleyebiliriz. Toplantýnýn diðer bir önemli baþlýðý ise son yýllardaki Çinli markalarýn yurt içi ve yurt dýþý pazarlardaki artan
    pazar payýydý. Þirket yönetimi, Çinli araçlarý kalite ve donaným açýsýndan rekabetçi olduðunu fakat hitap ettiði segment
    açýsýndan farklý noktalarda olduklarýný paylaþtýlar. Ayrýca, Ford’un hizmet verdiði pazarlardaki bilinirliði, kalite güveni ve
    2024 yýlýna ait beklentilerine mevcut koþullarda ulaþabileceklerini, toplam yurt içi pazardaki araç satýþ adedinin
    beklentilerinin hafif üstünde gerçekleþebileceðini düþünüyorlar. Buna ek olarak, TL’nin güçlü seyrinin devam edeceðini
    ve 2025 yýlýnda yurt içi pazarýn yýllýk bazda hafif daralma ihtimalinin artabileceðini paylaþtýlar.
    Ýkinci temettü konusunda ise, yatýrýmcýlarýn da yakýndan bildiði gibi temettü daðýtan bir þirket olduklarýný ve þartlar
    müsaade ettiði taktirde yönetimin bu yönde karar alabileceði belirtilmiþti. Þirketin 17 Ekim 2024 tarihinde yaptýðý KAP
    açýklamasýnda, Yönetim Kurulu 22 Kasým 2024 tarihinde daðýtýlmak üzere hisse baþýna brüt 14,25TL (net 12,825TL)
    kâr payý ödeme önerisini yapýlacak olan Olaðan Genel Kurul Toplantýsýnda onaya sunacak. Hatýrlatmak gerekirse, þirket
    8 Nisan 2024 tarihinde de brüt 43,30TL temettü daðýtýmý gerçekleþtirmiþti. Þirket, 2024 yýlýnda toplamda brüt 57,55TL
    kâr payý daðýtmýþ olacak. Yatýrým evresinde olan ve finansman maliyetinin yüksek olduðu bir zamanda bu kararý almasýný
    olumlu karþýlýyoruz.

Üst yönetim çin i hafife almýyordur inþallah.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by Dudu Yazýyý Oku
    olumlu karþýlýyoruz.

Eline saðlýk... Bize böyle doyurucu analizler lazým.... Sektörel raporlar ve paylaþýmlar önemli... Gerisi lafý güzaftýr... uzun uzun yazmak marifet deðil.. Ýçi dolu olmasý asýl marifet...

Ford otosanýn arge çalýþmalarý devam ettikçe , bu arge çalýþmalarý inovatif buluþlarla desteklediði müdddetçe ve sürek sürekli bir arayýþ dinamizmine sahip oldukça trende kalmak lazým... Yoksa at üç beþ çizik olsun bitsin deðil... Sabýrla beklemenin kriterleri bunlardýr.. Gerisini geçiniz..
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
    Þirketin düþük temettü daðýttýðý dönemlerden sonra cidi ivme kazandýðý görülebilir. Bu nedenle 14 tl temettü olayý aslýnda ihtiyatlý davrandýðýnýn ama temettü kültürünüde devam ettirmek istediðinin bir göstergesi. Ýleride çok daha yüklü temettü verme potasnsiyeli bulunuyor... Zaten yabancý ortaklýðý yükske olan hisselerde yabancý zaten temettü talep ediyor. Bu da hisseye ciddi bir potansiyel katký saðlýyor..

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
    AB'nin çinli araç satýcýlarý için aldýðý ek vergi önlemleri ford otosana yarayacak gibi. Beklentim yurt dýþý satýþlarýný artýrarak iç piyasadaki görece satýþ azalýþlarýný kompanse etmesi.. Zaten yurt içinde tofaþ kadar çok büyük bir pazara sahip deðil. Tabi bunda ticari araç satýþýný ön planda tutmasý da etkili.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
    Hidrojen motoru çalýþmalarý acaba ne alemde.. Þapkadan ilerde tavþan çýkaracaktýr diye ümit ediyorum. Ama en az 2-3 yýlý var gibi.. Koç grubunda zaten bu hidrojen enerji iþi için ciddi bir çalýþma var.. Tüpraþ, entek elektrik, froto gibi firmalar bu enerji iþinin ya üreticisi yada kullanýcýsý olacak teknolojiler üretme derdinde. .. Bakalým görecez..

860'a basarken yediðin hurmalar
    Döner gelir bir gün bofayi, bir gün iþ yatýrýmý týrmalar

1000 liranýn altýnda daðittýklarini biraz zor toplayacak

Sayfa 321/856 ÝlkÝlk ... 221271311319320321322323331371421821 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •