Originally Posted by
foton
sn logologo,
istersen þöyle hesaplayalým,
bu yýlýn toplam karý üzerinden, yada son 4 çeyrek üzerinden hesaplayalým, bana göre 2024 yýlý toplam kar tahmini üzerinden hesaplarsak daha makul olur...
iþyatýrým 45 milyar öngörmüþ...
buna göre hbk 128 çýkýyor 1050 tl yi 128 oranlarsak fk 8 çýkar.
yýl sonu için 120 tahminim vardý son çeyrek açýklanmadan önce ama 3. çeyrek performansý benzer olarak devam ederse kabaca 98-101 gibi bir þey olabilir tabi froto 4. çeyrek en iyi performansýný açýklar bu durumda kabaca 120 neden olmasýn? ama daha ince çalýþmak için çeyreksel hbk lar üzerine istatistiksel çalýþmalar yapmam gerek tahmin için.... bu yüzden çeyreksel verilere ihtiyaç duyuyorum. ayrýca f/k yý da yýllýklandýrýlmýþ takip ettiðim için çeyreksel veriler önemli ama görüldüðü üzere gerek çeyreksel de gerek yýllýklandýrýlmýþta tam bir karmaþa var farklý kaynaklar farklý çeyreksel veriler kullanýyor yemedi enflasyon muhasebesi iþin tuzu biberi oldu, sorunu çözmeye çalýþýyorum, bu yüzden excel tablosuzndaki verilerle ilgili görüþlerinizi alayým dedim
Son düzenleme : logologo; 08-11-2024 saat: 20:08.
Tüm mesajlarým kendi subjektif ve kiþisel görüþlerimi içerir ve asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri