gürselbb kardeþ senin grafiklere bakýþ açýna bayýlýyorum ya.... çok temiz çok net harika fibo hedefinde dirençte var... ordan düzeltmeyi nasýl yapacak yataya sarýp oyalayacak mý yoksa düzeltme akabinde yola devam mý? ikinciyi tercih ederim :D
az buçuk teknik den anlarým ama o kadar temiz o kadar net bir bakýþ açýsý var ki gürsell kardeþin attýðý grafiklerin capslerini alýp arþivime eklemeden yapamýyorum bu güzellik karþýsýnda insanýn sanat eseri gibi saklayasý geliyor bu garfikleri
Son düzenleme : logologo; 12-11-2024 saat: 22:29.
Tüm mesajlarým kendi subjektif ve kiþisel görüþlerimi içerir ve asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
herkesi kastetmiyorum...yanlýþ anlaþýlmasýn....benim kastettiklerim belli..
Gürsel hocam, kýsaca kýrdýðý usd trendini backtest yapmaya çýkýyor diyeydin. sonrasý the horse dýgýdýgýdýk cumburlop water gulu gulu
the horse kýsmý þaka tabiki, trend kanalýna atarsa trendine devam eder, yoksa, aþaðýda yeni destek arar
daha önce ne oldu ben bilmiyorum yoktum ama aklý olan gereksiz sürtüþmeler yerine ky olarak ayný gemide olduðumuzu fark eder bakýþ açýsýný geliþtirmek adýna bilgili olan herkesten faydalanmaya çalýþýr elbette al bekle, al-sat vb pasif ve yarý pasif, aktif, yarý aktif portföy yönetenlerin uzuncularýn kýsacýlarýn uzun+kýsa yatýrým stratejinin kombiasyonlarýný yapanlar dahil herkesin stratejisi bakýþ açýsý beklentileri analizi farklýdýr.... al bekleden ziyade senede 1 ya da 2 hareket belki 3 -5 yýllýk temettü demek insan becerebilirse bundan niye faydalanmasýn? ki zaten ford yapýsý gereði böyle fýrsatlar veriyor... ben yapmam ama yapabilene muazzam faydasý olduðu açýk... SENEDE 1-2 HAREKET YAPMAK da bu anlamda mantýksýz deðil....günlükçü traderlýkla karýþtýrmamak gerekir... farklý bakýþ açýlarý insana çok þey katar faydalanmasýný bilmeli tek seslilikten kimseye fayda gelmez...ben Hiç ön yargýlý deðilim herkesi anlamaya çalýþýrým öyle açýk bir sözlü saldýrý alaycý ve küçümseyici uslup olmadýktan sonra gereksiz ego kasmam kiþi belli bir medeniyet seviyesinde Hareket ediyorsa ben de medeni ölçülerde hareket ederim, hele bilgiliyse maksimum yararlanmaya çalýþýrým bilgiden (tersi durumda da çok iyiyimdir ziya paþa gibi herkesle hakkýný vererek konuþmasýný da bilirim onu da belirteyim :D) ölçer biçerim baktým kiþi bilgili goygoydan çok bilgisini konuþturuyor kendi içinde tutarlý benimle ayný düþünüp düþünmemesi yatýrým stratejinin farklý olmasý vb hiç önemli deðil hazine bulmuþ gibi yapýþýrým kendi geliþimim adýna bir þeyler öðrenmeye çalýþýrým...
Gürsell kardeþin tekniði muazzam öyle ki tahminim sadece teknik deðil temeli de saðlam..... zaten temelsiz teknik, tekniksiz temel olmaz yani temelciysen bile teknikten nasýl faydalanacaðýný teknikçiysen bile temelden nasýl faydalanacaðýný bilen insan bunu bilir. eminim ki tahminim kýsa bakmasanýn çok geçerli nedenleri vardýr... sermayenin çakýlý olmasý bu þartlarda kiþiye mantýklý gelmeyebilir, kiþi belkide sermayenin çakýlý olacaðý günler için daha büyük bir varlýk adýna fýrsat kollayýp hazýrlýk yapmak isteyebilir beklmek yerine koþullarýn iyileþmesi yükseliþ trendlerinden maksimum fayda saðlama startejisi mantýksýz deðil gayet mantýklý... herksein kendince nedenlerinin farklý olmasý analiz ve startejisþinin farklý olmasý bir sürtüþme nedeni deðil aksine bir fikirsel zenginlik ve çok seslilik olarak görülmeli Neyse bence en saðlam iþi sessiz izleyici kitlesi yapýyor :D
bu arada mayýstan beri düþüþte 5 ay geçirdik az deðil fordumuz en fazla 1 sene kadar oyalanýr 4-5 AY OYALANDIIÐI DA OLUR 7-8 ay ortlama inaþallah 2014 sonundan 2018 ortlarýna kadar ki dönem gibi hem uzunculara fýrsat verir hem kýsacýlarý abad eder yükseliþini yapar hem bant hareketleriyle az buçuk oyalanýr hem yükseliþ yapar combo OLUR :D öyle hemen gitmesin :D O OLMAZSA 2021-2024(mayýs) kadar GÝBÝ olsun GÖRECE KISA DA OLSA dzüeltmelerinde fýrsatta verrerek çoþsun BU DÝPTE YA DA TEPEDE UZUN SÜRELÝ BANT HAREKETÝ YAPMASINDAN FAYDALANAMAYACAÐIMIZ ANLAMINA DA GELÝR tepe-bant dip-bant hareketleri çok güzel fýrsatlar aslýnda :D tepe bant yapýp düzletmeye gidebilir tepe bant yapýp yeni tepelere de gidebilir dip bant yapýp fýrsat verebilir dip bant yapýp daha lat banttan sonra yükseliþ trendi baþlatmasý en sevdiðim harekleti bantlarý yatay piyasalarý seviyorum yükseliþ ve düþüþ trendilerinin tadýna öyle varýlýr bence... çok þey mi istyorum bilmiyorum tabii :D YTD
![]()
Son düzenleme : logologo; 13-11-2024 saat: 00:36.
Tüm mesajlarým kendi subjektif ve kiþisel görüþlerimi içerir ve asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
genel anlamda bist þu 9300 leri geçip basit 200 lük ortlamalsý 9600 lerin üstüne atmadan ne olacaðý belli olmaz tabi bir gözüm göz ucuyla hep endeskte :D ytd
TUTAR MI BÝLEMEM TAHMÝNDÝR sma-ema korelasyonalrý HER ZMAN DEÐÝL bazen dipleri bu þekilde belli, koþullar ve þartlar altýnda yakalayabiliyor
ENDEKS
FROTO
yatýrým tavsiyesi deðildir.....
Son düzenleme : logologo; 13-11-2024 saat: 00:33.
Yer Ýmleri