Originally Posted by
skardes
selamlar hocam,
burada yazan bir kesim var, birde daha ok okuyan , ama genel olarak ortalamann ok stnde bir gurup olarak dusunuyrum, sizin kendinize yada etrafnza sordugunuz sorular eminim herkes de kendine soruyor,
bende portfyde %50 zeri froto tayorum , 250tl'lerden balamtm ve evremdeki herkesede sylemitim hikaye basit 350K aratan 1Milyon araca giden bir serven, dolaysyla, 1 milyon ara retim/satn grmek istiyorum, dogru irketteyiz diye dusunuyorum (hatta gn ola harman ola, rusya almanya ispanya fabriklarda ko'a verilebilir, batarya iinde ko holding apkanda tavan illa ckaracaktr vs)
ko gurubu en iyi yatrm yaplacak gurup, frotoda o eklide, ama yinede portfymzde bir holding ynetir gibi ynetmek lazm naizane,
1 hafta imsa altm (yatrmm yok, yapmak istiyorum) bence kendi alannda inanlmaz bir hikaye yazyor imsa, bymeye (globalde ve Trkiyede) ve ihracata odaklanm,
kordsa 1+ milyar dolardan fazla PD'ne sahipken imdilerde 400+Milyon dolarda yatrmcsn ok zd (2 senedir buradada yatrmm var ve klli zarar, ama birok nedeni var dolar, asgari cret in faktr vs)
alarko 6-7 sektrde , holdingi bytmeye alor, yaptg yatrmlarla (5 yldr yatrmcsym)
sfr maliyetli imen yatrmcsym ve devam ediyorum,
aslnda szn z , burada siz dahil birok insann yatrm konusunda benden ok daha iyi oldugunu dnen ve kendisini srekli gelitirmeye alan biri olarak
kiiden kiiye degismekle beraber , mutlaka ama mutlaka, birden fazla sektr/irketde yatrm yaplmas gerektigini dnnenlerdenim, bu say birisi icin 15 iken bir bakasicin 5 olabilir, ama 1 tane olmas gerekten psikoloji asndan ok zorlayc,
hrmetle,
Yer mleri