Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
12,32 10% 17,62 Mn 11,04 / 12,32
349,25 10% 7,13 Mn 320,00 / 349,25
173,80 10% 2,83 Mr 158,00 / 173,80
451,50 9.99% 47,36 Mn 451,50 / 451,50
13,89 9.98% 1,04 Mr 13,37 / 13,89
121,50 -10% 4,27 Mr 121,50 / 135,20
18,47 -9.99% 2,15 Mr 18,47 / 22,52
853,50 -9.97% 11,17 Mn 853,50 / 853,50
19,35 -7.59% 1,41 Mr 19,12 / 20,98
444,75 -7.2% 115,48 Mn 444,75 / 481,75
2,99 -4.17% 17,39 Mr 2,99 / 3,20
301,00 0.08% 11,87 Mr 298,25 / 304,25
295,75 1.89% 10,84 Mr 288,00 / 300,75
37,22 3.91% 8,73 Mr 35,90 / 37,96
70,70 0.07% 8,08 Mr 70,20 / 71,50
19,34 1.58% 984,18 Mn 19,10 / 19,54
427,25 -1.04% 6,74 Mr 424,25 / 434,50
295,75 1.89% 10,84 Mr 288,00 / 300,75
747,00 2.33% 2,69 Mr 728,50 / 751,00
94,65 1.34% 558,04 Mn 92,90 / 95,20
111,30 1.18% 233,82 Mn 109,30 / 111,80
427,25 -1.04% 6,74 Mr 424,25 / 434,50
33,54 5.27% 226,30 Mn 32,30 / 33,82
10,55 2.73% 340,95 Mn 10,27 / 10,59
87,30 1.57% 667,71 Mn 86,15 / 88,25

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 362/856 lklk ... 262312352360361362363364372412462 ... SonSon
Arama sonucu : 6843 madde; 2,889 - 2,896 aras.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1.  Alnt Originally Posted by human01 Yazy Oku
    Son yllardaki ykselilere ramen herey hala enflasyonun gerisinde..... Kripto demeyin bence kripto tam bir lale olay gibi olacak sonunda.... imdi kar kan ok olacaktr ama sonunda herkes bir sandelye kaptnda birileri ayakta kalacak..hatta ounluk ayakta kalacak... Ksacas iyi hisselerden kprdamak ve ayrlmak enflasyon karsnda uzun vade en cengaver savanz darya almanza benzer.. Benden sylemesi..
    Coinlerin bazlar kalc bir ou da p.
    Bitcoin ve eth alp souk czdan yapmtm iki yl nce.
    Hala bekliyorum.Mrga ralli yaanrsa belki zirvelerine yakn yakalarsam yurtd borsada deerlendireceim onu da.
    Al sat ilerine gelirsek sermaye piyasalarnda al sat yapan orta uzun vadede hi kprdamasa ayn noktaya gelir ektii dert de cabas olur.
    Finanslar soruyorum lisanslarn falan ie girite sormuyorlar ne kadar hacim yarattrrsn diye soruyorlar.Al sat yapan illaki zlr.
    Burda var birka kii tekniki onlar kurt olmu onlar al sat yapmasa da ayn paray kazanrlar bence.
    Bana uzak.
    u olur bence salkldr.
    Sepet yapmtr kii arlklar sektr ve irketlere datmtr arada ayarlama yapyordur onu anlarm ama gnlk al sat ky iin strestten baka bir ey deil.
    Coinde de ticarette de sermaye piyasalarnda da doru deil.

Byk miktarda paras olmayan(1 milyon dolar altnda) yatrmc nce sektr sonra patron belirleyip sepet yapmaldr.temettler nakit aklarn ekleyerek bileik getiriyi de kullanarak lot hedefine ya da vade hedefine dek biriktirmelidir.
    Ama burdaki handikap iyi irketler birbirine getirise yaknsar uzun vadede.Bunu da gz nne aldnda odaklanma da nemli oluyor.
    Dudu nun portfy baars varsa onun gibilerin odaklanma yapmalarndan dolay.
    Kendime gelirsem de gemiime baktmda odaklanma ve byme hisselerini iyi semem ve hibir zaman borsadan para kartmamak olarak dnyorum.
    Sahne kapanncaya dek sahnese olmal kii.
    Ama bu yazdklarm kolay eyler deil para az yatrmcda ve barnma ara alm vs diyerek insanlar burdaki paralarn kullanyorlar haliyle sermaye bymesi zor oluyor.
    Zamannda teknik orta vade baktgm kagtlar hari byme hisseleri dahil temettleri tekrar koyarak 5 irkette deerlendirsem yine ayn orana varcak gibiyim.
    Bir de ekonomist ve iktisatlar irket ilerinde dinlemek nemli yatrmda dinlemek ie yaramyor.
    nk piyasada yazl olmayan kurallar mevcut.Kitabi yaklamlar teknik temelde vs de
    piyasann ok fiyatlad eyler deil.
    Benim dncem de bu.
    (Bunlar kimseye ya da size bir eyler anlatmak ispat amal yazmadm burdaki yorumlar okuyunca ara ara kendimi de test ediyorum atladm grmezden geldiim bir ey var m diye onun iin yazdm.)

Herkesten her eyi renirim bilgi bedava uygularm ya da uygulamam.
    Mesela genelde yllk harcamalarm bir seferde alyorum.Ppf ve isvire frang olarak hesapta tutuyordum bu zamana dek.Oradan harcyorduk.Altn olarak da koymay rendim bu yl mesela.
    Altn ppf isvire frang eit oranda atp eit oranda bozup kullanyoruz.Daha da gemite isvire frang tutuyordum.Euroyu daha zayf gryordum vs vs
    Her yeni gn bir eyler reniyoruz.
    Ama unu net ifade edeyim.
    Temettler ii ok bytyor.Eer temett ihtiya deilse portfy devasa bytyor.
    Ytd syg

2.  Alnt Originally Posted by Siesta Yazy Oku
    Sagolun. Bir sure forda donmeyi dusunmuyorum.
    Zarari kurtarmayi da beklemiyordum , zayif bilanco , euro parite ve dandik temettu olaylarindan sonra.

Herkesin dilinde bir 15 kasim muhabbeti.

Bakalm inliler geliyor mu gelmiyor mu

Tevik belgesi resmi gazetede mi yayinlanacakmis.. onu mu bekliyorlarmis lansman icin.

Bir nmz grelim.
    Ben de acaba tek hisseden sepete dndrsem mi bist i diye dnmeden edemiyorum.
    leride burdaki temetty piyasaya karmay dnyorum.
    Onun iin hi aksamamas lazm temettlerin.
    Ama bir zel okul ama zel bir vakf hayalim var.
    Oray maliyet olarak dkte tutup burdan gelen temettyle ii dndrebilirsem hayalime ulam olurum.
    Ben de birka ey dnyorum da kaydrmak iin biraz almak lazm.
    Geldiimde birka kiiye fikir danacam.
    Aslnda ko holding iyi temett verse yarsn oraya kaydrp baka irketleri kafamda dnmcem de.
    Arada aklma geliyor.
    5 irkete karsam arlk ayarlamas yapmak lazm olcak ara ara oturup bakmak lazm olcak.
    Gecen bilanoya bile bakmadm sormadm da.
    Oturup almak istemiyorum bilanolara artk.
    Benim evremde borsa yatrm yapan da yok genelde ie gce yatryorlar.Fikir danmam gerekiyor aslnda da odakl*****yorum.
    Abd ye gtrsem vergi meselesi var lkemize para sokarken.
    Burda ferrari hissesi gzme kesiyor.Biriyle grme yaptk ondan fikir alyorum aslnda ama baz soru iaretleri var.
    Ara ara gelip okuyorum farkl fikir yakalar mym diye de olmazsa emlak yatrm yapcam dkkan maaza olarak.Kiralar balcam kafamdaki ie ileride.
    Zaten temett sreklilii kurumsallk vs dilndk m kolardsn baka adam yok lkede maalesef.
    Neyse Allah kerim aar bir kap bize.
    Fazla gevezelik ettim kusura bakmayn.Sesli dndm.
    Risk olarak ifadelerinize de sayg duyuyorum onu da ekliyim.

3. Bu habere bir tavan olur artk.

Trkiye detay da gzelmi...

Hayrl olsun.

ABD Ulusal Kara Yolu Trafik Gvenlii daresi (NHTSA), Ford Motor hakknda 2021 ylnda bir soruturma balatt. Ford'un 600 binden fazla kusurlu geri gr kameralarna sahip aralar zamannda geri armad veya Ulusal Trafik ve Motorlu Ara Gvenlii Yasas'nn gerektirdii ekilde doru ve eksiksiz geri arma bilgileri salamad belirlendi. Geri arlmayan aralar arasnda 2020 model yl Escape, Explorer, F-150, Mustang ve Transit aralar da dahil olmak zere eitli modeller bulunuyordu.

FORD ANLAMAYA GTT, DEMEY KABUL ETT

Ford Motor, ABD Ulusal Kara Yolu Trafik Gvenlii daresi (NHTSA) ile anlama yoluna gitti. Anlamayla ilgili de NHTSA'dan aklama yapld. Aklamada, Ford Motor'un arzal geri gr kameralarna sahip aralar zamannda geri armad ve ilgili yasann gerektirdii ekilde bilgi salamad ifade edildi.

RKET TARHNN EN YKSEK KNC CEZASI

Ford'un 165 milyon dolar ceza demeyi kabul ettii belirtildi. Ford Motor'un kabul ettii bu cezann, kurum tarihinde en yksek tutardaki ikinci ceza olduu vurguland.

65 MLYON DOLAR N DEME YAPILDI

Aklamada anlama erevesinde, Ford'un 65 milyon dolarlk n deme yapaca, irketin performans ykmllkleri iin 45 milyon dolarlk harcama gerekletirecei ve 55 milyon dolarlk ksmn ertelendii aktarld.
    NHTSA'nn ek olarak Ford'un geri arma karar alma srecini gzden geirmesini ve gerekli deiiklikleri yapmasn talep ettii belirtilen aklamada, irketten geri arma kararlarnn hzn artrmasnn istenecei kaydedildi.

FORD VE NHTSA'DAN AIKLAMA

Fordun szcs Maria Buczkowski yapt aklamada, NHTSA ile bu konuyu zme frsatn takdir ediyoruz ve Ford'da gvenlik ve uyumluluu srekli olarak gelitirmeye kararlyz. Gelimi veri analitii, yeni bir kurum ii test tesisi ve dier yetenekler de dahil olmak zere geni kapsaml iyiletirmeler halihazrda devam ediyor ve daha fazlas da gelecek dedi.
    NHTSA ynetici yardmcs Sophie Shulman da yapt aklamada, Zamannda ve doru geri armalar, yollarmzda herkesi gvende tutmak iin kritik neme sahiptir. NHTSA, reticilerin yollarmz gvenli tutmak iin tasarlanan yasalara uymasn salamaya kararldr. reticiler Amerikan halknn gvenliine ncelik vermekte ve federal yasalar kapsamndaki ykmllklerini yerine getirmekte baarsz olduklarnda, NHTSA onlar sorumlu tutacaktr diye konutu.

365 MLYON DOLAR GMRK CEZASI KESLMT

Mart aynda, Ford'un Trkiye'den ithal ettii kargo vanlarn arka tarafna geici koltuk yerletirerek lkeye yolcu tama arac olarak sokulmas nedeniyle 365 milyon dolar gmrk cezas kesilmiti.

4.  Alnt Originally Posted by Siesta Yazy Oku
    Bu habere bir tavan olur artk.

Trkiye detay da gzelmi...

Hayrl olsun.

ABD Ulusal Kara Yolu Trafik Gvenlii daresi (NHTSA), Ford Motor hakknda 2021 ylnda bir soruturma balatt. Ford'un 600 binden fazla kusurlu geri gr kameralarna sahip aralar zamannda geri armad veya Ulusal Trafik ve Motorlu Ara Gvenlii Yasas'nn gerektirdii ekilde doru ve eksiksiz geri arma bilgileri salamad belirlendi. Geri arlmayan aralar arasnda 2020 model yl Escape, Explorer, F-150, Mustang ve Transit aralar da dahil olmak zere eitli modeller bulunuyordu.

FORD ANLAMAYA GTT, DEMEY KABUL ETT

Ford Motor, ABD Ulusal Kara Yolu Trafik Gvenlii daresi (NHTSA) ile anlama yoluna gitti. Anlamayla ilgili de NHTSA'dan aklama yapld. Aklamada, Ford Motor'un arzal geri gr kameralarna sahip aralar zamannda geri armad ve ilgili yasann gerektirdii ekilde bilgi salamad ifade edildi.

RKET TARHNN EN YKSEK KNC CEZASI

Ford'un 165 milyon dolar ceza demeyi kabul ettii belirtildi. Ford Motor'un kabul ettii bu cezann, kurum tarihinde en yksek tutardaki ikinci ceza olduu vurguland.

65 MLYON DOLAR N DEME YAPILDI

Aklamada anlama erevesinde, Ford'un 65 milyon dolarlk n deme yapaca, irketin performans ykmllkleri iin 45 milyon dolarlk harcama gerekletirecei ve 55 milyon dolarlk ksmn ertelendii aktarld.
    NHTSA'nn ek olarak Ford'un geri arma karar alma srecini gzden geirmesini ve gerekli deiiklikleri yapmasn talep ettii belirtilen aklamada, irketten geri arma kararlarnn hzn artrmasnn istenecei kaydedildi.

FORD VE NHTSA'DAN AIKLAMA

Fordun szcs Maria Buczkowski yapt aklamada, “NHTSA ile bu konuyu zme frsatn takdir ediyoruz ve Ford'da gvenlik ve uyumluluu srekli olarak gelitirmeye kararlyz. Gelimi veri analitii, yeni bir kurum ii test tesisi ve dier yetenekler de dahil olmak zere geni kapsaml iyiletirmeler halihazrda devam ediyor ve daha fazlas da gelecek” dedi.
    NHTSA ynetici yardmcs Sophie Shulman da yapt aklamada, “Zamannda ve doru geri armalar, yollarmzda herkesi gvende tutmak iin kritik neme sahiptir. NHTSA, reticilerin yollarmz gvenli tutmak iin tasarlanan yasalara uymasn salamaya kararldr. reticiler Amerikan halknn gvenliine ncelik vermekte ve federal yasalar kapsamndaki ykmllklerini yerine getirmekte baarsz olduklarnda, NHTSA onlar sorumlu tutacaktr” diye konutu.

365 MLYON DOLAR GMRK CEZASI KESLMT

Mart aynda, Ford'un Trkiye'den ithal ettii kargo vanlarn arka tarafna geici koltuk yerletirerek lkeye yolcu tama arac olarak sokulmas nedeniyle 365 milyon dolar gmrk cezas kesilmiti.
    Gelmisin FROTO ya zarar kurtardm diye satmsn...

Arkadan da ince ince FROTO dan bi adam olmaz tr yazlar yazmsn.

Ardndan da tr vr bir haber iin TAVAN OLABLR uyars yapmsn....

Yahu bu haberin FROTO ya hisse fiyatna etkisi NTR ...

te byle kiiler bir de diyor ki ''Ben borsada neden kazanamyorum?''

Kazanamazsn SESTA karde kazanamazsn...Fesat insan borsada para kazanamaz.

5.  Alnt Originally Posted by uzunvade87 Yazy Oku
    Ben de acaba tek hisseden sepete dndrsem mi bist i diye dnmeden edemiyorum.
    leride burdaki temetty piyasaya karmay dnyorum.
    Onun iin hi aksamamas lazm temettlerin.
    Ama bir zel okul ama zel bir vakf hayalim var.
    Oray maliyet olarak dkte tutup burdan gelen temettyle ii dndrebilirsem hayalime ulam olurum.
    Ben de birka ey dnyorum da kaydrmak iin biraz almak lazm.
    Geldiimde birka kiiye fikir danacam.
    Aslnda ko holding iyi temett verse yarsn oraya kaydrp baka irketleri kafamda dnmcem de.
    Arada aklma geliyor.
    5 irkete karsam arlk ayarlamas yapmak lazm olcak ara ara oturup bakmak lazm olcak.
    Gecen bilanoya bile bakmadm sormadm da.
    Oturup almak istemiyorum bilanolara artk.
    Benim evremde borsa yatrm yapan da yok genelde ie gce yatryorlar.Fikir danmam gerekiyor aslnda da odakl*****yorum.
    Abd ye gtrsem vergi meselesi var lkemize para sokarken.
    Burda ferrari hissesi gzme kesiyor.Biriyle grme yaptk ondan fikir alyorum aslnda ama baz soru iaretleri var.
    Ara ara gelip okuyorum farkl fikir yakalar mym diye de olmazsa emlak yatrm yapcam dkkan maaza olarak.Kiralar balcam kafamdaki ie ileride.
    Zaten temett sreklilii kurumsallk vs dilndk m kolardsn baka adam yok lkede maalesef.
    Neyse Allah kerim aar bir kap bize.
    Fazla gevezelik ettim kusura bakmayn.Sesli dndm.
    Risk olarak ifadelerinize de sayg duyuyorum onu da ekliyim.

selamlar hocam,
    burada yazan bir kesim var, birde daha ok okuyan , ama genel olarak ortalamann ok stnde bir gurup olarak dusunuyrum, sizin kendinize yada etrafnza sordugunuz sorular eminim herkes de kendine soruyor,

bende portfyde %50 zeri froto tayorum , 250tl'lerden balamtm ve evremdeki herkesede sylemitim hikaye basit 350K aratan 1Milyon araca giden bir serven, dolaysyla, 1 milyon ara retim/satn grmek istiyorum, dogru irketteyiz diye dusunuyorum (hatta gn ola harman ola, rusya almanya ispanya fabriklarda ko'a verilebilir, batarya iinde ko holding apkanda tavan illa ckaracaktr vs)

ko gurubu en iyi yatrm yaplacak gurup, frotoda o eklide, ama yinede portfymzde bir holding ynetir gibi ynetmek lazm naizane,

1 hafta imsa altm (yatrmm yok, yapmak istiyorum) bence kendi alannda inanlmaz bir hikaye yazyor imsa, bymeye (globalde ve Trkiyede) ve ihracata odaklanm,

kordsa 1+ milyar dolardan fazla PD'ne sahipken imdilerde 400+Milyon dolarda yatrmcsn ok zd (2 senedir buradada yatrmm var ve klli zarar, ama birok nedeni var dolar, asgari cret in faktr vs)

alarko 6-7 sektrde , holdingi bytmeye alor, yaptg yatrmlarla (5 yldr yatrmcsym)

sfr maliyetli imen yatrmcsym ve devam ediyorum,

aslnda szn z , burada siz dahil birok insann yatrm konusunda benden ok daha iyi oldugunu dnen ve kendisini srekli gelitirmeye alan biri olarak

kiiden kiiye degismekle beraber , mutlaka ama mutlaka, birden fazla sektr/irketde yatrm yaplmas gerektigini dnnenlerdenim, bu say birisi icin 15 iken bir bakasicin 5 olabilir, ama 1 tane olmas gerekten psikoloji asndan ok zorlayc,

hrmetle,

6.  Alnt Originally Posted by skardes Yazy Oku
    selamlar hocam,
    burada yazan bir kesim var, birde daha ok okuyan , ama genel olarak ortalamann ok stnde bir gurup olarak dusunuyrum, sizin kendinize yada etrafnza sordugunuz sorular eminim herkes de kendine soruyor,

bende portfyde %50 zeri froto tayorum , 250tl'lerden balamtm ve evremdeki herkesede sylemitim hikaye basit 350K aratan 1Milyon araca giden bir serven, dolaysyla, 1 milyon ara retim/satn grmek istiyorum, dogru irketteyiz diye dusunuyorum (hatta gn ola harman ola, rusya almanya ispanya fabriklarda ko'a verilebilir, batarya iinde ko holding apkanda tavan illa ckaracaktr vs)

ko gurubu en iyi yatrm yaplacak gurup, frotoda o eklide, ama yinede portfymzde bir holding ynetir gibi ynetmek lazm naizane,

1 hafta imsa altm (yatrmm yok, yapmak istiyorum) bence kendi alannda inanlmaz bir hikaye yazyor imsa, bymeye (globalde ve Trkiyede) ve ihracata odaklanm,

kordsa 1+ milyar dolardan fazla PD'ne sahipken imdilerde 400+Milyon dolarda yatrmcsn ok zd (2 senedir buradada yatrmm var ve klli zarar, ama birok nedeni var dolar, asgari cret in faktr vs)

alarko 6-7 sektrde , holdingi bytmeye alor, yaptg yatrmlarla (5 yldr yatrmcsym)

sfr maliyetli imen yatrmcsym ve devam ediyorum,

aslnda szn z , burada siz dahil birok insann yatrm konusunda benden ok daha iyi oldugunu dnen ve kendisini srekli gelitirmeye alan biri olarak

kiiden kiiye degismekle beraber , mutlaka ama mutlaka, birden fazla sektr/irketde yatrm yaplmas gerektigini dnnenlerdenim, bu say birisi icin 15 iken bir bakasicin 5 olabilir, ama 1 tane olmas gerekten psikoloji asndan ok zorlayc,

hrmetle,
    Sayn skardes,
    Yazdklarnz ok kymetli.
    Teekkr ederim.

7.  Alnt Originally Posted by uzunvade87 Yazy Oku
    Sayn skardes,
    Yazdklarnz ok kymetli.
    Teekkr ederim.

bu arada amerika borsasna girilmesi gerektiginide yllardr dusunurum, hatta az bir starbucks hissesi almtm yllar once ama ilgilenmiyordum, ve oda yanl bir yatrmm (starbucksun kt bir ceo ve ynetimi ve dne denk gelmiim), starbucks cogunu satp ve birazda ilave olarak yaklak portfoyun %4' kadar ve cogunlugu TEsla (sadece otomobil irketi oldugunu dusunmuyorum, bir yazlm-teknoloji irketi daha ok, ve , game changer bir irket) olan amerika yatrmda var , TEsla'yda yakndan takip etmeye alyorum, ve burayda yine cogaltmak ve eitlendirmek istiyorum

hrmetle,

8. haber aklarn srekli takip etmek deil ama her habere gre enseyi karartmak ya da omak pek mantkl deil zaten amata bu piyasann ileyi mantn bilmeden, haberleri aklmz kullanarak eletiriel bir szgeten geirmeden srf haber aklarna gre ahreket etmek hi salkl deil aban gre haber aklar sadece bir bahane gerektiinde kullanrlar gerektiinde de grmezden gelirler byk fonlar.... hi kymeti harbiyesi yok ou haberin yukardaki haberde olduu gibi ( piyasa ieyiine rnek olarak tuprs efasne karlar akald dnem 3 sene nceki faiyatalrna dmt, ya da kt bilono ve haberler ncesi hi ilgilenmediim baz s hisselerin x hissesinin tavan tavan gitmesi ki aslnda ama mal boaltma ncesi kattan kmas gibi) imsya gelince beton gibi hisse :D YILLARCDA YERNDE SAYDIINI BLRM SABIR HSSESDR AMA SALAM HKAYES VAR :D yle ksaclar heves etmesin :D YTD
    Tm mesajlarm kendi subjektif ve kiisel grlerimi ierir ve asla yatrm tavsiyesi deildir.

Sayfa 362/856 lklk ... 262312352360361362363364372412462 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •