logologo kardeþ,
bu forum kýymetini bilir inþaallah da pek sanmýyorum..
hala 3-5 çizik deyip arada laf sokan lot bekçileri oldukça ki bir insan yatýrým olgusunu böyle de kavrayabilir sýkýntý yok..
yok da her fýrsatta tekniði kötülersen seninde yatýrým zihniyetini sabaha kadar tava ya yatýrýrlar..
ben çözdüm bunlarý..sende teknik kullanýyorsun bunlara hazýrlýklý ol diye söylüyorum..
o 3-5 çizik dedikleri de aslýnda 1200 lerden 800 lere inerken abi lerinin uyarýlarýna kulak asmayýp bu uzun sýkýntýlý süreçte sinirden kendilerine attýklarý jilet lerin çizikleri zaten..
ömür boyu kalýcýdýr izleri.oturmuþ içlerine bir kere..
yukarda yazdýklarýna ufak bir ekleme naçizane:
peg rasyosu eskiden 1 deðeri üstüydü,,
1,03-1,06,1,77 gibi..þimdi araya farklý verileri de ekleyince deðerler hep 0,08-0,12 gibi çýkýyor..
herkesin anlayacaðý þekilde söylemek gerekirse peg rasyosu o an için þirketin ne kadar ucuz veya pahalý olduðunu söyler..
eski sisteme göre 1,2 :þu an için %20 yukardan fiyatlanýyor gibi..
asýl önem arzeden radyo bence ROIC deðeridir...
ben hep onu takip ederim..
yapýlan yatýrýmýn geriye dönüþü..artýk bilanço ya ne kadar katký vermeye baþladý..kaba tabirle tabii..
f/k-favök-fd/favök ..onlar malum..herkes bilir..benim için önemli olan esas faaliyet karý...
duran varlýklar ile uzun vadeli yükümlülüklerin oraný
dönen varlýklar ile kýsa vadeli yükümlülüklerin oranýn kontrolü de her bilanço yapýlamalýdýr..mutat oran bozulmuþ ise hemen teferruatlara bakmak lazým..
naçizane,

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri