Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
0,00 0% 0,00? 0,00 / 0,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 392/856 ÝlkÝlk ... 292342382390391392393394402442492 ... SonSon
Arama sonucu : 6843 madde; 3,129 - 3,136 arasý.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1.  Alýntý Originally Posted by logologo Yazýyý Oku
    zaman bulursam, yoðunluk olmazsa forumda bir konu açacaðým yatýrým dahileri serisi yatýrým yaklaþýmý + kriterler zman bulursam back testb sonuçalrý þunun gibi

Vanguard Windsor Fund yatýrým fonunun efsanevi baþkaný John Neff

John Neff'in portföy yöneticisi olarak 31 yýllýk görev süresi boyunca (1964-1995) Vanguard'ýn Windsor Fonu'ndan elde ettiði ortalama yýllýk toplam getiri %13,7 idi. Brüt bazda piyasa getiri oranýný %3,5'ten fazla (ve net bazda %3,15) aþtý. Geniþ piyasa endeksini 22 kez yenerek büyük bir tutarlýlýk gösterdi ve düzenli olarak para yöneticilerinin en üst yüzdesinde yer aldý.

yatýrým yaklaþýmý: Deðer Yatýrýmý (Value Investing), Kaliteli þirketler

Hisse Seçim Kriterleri:

Kaynak Kitap: John Neff on Investing

---> PEGY < 1
    ---> Satýþ Büyüme Serisi >= 4 ( üst üste 4 dönem satýþlarýn büyümüþ olmasý)
    ---> HBK 5y CAGR % > 2
    ---> HBK 5y CAGR % < 20
    ---> F/K < SektörMedyaný
    ---> SNA > SNA 1yýl Önce (SERBEST NAKÝT AKIÞI)
    ---> Faliyet Karý > Faliyet Karý 1y önce
    ---> Faliyet Kar Marjý % > Sektör Medyaný
    sýralama:
    ---> F/K artan sýrada

ortalama yýllýk toplam getirisi %13,7

dip Not:

Fiyat/Kazanç Büyümesi ve Getiri Oraný veya PEGY Oraný, iyi temettü getirileri ödeyen ucuz büyüme þirketlerini bulmaya çalýþýr ve PEGY Oraný'nýn Kazanç Büyümesi Oraný ve Temettü Getirisi toplamýna bölünmesiyle hesaplanýr. Bu, Yýllýklandýrýlmýþ bazda ölçülür ve kazançlar seyreltilir ve normalleþtirilir.
    Bu, Peter Lynch tarafýndan ve zýddý John Neff tarafýndan kullanýlýr (toplam getiri oraný olarak adlandýrýr).
    Önemli miktarda temettü ödeyen hisse senetleri için PEGY, PEG'den daha iyi bir ölçü olabilir.

PEGY= (F/K) / Büyüme Oraný(G) + Temettü Verimi(Y)

F/K = HÝSSE Fiyatý / Hisse Baþý Kar

Büyüme Oraný(G) = Þirketin gelecekteki kazanç büyüme oranýný ifade eder. Genellikle yýllýk büyüme oraný olarak, geçmiþ yýllarda elde edilen gelir veya kazanç artýþlarýnýn yüzdesiyle tahmin edilir. Dezavantajý bu oranýnýn tahmine baðlý olmasýdýr opsiyonel olarakmevcut büyüme oranýný kullanmak yanýltabilir 5 yýllýk veya 10 yýýllýk medyan veya ortalama kullanýlmasý ya da gelecek büyüme oranýnýn tahmini için istatistiksel yöntemler kullanýlmasý tercih edilir

Temettü Verimi (Y) = (Yýllýk Temmettü ödemesi / Hisse Fiyatý) * 100

Biste uyarlasanýz bu kriterleri nasýl uyarladýnýz :D en önemlþ kýsým burasý...HBK 5y CAGR % > 2 bu enflasyon ortamýnda bizde kriter olmaz :D olamaz
    logologo kardeþ,
    bu forum kýymetini bilir inþaallah da pek sanmýyorum..
    hala 3-5 çizik deyip arada laf sokan lot bekçileri oldukça ki bir insan yatýrým olgusunu böyle de kavrayabilir sýkýntý yok..
    yok da her fýrsatta tekniði kötülersen seninde yatýrým zihniyetini sabaha kadar tava ya yatýrýrlar..
    ben çözdüm bunlarý..sende teknik kullanýyorsun bunlara hazýrlýklý ol diye söylüyorum..
    o 3-5 çizik dedikleri de aslýnda 1200 lerden 800 lere inerken abi lerinin uyarýlarýna kulak asmayýp bu uzun sýkýntýlý süreçte sinirden kendilerine attýklarý jilet lerin çizikleri zaten..
    ömür boyu kalýcýdýr izleri.oturmuþ içlerine bir kere..
    yukarda yazdýklarýna ufak bir ekleme naçizane:
    peg rasyosu eskiden 1 deðeri üstüydü,,
    1,03-1,06,1,77 gibi..þimdi araya farklý verileri de ekleyince deðerler hep 0,08-0,12 gibi çýkýyor..
    herkesin anlayacaðý þekilde söylemek gerekirse peg rasyosu o an için þirketin ne kadar ucuz veya pahalý olduðunu söyler..
    eski sisteme göre 1,2 :þu an için %20 yukardan fiyatlanýyor gibi..
    asýl önem arzeden radyo bence ROIC deðeridir...
    ben hep onu takip ederim..
    yapýlan yatýrýmýn geriye dönüþü..artýk bilanço ya ne kadar katký vermeye baþladý..kaba tabirle tabii..
    f/k-favök-fd/favök ..onlar malum..herkes bilir..benim için önemli olan esas faaliyet karý...
    duran varlýklar ile uzun vadeli yükümlülüklerin oraný
    dönen varlýklar ile kýsa vadeli yükümlülüklerin oranýn kontrolü de her bilanço yapýlamalýdýr..mutat oran bozulmuþ ise hemen teferruatlara bakmak lazým..
    naçizane,

2.  Alýntý Originally Posted by gürselbb Yazýyý Oku

bu da beklemediðim..
    netice de çok deðiþen bir þey olmaz..
    araya 1-2 ay atar
    þimdiki grafiði oturtun üzerine bakýn boþluk var mý...
    3-5 çizik dedikleri bu iþte..
    14 kasým tarihi...

3.  Alýntý Originally Posted by gürselbb Yazýyý Oku
    þimdiki grafiði oturtun üzerine bakýn boþluk var mý...
    3-5 çizik dedikleri bu iþte..
    14 kasým tarihi...
    Bu benim de tuttuðum grafik :D ti
    Tüm mesajlarým kendi subjektif ve kiþisel görüþlerimi içerir ve asla yatýrým tavsiyesi deðildir.

4. Yatirimci iliskilerini arayayim de yarin acilista tahtada ne bekliyorlar ona gore pozisyon alayim bugun kapanista.

5. Dün sabaha karþý kendimle konuþtum
    Ben hep kendime çýkan bir yokuþtum
    Yokuþun baþýnda bir düþman vardý
    Onu vurmaya gittim kendimle vuruþtum

þair Özdemir Asaf ne güzel yazmýþ þu dizeleri. Herkes kendine göre uyarlayabilir
    Yazýlarýmýn tamamý þahsi görüþlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda görüþ ve düþüncelerim asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

6.  Alýntý Originally Posted by gürselbb Yazýyý Oku
    logologo kardeþ,
    bu forum kýymetini bilir inþaallah da pek sanmýyorum..
    hala 3-5 çizik deyip arada laf sokan lot bekçileri oldukça ki bir insan yatýrým olgusunu böyle de kavrayabilir sýkýntý yok..
    yok da her fýrsatta tekniði kötülersen seninde yatýrým zihniyetini sabaha kadar tava ya yatýrýrlar..
    ben çözdüm bunlarý..sende teknik kullanýyorsun bunlara hazýrlýklý ol diye söylüyorum..
    o 3-5 çizik dedikleri de aslýnda 1200 lerden 800 lere inerken abi lerinin uyarýlarýna kulak asmayýp bu uzun sýkýntýlý süreçte sinirden kendilerine attýklarý jilet lerin çizikleri zaten..
    ömür boyu kalýcýdýr izleri.oturmuþ içlerine bir kere..
    yukarda yazdýklarýna ufak bir ekleme naçizane:
    peg rasyosu eskiden 1 deðeri üstüydü,,
    1,03-1,06,1,77 gibi..þimdi araya farklý verileri de ekleyince deðerler hep 0,08-0,12 gibi çýkýyor..
    herkesin anlayacaðý þekilde söylemek gerekirse peg rasyosu o an için þirketin ne kadar ucuz veya pahalý olduðunu söyler..
    eski sisteme göre 1,2 :þu an için %20 yukardan fiyatlanýyor gibi..
    asýl önem arzeden radyo bence ROIC deðeridir...
    ben hep onu takip ederim..
    yapýlan yatýrýmýn geriye dönüþü..artýk bilanço ya ne kadar katký vermeye baþladý..kaba tabirle tabii..
    f/k-favök-fd/favök ..onlar malum..herkes bilir..benim için önemli olan esas faaliyet karý...
    duran varlýklar ile uzun vadeli yükümlülüklerin oraný
    dönen varlýklar ile kýsa vadeli yükümlülüklerin oranýn kontrolü de her bilanço yapýlamalýdýr..mutat oran bozulmuþ ise hemen teferruatlara bakmak lazým..
    naçizane,
    kýsa özet: teknik atýyoruz diye temelimiz yok sanýlmasýn :D Güzel bakan güzel görürü iltifatlar için teþekkürler kardeþim bende alýþýk deðilim iltifata bir hoþ oldum :D :D :D.... ROIC olayýna gelince AYNEN ÖYLE KARDEÞÝM... ROIC yatýrým getirisi inanýlmaz önemli bir göstergedir.... ROIC ýn konumunu hem kendi içinde hem sektöre göre deðerlendirmek daha saðlýklý, nacizane son olarak bu oraný WACC la beraber deðerlendirmek gerekir eðer WACC > ROIC ise yatýrýmlarýn getirisi maliyetini karþýlamadýðýndan sermaye kullanýmý verimsizdir þirket gitgide deðerini yok tmeye baþalr tersi durumda tam tersi WACC< ROIC DEÐER YARATAN, YATIRIM ÝÇÝN SERMAYESÝ OLAN AYTIRIMALRI KAR EDEN YATIRIM VERÝMLÝLÝÐÝ OLAN ÞÝRKET.
    WACC > ROIC olmasýn yeter :D

neyse tekniðe iki çiziddirik diyenelre sözüm Temelsiz teknik olmaz , tekniksiz temel olmaz olamaz... en saðlýklýsý budur. hisse deðerleme yaptýðýmda bile ilk yaptýðým ve en dikkat ettiðim þey min ort. medyan max deðerlemelerin teknikle uyumlu olup olmadýðýdýr.... teknikle uyumusz temel analiz ve deðerlemeden hayýr gelmez.... ya deðerleme metodolojisi yanlýþtýr ya da kullanýlan metodoloji mevcut hisseye uymuyordur... deðerleme yaptýn diyelim min max ort medyan bir band belirledin ee ne zaman alacaksýn???? iþte bunu teknik söyler... teknikle hareket edersin.... teknik olmadan olmaz kesinlikle olmaz yatýrým tavsiyesi deðildir. temelle deðeri bulduktan sonra teknikle fiyatýn peþine düþersin. her ne kadar deðer ve fiyat birbirine zýt yatrýmcýlýk anlayýþýnýn bir parçasý olarak görülse de bunalrý birbirine düþman olarak görmek düþman etmek yerine bunalrý yani deðer ve fiyatý BÝRBÝRÝYLE UZLAÞTIRMAK barýþtýrmak gerekir.... deðer ve fiyatý barýþtýran uzlaþtýtran kazanýr ytd
    Son düzenleme : logologo; 20-11-2024 saat: 16:10.
    Tüm mesajlarým kendi subjektif ve kiþisel görüþlerimi içerir ve asla yatýrým tavsiyesi deðildir.

7. Dün 1125 i gördü bugün 1025'i. Tahtacýnýn tahtasýný Fmax týr gondiklesin.

8.  Alýntý Originally Posted by koyay Yazýyý Oku
    Yatirimci iliskilerini arayayim de yarin acilista tahtada ne bekliyorlar ona gore pozisyon alayim bugun kapanista.
    o kýsma bende takaýldým yatýrýmcý iliþkilerinin fiyatý bu kadar yakýndan takip etmesi hadi normal diyelim buna yorum yapmasna normal diyelim ama bu tarz yorum normal deðil gibi...bence.... insider sorusuna cevap verirken kaþ yapayým derken göz çýkarmýþlar gibi cevabýn bir parçasý tam bir beceriksizlik örneði ders kitaplarýnda okutulmalý örnek olay diye :D insider var mý yok mu bizim gibi kylerin bilmesi zaten mümkün deðil... lakin insider sorusuna verilen cevap insider þüphelerini ortadan kaldýrmak yerine insider þüphelerini arttýrýcý gibi olmuþ böyle cevap olamaz tam beceriksizlik net :D

Sayfa 392/856 ÝlkÝlk ... 292342382390391392393394402442492 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •