Ýçsel bilgi (havalý olsun diye ingilizcesini söyliyeyim : insider trading) olayýnýn köklü, büyük þirketlerde olmadýðýný, olmayacaðýný düþünen bazý saf niyetli arkadaþlarýn olduðu görüyorum
Bedelsiz sermaye artýrýmý gibi bir kararýn alýnabilmesi için Yönetim Kurulu (YK) kararý gerekir. Kaç kiþi bu YK? Ta ta taaam ; 12 kiþiler. Kaynak : týkla
Bunlar bu kararý alýnca, kararý daktiloda A4 kaðýdýnda temize çekip (bkz. daktilo) YK üyelerine tek tek imzalatan sekreter veya zabýt katibi, bu kararý Fort'un hem Almanya merkezine hem de Amerika Genel Merkezine iletilmesiyle ordaki üst yönetimle daha piyasada kimse bilmezken karar alýndýktan 20 dakika sonrasýnda en az 50 kiþinin haberi oluyor ve bazý saf iyi niyetli arkadaþlar bu bilginin dýþarýya sýzdýrlmayacaðýný, bu YK daki kiþilerin bu %900 bedelsiz veya þirketin gidiþatýný çok büyük etkileyecek olumlu/olumsuz bir haberi en yakýn eþ, dost, akraba, arkadaþ, portföyünde Fortoto Spor Toto hissesi tutan kiþilere haber vermeyeceklerini sanýyorlar öyle mi?
Siz olsaydýnýz vermez miydiniz? Var mý etik, ahlak, prensip, þahsiyet cart curt deyip "Ben asla öyle bir þey yapmam, elinde 10k lot hisse olan öz gardaþýma bile haber vermem" diyebilecek bir vatandaþ?
Burda önemli olan þirketin marka deðeridir, Lort A.Þ. þirketi 1 milyar dolarlýk iþ almýþ haberini sýzdýrsalar bile hisse %2 belki yükselir çünkü þirketin sahiplerinin ne mal olduðunu piyasa biliyordur ama Froto, Tüpraþ, Thy gibi þirketlerin ayný iþi almasý duru unda belki 2 tavan çeker ve yine orta ölçekli ama rüzgarý arkasýna almýþ yeni palazlanan, yeni arz olmuþ ve þimdilik patronu güven veren bir þirket ise 12 tavan çekebilir, demek ki nicelikten çok nitelik gerekir.
Ýçeriden bilgi her zaman olmuþtur ve olacaktýr. Benim kuzenim de þu anda borsaya kote bi þirketin üst düzey yönetiminde ama þirketin patronuna güvenmediðim için hiç sormadým bile ona þirketin durumuyla ilgili bi bilgi.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri