Ýhtiyarlýk ile gençlik diyerek,
Þu hayatý ikiye böldürme!
Ey büyükten de büyük Allah'ým,
Benden evvel s..imi öldürme!
Neyzen Tevfik..
Ýhtiyarlýk ile gençlik diyerek,
Þu hayatý ikiye böldürme!
Ey büyükten de büyük Allah'ým,
Benden evvel s..imi öldürme!
Neyzen Tevfik..
https://youtube.com/shorts/4PZFrhi1K...cLAFVV4kv_eT8e
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi içermez.Yatýrým tavsiyesi verecek yetkinlikte deðilim.
"Memleketim varsa ben de varým."
Aciga satis geldi diye yaygara kopariyolar,adamlar zaten her hissede istedigi yerden basarak aciga satiyo,oyunun kurali degisince ne olacak. Toaso haberine girene basti ordan uc dort gunde yapacagi isi on bes dk da gordu, simdi debelensin dursun senet tekrar mala girdiklerinde biraz oynastirirlar. Romanya satis rakamlari gelince bi katalizor olursa olur bilancoya kadar kisada keyifsiz goruntuye dondu durum
Bir haftadýr Türkiye’deyim.Eve tadilat yaptýralým dedik.
Þimdi faturalarý kontrol ederken bir þey dikkatimi çekti.
Dolar üzerinden fiyat almýþlar tadilat için.
Konuþulan dolar ücretini hesaplayýnca kur 42 den hesaplanmýþ.Sordum bu þekilde fiyat çýkardýlar dediler.Yaptýrdýk tabi o ayrý mesele.(Demek ki iþ yapýlmadan önce de kontrol etmek lazým.)
Þimdi soru þu:
Döviz üzerindeki baský ne zaman kalkacak?Nasýl kalkacak?Kalkarsa pihasa fiyatlamalarý ne olur?Enflasyon ne olur?Bunlarýn getireceði sarmal sonuçlar ne olur?
Psikolojik sonuçlar ne olur?
Ytd
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi içermez.Yatýrým tavsiyesi verecek yetkinlikte deðilim.
"Memleketim varsa ben de varým."
Döviz kontrol altýnda tutuluyor. MB rezervleri carry trade ve kýsa vadeli mgren fonlar ile rezervlerini artýrdý.. Ama herþey bir algýya bakar. Faiz düþüþü ile birlikte az az da olsa dövize yol vermek zorundalar.. Ama asýl mesele buda deðil.. Reel anlamda enflasyonun artýþ hýzý düþmüyor.. Tam aksine yükske seyri devam ediyor.. Bunu çarþýda paarda,markette çok rahat görüyoruz... Asýl sorun bu.
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri