Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
0,00 0% 0,00? 0,00 / 0,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 504/856 ÝlkÝlk ... 4404454494502503504505506514554604 ... SonSon
Arama sonucu : 6843 madde; 4,025 - 4,032 arasý.

Konu: FROTO - Ford Otosan

Alýntý Originally Posted by Mathias Yazýyý Oku
    Slogancýlar gazcýlar falan filan lar kayýplarda ? Neden yazýlmýyor. Bir dönem idi öyle geçti mi.? Ne oldu. ? Birde sayfa sayfa KY modunda amaaaaaa aracý kurum analisti pozunda yazan birisi vardý ? O da kayýplarda. Ne oldu iþ yerinde pozisyonu falan mý deðiþti o arkadaþýnda?
    Ben onlar sayesinde sattým kurtuldum

Bu kadar goygoy boþuna deðildi elbet, köprüden önce son çýkýþý yakaladýk neyse ki.

2. Temel analiz diye bir þey var.
    Herkes kendi temel analizini öðrenip saða sola danýþýp güvendiði kiþilere öylr yatýrým yapmalýdýr.
    Ytd

3.  Alýntý Originally Posted by Siesta Yazýyý Oku
    Ben onlar sayesinde sattým kurtuldum

Bu kadar goygoy boþuna deðildi elbet, köprüden önce son çýkýþý yakaladýk neyse ki.
     Alýntý Originally Posted by uzunvade87 Yazýyý Oku
    Temel analiz diye bir þey var.
    Herkes kendi temel analizini öðrenip saða sola danýþýp güvendiði kiþilere öylr yatýrým yapmalýdýr.
    Ytd
    Bizde mi satalým? Üstelik te harika bir aralýk iç pazar satýþý ve muhteþem aralýk ayý ihracatý. Alýrken de satarken de temel analiz ve zaman faktörünü gözönüne almalýyýz. Kar marjý biraz düþük olsada satýþlar harika. Ayrýca son çeyrek her zaman kar marjýný yükseltecek þekilde yüksek kar geliyor. Artýk son çeyrekte mühendislik ücretini yoksa yatýrým harcamalarý karþýlýðý araç baþýna ödeme mi alýyorlar bilemiyorum. Umuyorum geçen yýlýn biraz altýnda olsada yaklaþan miktarda kar gelir. Beklentiler 38 milyar civarý galiba. Bence 40 milyarý geçeriz.

Alýntý Originally Posted by Siesta Yazýyý Oku
    1.2milyonla rekor kirilan yilda bile
    13bin focus, 9bin puma
    Diger fordlar listeye bile girememis..

2025'te focus da bitecek... kalacak pumaya

En çok satan 40 model listesinde mercedes, bmw, audi, kia... hiçbiri yok

Öte yandan bakiyorsun, en çok satan araba egea 59000+26000=85bin adet satmýþ.
    Egeanýn da son senesi....
    Stellantisin umurunda degil

Yerine bir þey gelecek mi o da belli degil.

Eski üreticileri , hadi japonlari hariç tutayim, hepsini toplu mezara gömecekler. Oyle bir veda edecekler ki kimse de rahmetle anmayacak

selam

çok sert bir yazý olarak algýladým. doðruluk payý yok mu tabii ki var.

fordun baþarýsý ticari araç olarak söyleyim. romanya da cabasý.

elektrik bi anda hepsini toplu mezara gömer mi çin hepsini bitirir mi anýnda ???? böyle olacaðýný sanmýyorum.

dönüþümün bu kadar ani bu kadar çabuk ve hemencecik olabileceðini de düþünmüyorum.

bizim deðil hiç bir ülkenin bu kadar büyük ve bu kadar geniþ -ya da HAZIR diyelim -altyapý üretim iletim trafo anlamýnda elektrik yapýsý olduðunu da düþünmüyorum.

ford otosan ülkenin lokomotifi bir þirket. dönüþümü de en hýzlý yapacak olan o olacaktýr. bakalým ne olacak

yýl sonu da 2000 TL gibi hayalim... 3,5 - 4 euro da temettü beklentim var.
    selamlar syg

5. 2020-2023 yýllarý arasýnda koç hisseleri yatýrýmcýsýnýn yüzünü güldürdü...
    2024 yýlý ise koç grubu hisselerinde maalesef hüsran oldu...
    2025 yýlý nasýl geçer bilmem ama senenin ilk haftasý iç karartýcý görüntü veriyor...
    Ali beyin futbola ayýrdýðý zaman belki de þirketleri ve hisseleri olumsuz etkiledi...
    Þirket eskiden borsadaki hisselerini yakýndan takip eder, olumsuz havalarda geri alým filan yapardý...
    Son zamanlarda yatýrýmcýlarýna ve hisselerine karþý böyle bir ilgi göze batmýyor...
    Acizane þahsi düþüncem, belki de yanýlýyorumdur...
    Görüþlerim yatýrým tavsiyesi deðildir. Herkesin aklý kendine

6. Froto da sanýrým Toyota ile benzer çizgide ilerleyecek
    çünkü;
    Otomobilde devrim: Suyla çalýþan aracýn üretimine baþlandý

Japon otomobil devi Toyota, sürdürülebilirlik ve karbon nötrlüðü hedeflerine odaklanarak elektrikli otomobillerden farklý bir rotaya sapýyor. Þirket, geleceðin otomobillerini hidrojen teknolojisi üzerine inþa ediyor.

Toyota’nýn son açýklamasýna göre, yeni hidrojen yanmalý motoru, otomobil endüstrisinde çýðýr açan bir döneme iþaret ediyor. Bu teknoloji, daha uzun menziller ve hýzlý yakýt ikmal süreleri sunarak sadece su emisyonu yaparak çevreci bir alternatif sunuyor.

Toyota, Yamaha Motor iþbirliði ile geliþtirdiði hidrojen yakýtlý V-8 motoruyla dikkat çekiyor. Bu motor, 455 beygir gücü ve 398 tork üretirken, sadece 5 kg hidrojenle 485 km’ye kadar yol alabiliyor. Bu, sürücülere daha uzun menzil ve etkileyici performans vaat ediyor.

Hidrojen teknolojisinin avantajlarý arasýnda daha hýzlý yakýt ikmali süreleri ve sýnýrlý malzeme tedarikine duyulan ihtiyacýn azalmasý bulunuyor. Bu özellikleriyle Toyota’nýn hidrojen motoru, elektrikli araçlara umut verici bir alternatif sunuyor.

Toyota’nýn hidrojen yanmalý motoru neredeyse hiç CO2 emisyonu yapmazken, elektrikli araç bataryalarýna göre daha az nadir metal kullanýmýyla dikkat çekiyor. Þirket, bu teknolojiyi Corolla Cross H2 konsept otomobilinde baþarýyla test ediyor ve 2025 yýlýna kadar 200 bin yakýt hücresiyle çalýþan aracý yollara çýkarmayý planlýyor. (Panorama news)

#toyota #yamaha

7.  Alýntý Originally Posted by foton Yazýyý Oku
    Froto da sanýrým Toyota ile benzer çizgide ilerleyecek
    çünkü;
    Otomobilde devrim: Suyla çalýþan aracýn üretimine baþlandý

Japon otomobil devi Toyota, sürdürülebilirlik ve karbon nötrlüðü hedeflerine odaklanarak elektrikli otomobillerden farklý bir rotaya sapýyor. Þirket, geleceðin otomobillerini hidrojen teknolojisi üzerine inþa ediyor.

Toyota’nýn son açýklamasýna göre, yeni hidrojen yanmalý motoru, otomobil endüstrisinde çýðýr açan bir döneme iþaret ediyor. Bu teknoloji, daha uzun menziller ve hýzlý yakýt ikmal süreleri sunarak sadece su emisyonu yaparak çevreci bir alternatif sunuyor.

Toyota, Yamaha Motor iþbirliði ile geliþtirdiði hidrojen yakýtlý V-8 motoruyla dikkat çekiyor. Bu motor, 455 beygir gücü ve 398 tork üretirken, sadece 5 kg hidrojenle 485 km’ye kadar yol alabiliyor. Bu, sürücülere daha uzun menzil ve etkileyici performans vaat ediyor.

Hidrojen teknolojisinin avantajlarý arasýnda daha hýzlý yakýt ikmali süreleri ve sýnýrlý malzeme tedarikine duyulan ihtiyacýn azalmasý bulunuyor. Bu özellikleriyle Toyota’nýn hidrojen motoru, elektrikli araçlara umut verici bir alternatif sunuyor.

Toyota’nýn hidrojen yanmalý motoru neredeyse hiç CO2 emisyonu yapmazken, elektrikli araç bataryalarýna göre daha az nadir metal kullanýmýyla dikkat çekiyor. Þirket, bu teknolojiyi Corolla Cross H2 konsept otomobilinde baþarýyla test ediyor ve 2025 yýlýna kadar 200 bin yakýt hücresiyle çalýþan aracý yollara çýkarmayý planlýyor. (Panorama news)

#toyota #yamaha
    Hidrojen taþýnmasý depolanmasýný halledebilirlerse ona daha yatkýn olur piyasa….
    Ytd

8.  Alýntý Originally Posted by human01 Yazýyý Oku
    Burda nerde itiraf ediyor açýklsana bir? ne alaka?Birisi ford motor company biri ford otosan? Ne alaka?Ford otosandan bahsediyoruz sen ford motor bahsediyorsun... Aralarýnda ford otosanda ortaklýktan baþka hiç bir bað yok... Ford otosan kendi planlarýný yapan ve yatýrým fizibilitesini kendi hazýrlayan bir kuruluþ... ABD den örnek vermen de garip olmuþ...Ford motor zararederken bu yatýrýmlardan ford otosan ciddi karlar etti...
    Ben geçen yýl burada göndermiþtim toplantý tutanaklarýný. Jim farley ve cfo, þirkette maliyet azaltýcý çalýþmalar ve iyileþtirmeler ile ilgili tamamen bir dipsiz kuyu gibi herþeyin boþa gittiðini , hantallýktan ötürü kar marjlarýnýn düzelmediðini, elektrikli iþinin Ford için tam bir batak olduðunu, o yüzden elektrikli modellerin bilançosunun ayrýlacaðýný itiraf ediyorlardý. Bulabilirsem tekrar göndereyim

Ford motor ile froto:
    Kýsmen haklýsýn ayrý þirketler gibi dursada, froto nun yuzde 41 i Ford Motor un.Koç larda çok baþarýlý deðilller. Arçelik koç holding e baðlý olmasa çoktan kapamýþtý birkaç fabrikasýný (bu arada gerçekten de kapýyorlar) hele elektrikli iþin de iþler çok daha beraber yürüyordur. Çünkü Ford motor nereden saðlýyorsa elektrikli komponentlerini froto da oradan saðlýyordur.

Size tavsiyem ACEA adlý kuruluþun yayýnladýðý EU + GB + efta ülkelerinde araç satýþ rakamlarýna bakýn. Ford her ay, her sene durmaksýzýn pazar kaybediyor. Bu yakýnda froto ya da sirayet ederse þaþýrmam. Beðenmediðimiz Toyota vw uçuyor.
    Tüm bunlarý düþündüðümüzde iyi mi yönetiliyor

https://www.acea.auto/pc-registratio...ric-sales-5-4/

Bu arada senin yazdýklarýna bakarsan froto nun kar marjý %10 dan %5 e düþmemiþte yüzde15 çýkmýþ sanýrsýn. Ýyi yönetiliyor ya..

Sayfa 504/856 ÝlkÝlk ... 4404454494502503504505506514554604 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •