Ýmamoglu tweetr engellemesi,bide dun cok dusmedi onun da acisini cikarmasi lazim aksama -2,-3 beklerim froto dan bugun istikrarli soyguna devam
Ýmamoglu tweetr engellemesi,bide dun cok dusmedi onun da acisini cikarmasi lazim aksama -2,-3 beklerim froto dan bugun istikrarli soyguna devam
Yok ya gerçekten tadý kaçtý bu hissenin koçlarýn kuzularýn ülkenin.
Zararýmý çýkarayým 1 gün durursam namerdim. Kendim kaþýndým açýkçasý tekrar girmekle.
Ulan bilançon iyi ihracatýn iyi kur durumu iyi parite iyi ne bok peþindesin hala (üç kaðýtçý çakallar) þu kelimeyi bana Ford un söyleteceðini hiç tahmin etmezdim.
Borsada ilk yýllarýmdý, bir bayram öncesi aracý kurum çalýþaný dealer kibirli bir þekilde bayram öncesi babalar kimseyi harçlýksýz býrakmaz gibi bir kelam etmiþti. O an veyada devamýnda kýsa vadeli al - satçý olmamaya, saðlam hisselerde gerekirse onlarca yýl beklemeye karar vermiþtim. Benim inadým, sizin kibrinizden daha büyük demiþtim kendi kendime. Yazdýklarýnýzý okuyunca nokta atýþý o an geldi aklýma, paylaþmak istedim.
Elbette ki dediklerim yatýrým tavsiyesi deðildir.
Elbette ki dediklerim yatýrým tavsiyesi deðildir.
Merhaba Yok iþte maalesef ilk yýllar gibi deðil borsa. Bende 2000 li yýllarda ki borsayý özlüyorum.
O uzun vade olayý eskidendi ülkenin bistin her þeyin sureti deðiþti.
Bir günde bir bakmýþsýnýz ortaðý olduðunuz þirketin sýrf Ýktidara muhalefet diye altý oyulmuþ.
Uzun vade olayý Bistte bitmiþtir bu kadar riski yüksek olan bir ülkede tutmuyor artýk o iþler.
2023 de Ford alan bi arkadaþ þu an portföyü aldýðý fiyatta duruyor.
2 senede yediði enflasyonu da hesaplarsan aðlamasý lazým.
Geçmiþte çok kazandýrdý evet Bistin amiral gemilerindendi lakin artýk Mustafa koç yok.
Ýktidarla sürtüþen Ali koç var baþarýsýzlýðýný kabul etmeyip Fenerbahçenin yakasýndan dahi düþmüyor kaç senedir.
Ýþ adamý isen siyasete futbola bulaþmayacaksýn abi ortada olacaksýn Mustafa koç Rahmi koç bunlar çok iyi beceriyorlardý bu iþi.
Þimdi ben 2023 de 900 liralardan aldýðýmý var say 2 yýl geçmiþ hala 900 lira yediðin enflasyon %100 ü geçmiþ .
1.800 lira olacak ki enflasyona yenilmeyelim karý boþ ver ne zaman çýkacak bu zarar !
15 yýl -10 yýl sonramý alsýnlar münasip bir yerlerine soksunlar.
Ýþin özü zamanlama her þeydir borsada uzun vade deðil.
Bizim gibi saðlýksýz ülkelerde zamanlama 1 sýçrarsýn 2. de yakalarlar...
Hadi sen yine 900 e 900. 2 sene de faiz/enflasyon getirisi az deðil ok.
Ya 1100 1200 lerde burada hisse yi köpürtenler. Birden bire belirip düþtükçe alacaðýmcýlar. 15 senedir hisse taþýyorumcular temettücü emekliler falan düþse de alsakcýlar uzun vadeciler . 2 dolar üstü eregl pazarlayanlar .33-35 dolarda froto pazarlayanlar. ??
Parasýnýn deðerini koruyamayan + parasýnýn deðer kaybýný ana ekonomik politika olarak belirleyen bir ülkede temettü ile emeklilik falan olmaz.
Þimdi bütün bunlar unutulacak ama 2 sene ama 5 sene sonra yine birileri çýkýp temettü hayalleri satmaya baþlarsa önce kürekle aðzýna vurun sonrada ardýnýza bakmadan satýn ve kaçýn.
Benim penceremde froto dolar bazlý deðerine yaklaþmýþtýr. 2 2.2 (eskinin 20 22 dolarý) alým için uygun yerlerdir. Eski zirvesine gelse bile dolar bazlý yüzde 50 gibi oldukça saðlam bir getiri saðlamýþ olur. Orada bu yukarýda yazdýðým hisse köpürtücüler anca zararlarýný çýkarýrken akýllý yatýrýmcý dolar bazlý yüzde 50 sini cebine atmýþ çayýný içiyor olur.
Yer Ýmleri