Gürsel bey emeğinize sağlık...
Kiymet verenler için önemli ve pratik bilgiler.
Herkes umarım detaylı okur.
Gürsel bey emeğinize sağlık...
Kiymet verenler için önemli ve pratik bilgiler.
Herkes umarım detaylı okur.
Hisse 108.5 dan kapattı ama bu seviye bile FROTO gibi bir şirket için süperdir. Hissenin performansını eleştirmek bana göre yersiz. 108 e inmiş olmasına rağmen hisse hala defter değerinin 2.5 katından, yıllık net karının 11.2 katından işlem görmeye devam ediyor daha ne istiyorsunuz? Mevcut konjonktürde hissenin 108 de olması bile başlı başına büyük bir başarıdır, 108 in üzeri ise süper ötesi bir başarı.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Hisseye en büyük destek halka açıklık oranının %17 lerde olması yani çok düşük olması. Sözün özü hisse toplu. Serseri lotlar fazla olmadığından hisse fiyatı destek görüyor.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Allah muhafaza, eğer piyasa Stellantis VW Toyota Renault gibi emsallerin temel rasyolarını FROTO ya uygulasaydı hisse 108 de değil 20 TL de olurdu. Buna şükretmek lazım.
Kar marjlarının küresel ortamda buharlaşıp bir kaç oyuncuda konsantre olduğu bir sektör bu. VW yılda 350 milyar euroluk satış yapıyor ama piyasa değeri bunun %15 i bile değil, 50 milyar euro etmiyor.
FROTO piyasa değeri neredeyse Renault'un piyasa değerini yakalamış hem de hisse 108 e inmiş durumdayken. Bir kaç hafta önce hisse 135 iken Renault'un piyasa değerini bayağı aşmıştı FROTO, defter değerinin 3 katından işjem görüyordu o zaman. Kaya gibi şirket işte. Düşük halka açıklık oranı, hissenin toplu olması büyük avantaj.
Hayin hased, fesad gundiler kahrolsun.
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri