Þu ülkede olanlarý görünce borsada çabalayan birinin maruz kalabileceði kayýp ve kazançlarý eleþtirmek doðru deðil.
Ýlla bir sorumlu arýyorsanýz kim olduðunu gayet iyi biliyorsunuz, eleþtirilerinizi ona yapýn.
Zenginin malý züðürdün çenesini yorar. Gün sonunda th gider market satýn alýr bizimki en fazla kasa arkasýndan indirimden þampuan alýr.
Kimseye akýl vermek haddime deðil ama bu hafta itibarý ile borsada oyunun kurallarý deðiþmiþ olabilir? Bunu iyi anlamak lazým. Geçen yýl uçaðý havada tutan net kar rakamlarýydý, bu yýl sanayilerde karlýlýk çakýlmýþken yeni istikrar programýna baðlý umutlarla finans sektörü ön plana çýktý çünkü bankalar ve finans sektörü genelinde yüksek karlýlýk bekleniyordu. Artýk bu beklentiler buhar oldu sanýrým? göreceðiz uzman beklentilerini!
Bu yeni koþullarda faiz indirimlerinin yerini kura iliþkin beklentiler alabilir zira güven tamamen kayboldu. Daha dün faizler hafif hafif düþecek diye tahvil aldýrýlan yatýrýmcýlar veya daha yüksek riskle hisse sentlerine girenler bugün ne düþünüyor acaba? Artýk farklý güçler devrede olabilir, bunlarý iyi deðerlendirmek lazým. Türkiye eski Türkiye deðilse ben bu filmi neden daha önce izlemiþ gibi hissediyorum? J'ai deja vu ce film.
Yelpaze hocam sözüm size deðildi ama üstünüze alýnmadýnýz umarýmselamlar
Biraz geçmiþe gidelim, milenyumun baþýna...
1999'un son haftalarýnda müthiþ bir ralli yapan borsa 2000 baþlarýnda zirvede konsolide olmaya çalýþýrken yatýrýmcý sayýsý 1 milyonu aþmýþtý ((TCELL) halka arzýnýn büyük payý vardýr. Rekor halka arz furyasý ve rekor kýran cari açýk ise dikkat çekiyordu. Yazýn baþýnda varýlan IMF Stand By anlaþmasý pek iþe yaramadý ve düþüþ devam etti ancak 2000 sonlarýnda bir noktada hisseler TL bazýnda dibini gördü ve düzeltme yaptý. 2001 Þubat'ýndaki o saçma sapan siyasi krizde ise TL bazýnda diplerini görmediler ancak bu defa döviz deðerleri dip oldu. Sonrasýnda toparlansalar da 9/11 vakasýnda hem TL hem döviz türünden tekrar deðer kaybedildi. Sonrasýnda güven kolay yerine gelmeyecekti. Yeni hükümet, yeni program, varlýk satýþlarý ve özelleþtirmeler vs.
portföyümün iskonto oraný yüzde 48 e yaklaþtý.
keza bu portföy 0 iskonto ile de olsa tutacaðým bir daðýlým içermekte. o nedenle sabýrla bekliyorum.
Yer Ýmleri