Belediyelerin imar yetkilerinin suiistimalini son iki aydır duyduysanız uzak bir kıtada ikamet ediyor olmalısınız ya da belediyeler eldeğiştirine kadar duyduklarınızı umursamıyordunuzÜstüne bir de partizanlıktan söz etmek
![]()
70'lerden beri var olan, özellikle sağ partilerin ve bugünkü dünya liderinin da dahil olduğu geniş bir siyasi gurubun popülaritesi nereden geliyor sanıyorsunuz? Ben kendim yıllarca hazine arazisine kaçak kondurulmuş binada kiracı oldum, ev sahibim türkçe pek konuşamazdı ama imar affından yırttı. İstanbul'da yağmalanmış araziler, mahalleler değil semtler var. Ankara'da bir adam belediye başkan adayı oldu binlerce evi var sonra bir baktık ankaranın yarısı adama aitmiş, Amerika'nın en köklü ailelerinden Dupont'un 200 yıllık sanayi geçmişiyle elde ettiği servet bu adamla yarışamaz![]()
Valizde para görüntüleri de ayrı bir komedi. Gidip bankadan 1-2 milyon TL çekin bakalım neye sığıyorCHP acayipliklerin partisidir orası ayrı tabi. Parti binası alacaksan ödemeyi bankadan yaparsın ya da almazsın. Ülkede tüm gayrimenkul alışverişlerinde elden ödeme var, hatta başefendi ve ailesi de mutlaka öyle yapıyordur ama sen yapmayacaksın. Bir tanıdığım belediyeye gidip evininin rayiç bedelini piyasa fiyatına göre güncellemek istedi, belediye kabul etmedi. Şimdi bu adam evini satsa aradaki farkı nasıl tahsil edecek?
Neyse, bunların önemi de kalmadı zaten. Politikacı palavralarla bir yere kadar gelir sonra açlık diğer duyguları bastırmaya başlayınca din bezirganlığı bile işe yaramaz. Ben tüm olanlara rağmen nihai sonuca odaklanıyorum, 100 yıl önce hilafet ve padişahlık buharlaşmıştı şimdi çok daha büyük değişimler olacaksa sorun yok

Üstüne bir de partizanlıktan söz etmek
Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri