Trump 1,15 - 1,17 pariteye razýdýr.
Avrupa 1,20 üstüne itiraz eder, abd 1,10 altýna.
Onlarýn gücü yok, forex piyasalarýný hiç bir merci manipüle edemez. Kararý piyasa verir. Günlük iþlem hacmi 8 trilyon dolara yakýn bir piyasadan bahsediyoruz. Arzu edebilirler ama yönlendiremezler.
Ha TRY farklý konumda, sýð bir piyasada "sürünen kur modeli" iþleyebilir ama onun da bir limiti / ömrü var.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Banka hisselerini neden sattýnýz endeks ralliye kalkmýþken üstat
Erken çýktýn bence. Kilit tavan hisseden çýkýlmaz. Kilit taban hisseye de girilmez. En azýndan bir yarýný beklese idin. TL bazlý mevduat ýn bi týk üstü getirin olmuþ. Girerken de acele ettin idi. Bence çýkarken de. Yada yarýsýný satsa/alsa idin .Çünkü ayný zamanda cds düþtü 2 yr lar düþtü dolar düþtü.
Neyse .Hayýrlý olsun.
Þimdi baktým 33.04 baþluðunu kapamasýný beklese idin bari.
Maliyetim 27.80 gibi oldukça yüksekti, 2 gün daha beklesem 22 den alacaktým. Alýrken çok acele ettim. Dediðin gibi çýkarken de acele etmiþ olabilirim. Mevcut piyasa koþullarýnda AKBNK GARAN 1.5-2 DD den iþlem görüyor. YKBNK ise 1 30 dan. Bu rasyolar artýk pahalý gelmeye baþladý bana Batýk / Takipteki kredi rasyosu sürekli artan bankacýlýk sektörü beni tedirgin ediyor. Masada para býrakmýþ olabilirim ancak bu kaðýt swan dive yapmaya çok meraklý. Satýþ fýrsatý vermiþken maldan çýkmayý tercih ettim. 😊
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Bundan sonra öncelik kar elde etmek deðil, eldekini reel bazda korumak olmalý bence. Tabii ki borsa daha da yükselebilir ancak bu yükseliþin ayaklarý olma olasýlýðý bana göre düþük, yani kalýcý ve istikrarlý bir çýkýþ performansý beklemiyorum. O yüzden de, potansiyel getiri ile risk oraný ciddi þekilde lehime olmadýkça borsaya girmeyeceðim. Artýk "eldekini koruma" modundayým. 😊
Yer Ýmleri