Bu mucizelerin dünyada eþi benzeri yok, en azýndan ben görmedim. Ýþte o yüzden BÝST dünyada eþi benzeri olmayan bir borsadýr. 😊
Bu mucizelerin dünyada eþi benzeri yok, en azýndan ben görmedim. Ýþte o yüzden BÝST dünyada eþi benzeri olmayan bir borsadýr. 😊
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Ýþte bu mucizelerden çýkan sonuç:
BÝST'te aklýn mantýðýn rasyonalitenin temel analizin yeri yoktur. Karlar, defter deðeri, büyüme, net borçlar, net nakit akýmý vs gibi temel rasyolar hiç bir iþe yaramaz. Þirketlerin çoðu temettü ödemez, ödenen temettülerin de hiç bir kýymeti harbiyesi yoktur. Burada borsanýn en temel prensibi olan "hisse senedi alarak þirketin karýna ortak olmak" anlamsýzdýr. Burasý tamamen spekülatif bir ortamýdýr, yatýrým ortamý deðildir. Klasik borsa teorileri burada iþlemez. Bu gerçeklerin altýný tekrar çizmekte fayda var.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Sadece irrasyonalite, kumar, insider, yetersiz regülasyon gibi kavramlar durumu açýklamada yetersiz kalýyor. Bu, teslimiyet haliyle de ilgili. Para bulma þekliniz ve kimler tarafýndan, nasýl ezildiðinizle alakalý.
9 aylýk hasýlatý sadece 51 bin TL, 12 aylýk zararý 24 milyon TL olan bir þirketin 16 milyar TL ye yakýn bir piyasa deðerinden iþlem görmesinin tek bir açýklamasý olabilir ama onu buraya yazmaya gerek duymuyorum.
Mathias PD/Ciro hesabýný çok güzel yapýyor. ABD'de yýllýk cirosunun 10 katýndan iþlem gören þirketler var diye hayretler içinde kalmýþtý. Bi de BÝST'e baksýn derim.
BIST kumarhanedir. Bütün borsalar kumarhane benzeri yerlerdir ama BIST tam kumardýr. Tamamen INSIDER dir. Bunun tersini ýsrarla savunan adamý ciddiye almayý býrak her yerde dalgamý da geçerim. Tamamen saf bir KY nin bunu anlamasý max 6 aydýr çünkü oysa Senelerdir burada takýlýp da tersini savunan adam ya bilinçli ters manyelcidir (spekülatör/manipülatör yancý cepci týrtýkcý patronun/bir grubun adam) yada hakikaten gerizekalýdýr. Baþka bir ihtimal yok.
Yeni take over yaptýk TH sen üzülme ayarlarýz hallederiz bir þeyler.
Son bir aydýr ADESE payýný artýran fonlar kim satýlan mallar kimin bunlarýn ortaklarý kim acaba. Ýstediðiniz gibi eleþtirin adamlar bir gün kazanýn doðurduðuna inanýyorsunuz da öldüðüne mi inanmýyorsunuz der çekilir kenara. Bence hiç kimsenin de o zaman kýzmaya hakký yok.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Yer Ýmleri