Dedikodular gýrla gidiyor. TERA bir TR bankasý satýn alacakmýþ. En büyük aday da YKBNK. Aman dikkat, sadece bir dedikodudur.
Dedikodular gýrla gidiyor. TERA bir TR bankasý satýn alacakmýþ. En büyük aday da YKBNK. Aman dikkat, sadece bir dedikodudur.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Sadece bir genel tablo çiziyor ve churning olayýna bakýyorum. Þahsen takastaki alým satýmlarý kimin yaptýðý, hangi kurumun ne kadar pozisyon taþýdýðý beni ilgilendirmiyor. Bu rakamlara zaten güven duyulamaz, takastaki alým satým ve taþýnan pozisyon bilgileri yanýltýcýdýr, bunlarýn analizi ile hiç bir yere varýlamaz.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Olabilir tabi ama þu kadarýný söylim. Mesela NASDAQ yüzde 2 verdiler mi takio ettiðim chipçi AI cilerin içinden geçiyorlar. Paldýr küldür böyle. Yüzde 4-5-6 lar havada uçuyor.Hiç biri direnemiyor. FUtureler kýrmýzýya döndü açýlýþdan önce alayý pre market de daðýldý. Orada da bir garip endeks müh. devrede yani son zamanlarda.
Ben iþlemlerimi takasa ve deðiþimine göre deðil fiyat hareketine göre yapýyorum. Bugün var olan yarýn baþkasýnýn eline devredilebilir. Bugün elinde hiç mal olmayan yarýn alabilir. Elinde olan bir þeye kýzýp komple boþaltabilir. Fiyat davranýþý ne, benim için önemli olan o. Only price pays!... Takas olayýnýn bir çok þeyi perdeleme ve yanýltma özelliði de olabilir. Konu açýlmýþken sofrada tuzum olsun dedim sadece, geyik muhabbeti.![]()
"Ýyi bir planýn en büyük düþmaný, mükemmel bir planýn hayalini kurmaktýr."
Clausewitz
Çok doðru. Fiyat, volatilite ve hacim en önemli göstergeler. Risk göstergeleri olan beta, standart sapma ve entropi zaten volatilite ile baðlantýlý.
"Takas olayýnýn bir çok þeyi perdeleme ve yanýltma özelliði de olabilir" diyorsun ve ben de tam olarak bu pencereden bakýyorum. Bu yüzden de takaslarýn hiç bir kýymeti harbiyesinin olmadýðýna inanýyorum.
TH cim yapma etme örnekleme doðru deðil. . AKBNK 1 mlr lot el deðiþtirsin takriben 2 hafta falan tavan tavan gider. Adam 60 mlr ý yani 1,5 mlr dolarý oraya baðlayýp sana bana 60 tan alma imkaný vermez.
VAKFA da yeni halka arz olmasa 20-25 mln ama bence bir 50 mln lot falan ancak el deðiþtirmiþtir. Hatta dofrb ve ECOGR ye göre çok baþarýsýz bir halka arz o da niye þahsýn deðil ondan.
Bir örnekleme daha yapayým DSTKF normal günde 3-4 mln hacim bugün taban olmuþ 32 bin lot hacim.Sen anla yani bu hacim iþinin ne kadarý yalan.
Sen güven bu kardeþine bu konularda. Sanýrým sen yurt dýþý gibi düþünüyorsun.
Bir örnek daha vereyim cebine 5-10 mln koyup sýrf tahtalara robot tetiklettirip para kazanmak için girenler var.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Her biri 40-50 trilyon deðerinde olan bu piyasalarda endeks mühendisliði yapmak mümkün deðildir. BÝST desen anlarým, piyasa deðeri bunlarýn %1 i bile deðil, ortalama halka açýklýk oraný burada sadece %30. BÝST'te endeks mühendisliði mümkün ama orada na mümkün. Senin komplo teorilerin sýnýr tanýmýyor Mathias.
Yer Ýmleri