14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
BİST endeks XBRUSD (Brent Ham petrol spot USD) ile mükemmel bir "ters korelasyon" içinde hareket ediyor. XBR aşağı BİST yukarı, XBR yukarı BİST aşağı.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Yanlış anlaşılmasın lütfen, bu işte kesin diye bir kavram yok zaten. Yarın bu borsa %20 daha düşse bugün alanla dün alanın farkı kalmaz. Dipten hisse almada çok başarılı biri, bu yeteneğini sağlayan karakteri sayesinde erkenden satmaya da meyilli olur.
DSTKF ile VAKFA nın toplam aktifleri hemen hemen kafa kafaya, 40-50 milyar TL aralığında. Gelgelelim DSTKF 13.5 milyar dolar piyasa değerine sahip, VAKFA ise 250 milyon dolar etmiyor. Şaka gibi, arada 55 kar fark var.. Alın size borsa
Toplam aktifleri 50 milyar TL etmeyen DSTKF nin piyasa değeri, aktifleri toplamı 8 trilyon TL olan İşbankası + Akbankın yani aktifler açısından en büyük 2 özel bankanın piyasa değerlerinin toplamına ulaşmak üzere. Bize sadece tebrik etmek düşer.
BİST'TE sadece teknik analizi ön plana çıkarıp oportünist takılmak lazım. Tabii bu benim şahsi düşüncem, herkes kendi bacağından asılır.
Borsanın en temel prensibi "caveat emptor" dur yani tüm sorumluluk alıcıya aittir. Bunu not edelim.
Yer İmleri