"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
VAKFA 1 milyar TL lik (80 milyon lotluk) hisse geri alımı açıkladı, şu ana kadar 7 milyon lot aldılar. Ben olsam geri alım miktarını 2.5 milyar TL ye çıkarıp tedavüldeki lotların hepsini toplardım., toplayamadıklarıma çağrı yapardım. Her daim satıcısı olan bir tahta zaten. Herkes satıp çıkardı. 14.20 halka arz fiyatının bayağı altından işkem görüyor şu anda. Bir de bunlar hissenin hak ettiği fiyat 17.80 diyerek halka arza gitmişlerdi. 13 ortalamadan tedavüldeki hisseleri topla, 1 sene bekle, 14.2 milyarlık finansal tahvil arzı aktiflere eklensin, 30 TL den tekrar halka arz et. Bu fırsatı bir tek ben mi görüyorum?
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Güzel dedin ama bana göre yapılması gereken budur. Ana ortak tahtaya ve hissesine sahip çıkmalı, onun bunun oyuncağı olmasına müsaade etmemeli. 3 aşağı 5 yukarı ayni aktiflere sahip DSTKF 13.5 milyar dolar ediyorken VAKFA 250 milyon dolar etmiyor, arada 1 değil 2 değil tam 55 kat fark var, demek ki yönetim kurulu bir yerde hata yapıyor veya bir şeyleri eksik yapıyor
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Sadece fon mu? Merkezin kasasında denen dövizleri de unutmayalım. Geçen yıl Mart ayında yaptıkları on milyarlarca dolar satış ve şimdi benzer hamleler nedense yabancı ve kurumsaldan gelen talebi karşılarken kurları sabit tutmaya yarıyor. 2021 sonunda olduğu gibi talep yerli halktan geldiğinde kur roketliyor.
G7 ülkeleri stratejik petrol rezervlerini koordineli şekilde açmaya karar verdi. Bu girişim ham petrol fiyatlarını dizginler en azından bir süreliğine.
Yer İmleri