"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
VAKFA 1 milyar TL lik (80 milyon lotluk) hisse geri alýmý açýkladý, þu ana kadar 7 milyon lot aldýlar. Ben olsam geri alým miktarýný 2.5 milyar TL ye çýkarýp tedavüldeki lotlarýn hepsini toplardým., toplayamadýklarýma çaðrý yapardým. Her daim satýcýsý olan bir tahta zaten. Herkes satýp çýkardý. 14.20 halka arz fiyatýnýn bayaðý altýndan iþkem görüyor þu anda. Bir de bunlar hissenin hak ettiði fiyat 17.80 diyerek halka arza gitmiþlerdi. 13 ortalamadan tedavüldeki hisseleri topla, 1 sene bekle, 14.2 milyarlýk finansal tahvil arzý aktiflere eklensin, 30 TL den tekrar halka arz et. Bu fýrsatý bir tek ben mi görüyorum?
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Güzel dedin ama bana göre yapýlmasý gereken budur. Ana ortak tahtaya ve hissesine sahip çýkmalý, onun bunun oyuncaðý olmasýna müsaade etmemeli. 3 aþaðý 5 yukarý ayni aktiflere sahip DSTKF 13.5 milyar dolar ediyorken VAKFA 250 milyon dolar etmiyor, arada 1 deðil 2 deðil tam 55 kat fark var, demek ki yönetim kurulu bir yerde hata yapýyor veya bir þeyleri eksik yapýyor
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Sadece fon mu? Merkezin kasasýnda denen dövizleri de unutmayalým. Geçen yýl Mart ayýnda yaptýklarý on milyarlarca dolar satýþ ve þimdi benzer hamleler nedense yabancý ve kurumsaldan gelen talebi karþýlarken kurlarý sabit tutmaya yarýyor. 2021 sonunda olduðu gibi talep yerli halktan geldiðinde kur roketliyor.
G7 ülkeleri stratejik petrol rezervlerini koordineli þekilde açmaya karar verdi. Bu giriþim ham petrol fiyatlarýný dizginler en azýndan bir süreliðine.
Yer Ýmleri