Üstat borsada ki sermayeniz toplam sermayenizin % kaçı? Sakıncası yoksa tahmini mi söylüyorum % 20 i geçmez.
Üstat borsada ki sermayeniz toplam sermayenizin % kaçı? Sakıncası yoksa tahmini mi söylüyorum % 20 i geçmez.
TH anlamadığın kısım Emre İş bankasının başında da olsa İş bankasındaki durum değişmez, değişemez.
Altın destek 4935 USD. Altına sarkarsa ne olur bende merak içindeyim yaşanmışlık için. Büyük tecrübe olacak çünkü.
Bugün ve yarının takas ve yükümlülükleri 24 mart salı günü.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
SEC, federal yasa kapsamında kripto varlıkların büyük çoğunluğunu menkul kıymet saymayacak
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ile bir mutabakat zaptı imzalamasının ardından attığı ilk adımlardan birinde, "menkul kıymet olmayan kripto varlıkların" federal menkul kıymetler yasaları kapsamında nasıl değerlendirileceğini açıklayacağını bildirdi.
SEC, Salı günü yayımladığı bildiride, kripto varlıklara ilişkin bu yorumun, ABD Kongresi'ndeki yasama organlarının dijital varlıklar üzerindeki finansal denetimi düzenleyecek piyasa yapısı mevzuatını hazırladığı süreçte "önemli bir köprü" işlevi göreceğini belirtti.
Komisyon, söz konusu yorumun "dijital emtialar, dijital koleksiyonlar, dijital araçlar, stabilcoinler ve dijital menkul kıymetler için tutarlı bir token sınıflandırması" sunacağını; "menkul kıymet niteliği taşımayan bir kripto varlığın" SEC'in yetki alanındaki yatırım sözleşmesi kapsamına girip girmeyeceğini ele alacağını ve "airdrop'lar, protokol madenciliği, protokol stake'i ve menkul kıymet niteliği taşımayan bir kripto varlığın sarmalanması" konularındaki federal menkul kıymetler yasalarını netleştireceğini açıkladı.
SEC Başkanı Paul Atkins, "Düzenleyici kurumların yapması gereken tam da budur: açık terimlerle açık sınırlar çizmek" dedi. "Bu yorum aynı zamanda önceki yönetimin kabul etmeyi reddettiği bir gerçeği de teslim ediyor: kripto varlıkların büyük çoğunluğu bizzat menkul kıymet değildir. Ve yatırım sözleşmelerinin sona erebileceği gerçeğini de yansıtıyor."
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
SEC Başkanı Paul Atkins, kripto için 'güvenli liman' muafiyetleri önerdi
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Paul Atkins, kripto şirketleri ve bazı token'lar için düzenleyici muafiyet sağlayacak bir "güvenli liman önerisinin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Atkins, önerisinin "startup muafiyeti", "fon toplama muafiyeti" ve "yatırım sözleşmesi güvenli limanı" olmak üzere üç bileşenden oluştuğunu belirtti.
Atkins, "Artık sorunu teşhis etmeyi bırakıp çözüm üretmenin zamanı geldi. Böyle bir güvenli liman, kripto girişimcilerine ABD'de sermaye toplamak için özel yollar sunarken, yatırımcılar için de uygun korumalar sağlayacaktır" dedi.
Atkins, "startup muafiyeti"nin kripto şirketlerinin belirli bir miktarda fon toplamasına veya birkaç yıl boyunca "yeterli düzenleyici hareket alanı" ile faaliyet göstermesine izin verebileceğini söyledi.
SEC'in kripto yetkisini düzenleyecek bir yasa tasarısı, hâlihazırda Senato'da hükümlerine ilişkin süregelen müzakereler nedeniyle askıda bulunmaktadır.
Borsaya ayırdığım risk sermayesi, ki ben bunu kumar param / eğlence parası olarak görüyorum, toplam varlıklarımın %3 ü civarındadır, çıkabileceği azami seviye ise %5. Kendi mesleğim ve işim gereği BİST dahil tüm borsaları ve küresel finansal piyasaları yakından takip etmek durumundayım.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Ben bu konuda seninle hemfikir değilim. Basiretsizli, reform odaklı, Uluslararası Finans tecrübesine sahip bir CEO ve YK yeterli olur İşbankasının belini doğrultmak için. 3 yıl önce bağlı ortaklıklarla iştirakleri ayni çatı altında toplama kararı alıyorsun ama bir kaç ay sonra bu karardan vazgeçip erteliyorsun, 3 yıl boyunca da bunu hiç gündeme getirmiyorsun. Böyle yönetim olmaz, amatör bunlar.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
4 büyük özel banka arasında piyasa değeri açısından İşbankası 3. sıraya düştü hem de açık ara ile en büyük aktiflere sahipken. AKBANK ın piyasa değeri bununkini neredeyse 1 milyar dolar aşıyor. Bu durum bile tek başına İşbankasının performansının kötü olduğunu söylüyor, bunun nedeni de yönetimdeki zayıflıktır.
HSBC geçen günkü raporunda yazdığı üzere %24 özsermaye karlılığı bekliyor 2026 da yani 428x0.24=102 milyar TL net yıllık kar. Bu da FK yı 3.5 yapar şu anki fiyat bazında ve 2026 sonu itibariyle.
Yer İmleri