ABD nin kamu borcu 38 trilyon dolar ama ABD hane halkının net varlıkları 184 trilyon dolar. Çok enteresan rakamlar bunlar.
ABD nin kamu borcu 38 trilyon dolar ama ABD hane halkının net varlıkları 184 trilyon dolar. Çok enteresan rakamlar bunlar.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
AT1 ler son 10 yılda çok gözde hale geldi, YKBNK da bir ara bu yönde bir girişimde bulunmayı düşünüyordu. Bu tahvillerin vadesi yoktur, ana para ödemesi yapmaz sadece faiz öder, hisseye dönüşebilir, hiç bir güvencesi de yoktur, iflas durumunda alacaklılar listesine bile giremezsin. Buna rağmen 1 e 5, 1 e 10 gibi talep geliyor AT1 ihraçlarına. Deutsche'nin 4 ay önceki 1 milyar euroluk AT1 ihracına 7.5 kat talep gelmişti.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Başarılı analiz için bir tahtayı sürekli izlemek gereklidir. 10 hisse takip etsen bunların 5 inde al takke ver külah virman varsa kullanılan kurum sayısı 10-20 ise gelen kapları oku genel piyasaya etkili olacak kapları oku başka türlü başa çıkamazsın. Seans kapandı ülke siyaset gelişmeleri var o yok savaş var coin ne oldu altın gümüş ne oldu derken volatilite yüksek olduğunda bu saatler oluyor.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Evet Zdx, büyük emek gerektiriyor. Yok öyle havadan para kazanmak. Ne kadar ekmek o kadar köfte.
Altında güvenli liman ayağına milleti keklediler. Güvenli liman demek o limanın fiyatı ne olursa olsun oraya demir atmak değildir. Önce bir sorun bakalım, abi senin güvenli limanına demir atmanın bedeli nedir diye, ona göre de karar verin. Altın ayyuğa çıkmışken, %300 ü aşan kar marjıyla işlem görüyorken hala güvenli liman ayağı çekiyorlardı. Bu limana demir atmanın maliyeti teknenin değerini katlyorsa bil ki burada bir katekulli dönüyor.
Kesin hüküm vermek için henüz erken ama şirketler %10 kar marjına Allah bereket versin diyorken güvenli liman ayağına altındaki %300 lük kar marjı az geldi millete. Eh, böyle düşünürsen piyasa bunun bedelini ödetir. Neyse, bakarsınız altının onsu 10 bin dolara fırlar, kar marjı da %700 e çıkar, olur mu olur.
Şikago türev borsasında her gün 150 milyar dolarlık işlem oluyor altın kontratlarında. Diğer borsalarla spot işlemleri de hesaba katarsak altındaki günlük işlem hacmi yarım trilyon doları aşıyor. Bu işlem hacmi her türlü hareketi yaptırır, havada parende bile atar.
Aslında kolayı var açıyorsun bir you tube kanalı mesela ben kralını yaparım istesem. Her gün 10 hisse konuşsan 2 ay da 600 hisse e zaten her hisseyi konuştun.Sonra her gün 3-5 en çok yükseleni seç demiştim de sonra dön baba dönelim her gün üstad sensin zaten bütün kağıtları demişsin hangi hisse yükselse biliyorsun
Benim anlamadığım yahu kardeşim yıl olmuş 2026 milletin bunu nasıl yediği?
Hadi milleti de geçtim benim çevremdeki adamlardan bile bunu hala yiyen var. Bana rağmen. Ben bunları görünce owlum diyorum bu piyasada işin iş.![]()
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Yer İmleri