Burada yönetimin vizyonsuz olmasının payı büyük. De facto bir holdingten farksız olan ülkenin en büyük bankasını liyakatli ve işini bilen bir yönetime teslim etmek gerekiyor, aksi taktirde sürünür gider.
Burada yönetimin vizyonsuz olmasının payı büyük. De facto bir holdingten farksız olan ülkenin en büyük bankasını liyakatli ve işini bilen bir yönetime teslim etmek gerekiyor, aksi taktirde sürünür gider.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Anlayamadığım diğer nokta da şu: İşbankasının 2.5 milyar dolarlık halka açık olan kısmını nasıl oluyor da 86 milyonluk bu ülkenin emeklilik fonları, yatırım fonları, bankanın kendisi, bireysel yatırımcılar, yabancı fonlar, TVF vs ememiyor? Bu ülkenin en güzide kurumlarının arasında olan bu şirketin halka açık 100 milyar TL ye tekabül eden kısmı çoktan piyasadan toplanmış olmalıydı.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Aynen bende bu soruyu kendime coktandir soruyorum ama cevabini bulamiyorum hayretler icinde tahtayi izliyoruz
xbank yerçekimine karşı gelemiyor. koyver rahvan gitsin modunda...
Sen böyle sorunca ben de kendimce bir cevap bulma ihtiyacı hissediyorum TH.
Geleceğin şirketlerinin anormal değerlerini bugünü yaşayan hantal yapılarla karşılaştırınca borsanın geleceği değerleme konusunda cömert olduğunu söyleyebiliriz.
Borsa şirketlerine biraz da içerden bakmayı deneyelim. VW veya İşbankası gibi köklü kurumlar çalışanlarını ve yöneticilerini doyuruyor, emeklilerinin hastane masraflarını ödüyor, ihraç ettiği borçlanma araçlarının faizlerini hesaplara yatırıyor üstüne bir de kurumsal hissedarlarına piyasa faizinden biraz yüksek temettü dağıtabiliyorsa daha ne olsun? Yeni kuşak işletmeler daha emekli vermedi, borçlanmayı hisse satarak hallediyor, temettü bekleyen de yok...
Yer İmleri