Daha önce yazdým, yýllýk GSMH'si 30 trilyon dolar olan ABD, ekonomisinin yýllýk GSMH sinin yarýsý yani yýlda 15 trilyon dolar "menkulleþtirme" kökenlidir.
Daha önce yazdým, yýllýk GSMH'si 30 trilyon dolar olan ABD, ekonomisinin yýllýk GSMH sinin yarýsý yani yýlda 15 trilyon dolar "menkulleþtirme" kökenlidir.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Adamlara hayran olmamak elde deðil. Osuruk coin çýkarmýþlar ve acayip raðbet görmüþ, piyasa deðeri kýsa sürede 3 milyar dolara çýkmýþ. Gerçi oradan düþmeye baþlayýp soluðu 580 milyon dolarda almýþ. Ýþin özü þu: Piyasada kerizler asla tükenmiyor.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
"There's a sucker born every minute" atasözü 19. yüzyýlýn meþhur atasözü idi ama artýk bunu "There's a sucker born every second" olarak deðiþtirmek gerekiyor.
Sizden çok þey öðreniyorum Sn.TRENDHOUND.
Yazdýklarýnýz finansal bilgeliklerle dolu.
Eksik olmayýn ve bol kazançlar dilerim.
Birileri kaðýttan parayý korkusuzca basýp önceleri bankalara son aþamada ise pandemi bahanesiyle eve kapattýklarý tüm insanlara, hesapsýzca daðýtýrsa baþkalarý da sýnýrlý emisyon, block chain teknolojisi gibi gerekçelerle coinleri alabilir. En detaylý hisse senedi analizlerinin aslýnda iþlevsiz olduðunu, birileri istemedikten sonra kaðýtlarýn gitmeyeceðine inananlar için de coinler uygun adres gibi gözükebilir. Ýçsel deðer yaratmak yerine daha iþtahlý alýcýlarýn gelmesini beklemek de yeni bir þey deðil. Deðerli katkýlarýnýz için teþekkürler.
Bakan Bayraktar, Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattý'ndan bu sabah saat 07.07 itibariyle petrol akýþýnýn yeniden baþladýðýný bildirdi
TH son zamanlarda TR de 1,5-2 yýldýr peydah olan yeni operasyon þekillerini ivedilikle öðrenmelisin sana lazým olur.
Adam 5 liraya malý topluyor sonra proje diyor mal oluyor 100 lira. Emin ol orada malýnýn 1/20 sini aldýracak adamý rahatça buluyor. Ne oldu elde kalan 19/20 malýn maliyeti sýfýr. ARada git gellerde kazandýklarý da cabasý. Sonra bu mal 200 e gitse mesela ondan sonra gelene geçene verse ne olur. Eskiden buna yakýn þeyleri mecnur yapardý yemin ediyorum mezarýndan kalkýp gelse o bile ufak dilini yutar.
Ha bunlarý sakýn masa sandalye þirketlerde ancak yaparlar falan da deme .Örnek 2 liraya EKGYO gelene geçene aldýrdýlar mesela sonra pandemi mart 2020 fiyat 1,1. geçen ay 20 leri gördü mü gördü.....
O yüzden bu topiclerde bazý yazýlar oluyor artýk onlara gülüp geçmeyi öðrendim. Ben bu iþi niye yapýyorum para kazanmak için diðer konularýn hepsi gereksiz vakit kaybý. Yaptýðýn iþ her ne olursa olsun hakkýný vermek lazým bu hayatta.
Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; 27-09-2025 saat: 11:59.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
18. ve 19. yüzyýllarda dünyada moda olan borsada adam kazýklama metotlarý 21. yüzyýl Türkiye'sinde uygulanýyor. Bu metotlarýn baþýnda senin bahsettiðin pumping & dumping (pompala ve boþalt) metodu geliyor. Burasý cahil, borsa kültürü ve bilgisi olmayan, gözünü kolay yoldan para kazanma hýrsý bürümüþ açgözlü bilinçsizlerin at koþturduðu bir ülke. Cebi boþaltýlmaya müsait kitle çok büyük, öte yandan bu iþ için uygulanacak metotlar çok basit. Koskoca Profesörlerle alim adamlarý telefonda savcý komiser ayaðýna kandýrýp kolaylýkla banka hesaplarýný boþaltabiliyorsun. Eþi benzeri olmayan bir potansiyel var burada.
Yer Ýmleri