Originally Posted by
Mathias
Þimdi bu fon iþlerinden hiç ama hiç birþey çýkmaz. Adam fon kurdum bir hisse de gittim ne var ne yoksa da aldým sana ne der geçer gider.
1 1.5 senedir falan yeni moda bu. Adam borsadan HÝSSE diye satamadýðý malý fona aldýrýp FON bu yeðenim diye satýyor.
Mevduat faiz topiðinde buna dikkat çekmiþ içeriðine bakmadan almayýn demiþtim. Millet FON diye ayrý bir yatýrým aracý olduðunu falan sanýyor.
Hedefleride özellikle mevduatçý kitle. Çünkü bu kitle borsaya soðuk gözle bakýyor. Ve mevduatçý adam piyasalar konusunda fazla bilgili deðil. Bu iki özellik birleþince bankadaki mini etekli MT ler bunlara bak borsa deðil fon alýyorsun diye güzelce geçiriyor.

Mathias hikayeyi iyi anlatmýþsýn ancak denklemin bir tarafýný açýklýyor bu. Adam topladýðý mallarý fiyatý uçurduktan sonra doðrudan ya da dolaylý bir þekilde fon kurarak fona devretti. Bu denklemin bir kýsmý. Fon bu mallarý nasýl çýkýyor kýsmý denklemin diðer tarafý. Mini etekli MT'lerin mevduat yatýrýmcýlarýna fon pazarlamasý denklemin diðer kýsmýný izah etmiyor, çünkü birileri fon aldýkça o fonda nakit birikir, o mallar fonu alanlara devrolmaz. Fon bu mallarý nasýl satýyor kýsmý denklemin diðer tarafý. Onu da izah ediver, aydýnlat bizi. (Valla polemik olsun diye yazmýyorum ha
)
Seçil Erzan vakasý kazýklanmanýn daniskasý da bu örneðe uygun deðil, o baþka bir gezegen.
"Ýyi bir planýn en büyük düþmaný, mükemmel bir planýn hayalini kurmaktýr."
Clausewitz
Yer Ýmleri