Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 594/671 ÝlkÝlk ... 94494544584592593594595596604644 ... SonSon
Arama sonucu : 5364 madde; 4,745 - 4,752 arasý.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. TR piyasasý için konuþursam burada borsa mevcut konjonktürde göreceli olarak hem çok pahalýdýr hem de yüksek oranda risklidir. Ama borsanýn çok güçlü RÝSKSÝZ yatýrým alternatifi var ve bunlar devlet tahvili, repo, PPF, mevduat oluyor. Risksiz yatýrýmarýn yýllýk getirisi %33 yani FK sý 100 : 33= 3 oluyor. Bir tarafta ortalama FK sý 12 olan ve bünyesinde ciddi RÝSK unsuru taþýyan borsa var, diðer tarafta da bunun alternatifi olarak FK sý sadece 3 olan ama bünyesinde pratik anlamda RÝSK unsuru olmayan yani paranýzýn batmayacaðý tahvil mevduat PPF repo gibi alternatif yatýrým alanlarý var. Bu þartlar altýnda borsada yatýrým yapsrken son derece seçici olmak zorundasýnuz çünkü risksiz alternatif çok ama çok ucuz yüksek riskli borsaya göre.
    14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.

2. TH kusurabakma TR borsasý sudan ucuz hele bazý hisseler var ki patronlarý ya da spekülatörlerinin gerizekalý olmasýndan dolayý daha da ucuz. Riske gelince kusurabakma TRUMP gibi biri eðer ABD baþkaný olabiliyorsa ABD den kat ve kat risk daha düþük. Sadece birileri yatýrýmcýya malý sattýrabilmek için çok fena týrmalýyor o kadar.

TR de yabancýya hizmet veren sektör çalýþanlarýnýn çoðu piyasayý okumaktan bir haber.Hiç kimse þunu düþünmüyor adam bu kadar çok biliyor olsa neden maaþlý çalýþsýn? Misal adamýn biri bir bankanýn yabancý iþler sorumlusu hem de ciddi bir kurum dün akþam TV de mangalda kül býrakmýyordu öyle ki trump konuþup petrol çakýlýnca ne diyeceðini bilemedi bu adam düþün yabancýya danýþmanlýk yapýyor. Ýsim vermeyeyim 2023 seçimlerinde adýný vermeyeceðim bir kurum burada herkes þaþýrýr bir çok müþterisi battý. O senin deðerlendirme yaptýðýn rakamlarýn alayý yanlýþ.Tabii bunlarý fiyatý bire bilmem kaça katlamýþ bazý hisseler için demiyorum.

Misal 2-3 sene önce adama diyorsun ki yatýrým mý yapýcan ASELS al at kenara.Cevap veriyor kaplumbaða gibi gider HEKTS-SASA alýrým. Çevremde o kadar insanla bu diyalog oldu ki emin ol bazýlarýna ASELS almayacaklarýný bildiðim için sýrf ders alsýnlar diye dedim sadece.
    Çünkü bu iþlerde herkes hak ettiðini alýr.
    "Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."

3.  Alýntý Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazýyý Oku
    TH kusurabakma TR borsasý sudan ucuz hele bazý hisseler var ki patronlarý ya da spekülatörlerinin gerizekalý olmasýndan dolayý daha da ucuz. Riske gelince kusurabakma TRUMP gibi biri eðer ABD baþkaný olabiliyorsa ABD den kat ve kat risk daha düþük. Sadece birileri yatýrýmcýya malý sattýrabilmek için çok fena týrmalýyor o kadar.

Misal 2-3 sene önce adama diyorsun ki yatýrým mý yapýcan ASELS al at kenara.Cevap veriyor kaðný gibi gider HEKTS-SASA alýrým. Çevremde o kadar insanla bu diyalog oldu ki emin ol bazýlarýna ASELS almayacaklarýný bildiðim için sýrf ders alsýnlar diye dedim sadece.
    Çünkü bu iþlerde herkes hak ettiðini alýr.
    Sayýn Zdx hocam,

Üzgünüm ama size bu konuda katýlamayacaðým. ABD borsalarýný sadece S&P 500'den ibaret düþünüyorsanýz bilemem, ancak tüm ABD borsalarý geneli an itibariyle sizin zannettiðiniz gibi pahalý deðil. Pahalý olduðu düþünülenlerin bile çoðu ciddi düzeltmeler yaptýlar ve ayrýca önemli bir kýsmý 20-25 Forward F/K'dan iþlem görüyorlar. Birçok kiþi tarafýndan pahalý olduðu düþünülen S&P 500'ün ortalama forward F/K deðeri 21-22 civarýnda. Ülkedeki tüm borsalar genelinin eþit aðýrlýklý ortalamasý 15 Forward F/K'dan çok daha aþaðý seviyedeler. Son 52 haftalýk zirvelerinden en az % 30 düzeltme yapmýþ olan hisselerin sayýsý toplam hisselerin 1/3'ü civarýnda. ATH seviyelerinden en az % 30 civarý düzeltme yapmýþ olan hisselerin sayýsý da toplam hisse sayýsýnýn aþaðý yukarý yarýsý kadar.

Borsalardaki þirketlerin büyük çoðunluðunda faiz giderleri þirketlerin toplam giderlerinin % 5'ini bile geçmiyor. Borsa Ýstanbul'da ise faiz giderleri faaliyet kârlarýnýn % 75'inden fazlasýný uçurur mahiyette ve refinansman imkanlarý oluþsa dahi bu rakamýn % 50'nin altýna düþmesi en az birkaç yýl alabilir durumda. Bu durumda, önümüzdeki 1-2 yýl içerisinde faiz giderlerinin faaliyet kârlarýnýn ne kadarýný eriteceði belirsizliðini korurken, Borsa Ýstanbul genelinin forward F/K'larý hakkýnda fikir üretmek bile oldukça zor, hatta nerdeyse imkansýz hale geliyor. Forward F/K deðerleri borsalar arasý ucuzluk karþýlaþtýrmasý açýsýnda sýklýkla kullanýldýðý için bu deðerlere dikkat çektim. Haydar Acun gibi fon yöneten tiplerin kendi portföylerinin gelecek deðerlemelerini korumaya çalýþmasý amacýyla Borsa Ýstanbul'un ucuz olduðunu belirten açýklamalarý o nedenle pek de ayaðý yere basan yorumlar içermiyor. BIST þirketleri genelinin bunun altýný dolduracak mahiyette olmadýðýný þirketlerin finansal tablolarý zaten ispat edecek nitelikte. Elbette borsalarý indiren çýkartan tek þey finansal tablolar deðil, ama bunlar da tamamen göz ardý edilecek þeyler deðil. En azýndan ucuz dendiði zaman neye göre ucuz sorusunun birinci muhatabý finansal tablolar olmak zorunda. (Türkiye'de an itibariyle borsa fiyatlamalarýnda bu tablolarýn ne kadar dikkate alýndýðý baþka bir tartýþma konusu)

Trump'ýn tüm deliliklerine ve artan savaþ ve savaþ sonu risklerine raðmen ABD borsalarýnda savaþ fiyatlamasý toru topu % 3-5 ya olmuþtur ya olmamýþtýr. Diðer düþüþler yüksek AI yatrým maliyetlerinin bazý megacap'lerin serbest nakit akýþlarýna vermesi muhtemel olasý hasarlarý, beklenenin üzerinde gelen ÜFE, TÜFE oranlarý, kafa karýþtýran aylýk tarým dýþý istihdam oranlarý ve iþsizlik baþvurularý ve bunlarýn karþýsýnda olasý FED faiz indirim döngüsünün duraklatýlma ihtimali sebebiyle. Tuhaf ve inanmasý güç olan bir durum, ama savaþýn etkisi bunlarýn yarýsý kadar bile olmadý. Bu sadece coðrafi uzaklýk ile açýklanmasý kolay bir durum da deðil.

Megacap'lerin ve özellikle Muhteþem Yedili þirketlerinin endeks hesaplamasýnda çok büyük aðýrlýkta olduðu S&P 500'ün geneline bakarak deðerlendirmek tüm Amerikan Borsalarý için hiç de gerçekçi bir resim sunmuyor. S&P 500'ün market cap'lerine bakarak aðýrlýklandýrýldýðý bir endeks hesaplamasýnýn aksine daha geniþ kapsamlý ve 1600 civarý þirketin eþit aðýrlýklý geometrik ortalamalarýna göre hesaplandýðý Value Line Geometric Index deðerleri hala 2021 sonlarýndaki zirve seviyelerine bile gelebilmiþ deðil.

Tek baþýna Trump baþkanlýðýnýn riskleri konusunda pek itirazým yok. Ancak Türkiye içindeki iktidar-muhalefet gerginiliði, bunun oluþturduðu toplum içi polarizasyon ve bölgesel jeopolitik riskler konusunda çok da pozitif konuþabilmek en azýndan þu an için mümkün deðil. Gelecek potansiyeli vaad etsek bile kýsa dönemli ekonomik kýrýlganlýk riskimiz hala ciddi anlamda devam ediyor ve tüm makro hesaplamalarýn varil baþýna 60-65 dolar arasý ortalama ham petrol fiyatlarýna göre yapýldýðý bir ortamda enerji fiyatlarýnýn çok kýsa zamanda ve ani þekilde artmýþ olmasýnýn cari açýða olasý etkilerinin ne kadar olacaðý henüz net þekilde hesaplanabilir durumda bile deðil.

Yazdýklarým sadece borsalar geneli ve üzerilerindeki olasý riskler için. Diðer konularýn tartýþýlmasý baþka bir konu.

Saygýlar.
    Son düzenleme : deva-i dert; 10-03-2026 saat: 07:42.
    "Ýyi bir planýn en büyük düþmaný, mükemmel bir planýn hayalini kurmaktýr."
    Clausewitz

4. Sayýn Deva-ý Dert ben sizi anlýyorum yalnýz TR de 500 mlr dýþ borcu var deniliyor ben buna da inanmýyorum. Þirketlerin çoðu aynen bu hesap zaten bizde gerçekleri yansýtmýyor. Mesele patron ya da tahtacýsý ne zaman bunu yansýtmak isteyecek bunu bilmekte. Tr de bu benim için gayet kolay. Kýsaca çoðu þirket gerçek mali verisini atmýyor zaten.

Bir konuda þu an bu ülkede ahkam kesen analistlerin çoðu bu zamana kadar terör sebebiyle deðerlendiremediðimiz ülkemizin bir kýsým coðrafyasýnýn tam potansiyeli ile bize saðlayacaðý katkýdan haberleri bile yok. Ya da bunu da hesaba katmak iþlerine gelmiyor.

Siyasete girmekte istemiyorum ama muhalefetin baþýnda en az BAykal seviyesinde bir lider olabilseydi keþke.

Burada borsa ile ilgili olumlu konuþunca insanlarda þöyle bir algý var ülkede herþeyden çok memnun iktidar yanlýsý ekonomi süper diye düþündüðümü falan sanýyor.Halbuki zerre alakasý yok.

Volatilite bizde çok yüksek ama herkesin iþine bu geliyor demek ki gerekli müdahale yok. Mesela bana göre SPk kanunu fon ve portföy yönetmelikleri tam bir garabet. Ama piyasada iþlem yapanlar bunlarýn farkýnda olmalý gereðini yapacak bilgi ve tecrübede olmalý ben piyasanýn kolay bir piyasa olduðunu iddia etmiyorum zaten.

Ben sadece teknik satmam gerekirse mal satýyorum inanýn borsanýn düþeceðini öngördüðüm halde bazý pozisyonlarýmý hiç bozmuyorum ya da kaðýt deðiþimi yapýyorum. Çoðu insan yanýmda otursa ben kazanmak için gerekenleri yaparken haklý olduðum ortaya çýkana kadar bu adam kafayý yemiþ falan der.

Ben yatýrým kararý alýrken mali veri sadece küçük bir ayrýntý batýk olmasýn yeter benim için.Operasyonlarýn þekilleri var tahtayý sürekli izlemek, takasý sürekli takip etmek ve gelen kap haberlerinin ne anlama geldiðini bilmek lazým. Ben vur-kaç için pozisyon almam hiç ama þartlar oluþmuþsa yapmam gerekiyorsa yaparým.

Mesela NTGAZ var elimde diyelim satmaya hiç niyetim yok iyi bilanço gelmiþ ama Ab de gaz fiyatlarý fýrladý diye hisse olmuþ 13,5 12,52 de gap kalmýþ ben o 1 lira trade i kaçýrmam ha hisse bugün 11,6 kapamýþ o bana koymaz. O 1 lira çok deðerlidir yýlda 100 kez yapsan büyük para eder toplamda.

Ben þunu da anlamýyorum yok faiz bu kadar yok þu kadar e bana ne ben zaten taþýdýðým orta uzun vadeli pozisyonlarýmý bazý týrtýklamalar ile fonlayabilmeliyim.Herkesin dilinde olan hisselerde pozisyonda olmaktanda hiç hoþlanmam.
    Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; 10-03-2026 saat: 08:05.
    "Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."

5.  Alýntý Originally Posted by TRENDHOUND Yazýyý Oku
    TR piyasasý için konuþursam burada borsa mevcut konjonktürde göreceli olarak hem çok pahalýdýr hem de yüksek oranda risklidir. Ama borsanýn çok güçlü RÝSKSÝZ yatýrým alternatifi var ve bunlar devlet tahvili, repo, PPF, mevduat oluyor. Risksiz yatýrýmarýn yýllýk getirisi %33 yani FK sý 100 : 33= 3 oluyor. Bir tarafta ortalama FK sý 12 olan ve bünyesinde ciddi RÝSK unsuru taþýyan borsa var, diðer tarafta da bunun alternatifi olarak FK sý sadece 3 olan ama bünyesinde pratik anlamda RÝSK unsuru olmayan yani paranýzýn batmayacaðý tahvil mevduat PPF repo gibi alternatif yatýrým alanlarý var. Bu þartlar altýnda borsada yatýrým yapsrken son derece seçici olmak zorundasýnuz çünkü risksiz alternatif çok ama çok ucuz yüksek riskli borsaya göre.
    Ortalama 12 F/K olayý BIST 30 aðýrlýðýnýn ve daha da ilerisi XBANK aðýrlýðýnýn etkisiyle. Hesaplamalarda aðýrlýklý ortalama kullanýldýðý için yani. Eþit aðýrlýklý bir hesaplama yapýlsa Borsa Ýstanbul genelinin 25 F/K'nýn altýna düþmesi bile mucize olur, þöyle bir þirketler geneline baktýðýmýzda. Ayrýca Forward F/K'larýn durumu daha da kötü. Faiz giderlerinin gelir tablolarýna olan olumsuz etkisi her bilançoda daha fazla yansýyor, TCMB politika faizleri düþmüþ olmasýna raðmen. Çünkü faizler artýrýlýrken nasýl faiz giderlerinin gelir tablolarýna etkisi epey geriden takip ediyorduysa faiz indirimlerinin þirket finasnmanlarýna ve gelir tablolarýna yansýmasý da epey geriden takip ediyor. Bu nedenle forward F/K oranlarýnýn mevcut F/K oranlarýndan daha yüksek olmasý kaçýnýlmaz. Türkiye'de Forward F/K deðerlerinin borsa geneli tüm þirketler için hesaplanmadýðýný zaten biliyoruz. Analistlerin takip ettiði ve sayýsý 50'yi geçmez þirket haricinde hiç bir þirketin forward F/K'sýný hesaplayabilen yok zaten. O nedenle gelecek beklentileri ve yorumlarý 'borsa ucuz, yok yok çok ucuz' mahiyetinde kendi kendimizi kandýracak þekilde gerçekleþiyor.

Ha sayýn Zdx hocamýzýn dediði gibi "þirketlerin finansal tablolarý ne kadar gerçekleri yansýtýyor?" kýsmýna gelirsek; finansal tablolarýn gerçekleri yansýtmama olayý zaten ülkece ayýbýmýz. Ayrýca bugün gerçekleri yansýtmayan tablolarýn gelecekte yansýtacaðýna dair bir umudumuz var mý? Ýþletme sahiplerimizin 'vergiden kaçýnma' ahlaký ne kadar sürede deðiþir ya da bunun önünü alabilecek yasal tedbir ve yaptýrýmlarýn fiiliyata geçmesi ne kadar sürer? Bu tartýþma bitmez bence.
    Clausewitz

6.  Alýntý Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazýyý Oku
    Sayýn Deva-ý Dert ben sizi anlýyorum yalnýz TR de 500 mlr dýþ borcu var deniliyor ben buna da inanmýyorum. Þirketlerin çoðu aynen bu hesap zaten bizde gerçekleri yansýtmýyor. Mesele patron ya da tahtacýsý ne zaman bunu yansýtmak isteyecek bunu bilmekte. Tr de bu benim için gayet kolay. Kýsaca çoðu þirket gerçek mali verisini atmýyor zaten.

Bir konuda þu an bu ülkede ahkam kesen analistlerin çoðu bu zamana kadar terör sebebiyle deðerlendiremediðimiz ülkemizin bir kýsým coðrafyasýnýn tam potansiyeli ile bize saðlayacaðý katkýdan haberleri bile yok. Ya da bunu da hesaba katmak iþlerine gelmiyor.

Siyasete girmekte istemiyorum ama muhalefetin baþýnda en az BAykal seviyesinde bir lider olabilseydi keþke.

Burada borsa ile ilgili olumlu konuþunca insanlarda þöyle bir algý var ülkede herþeyden çok memnun iktidar yanlýsý ekonomi süper diye düþündüðümü falan sanýyor.Halbuki zerre alakasý yok.

Volatilite bizde çok yüksek ama herkesin iþine bu geliyor demek ki gerekli müdahale yok. Mesela bana göre SPk kanunu fon ve portföy yönetmelikleri tam bir garabet. Ama piyasada iþlem yapanlar bunlarýn farkýnda olmalý gereðini yapacak bilgi ve tecrübede olmalý ben piyasanýn kolay bir piyasa olduðunu iddia etmiyorum zaten.

Ben sadece teknik satmam gerekirse mal satýyorum inanýn borsanýn düþeceðini gördüðüm halde bazý pozisyonlarýmý hiç bozmuyorum ya da kaðýt deðiþimi yapýyorum. Çoðu insan yanýmda otursa ben kazanmak için gerekenleri yaparken haklý olduðum ortaya çýkana kadar bu adam kafayý yemiþ falan der.

Ben yatýrým kararý alýrken mali veri sadece küçük bir ayrýntý batýk olmasýn yeter benim için.Operasyonlarýn þekilleri var tahtayý sürekli izlemek, takasý sürekli takip etmek ve gelen kap haberlerinin ne anlama geldiðini bilmek lazým. Ben vur-kaç için pozisyon almam hiç ama þartlar oluþmuþsa yapmam gerekiyorsa yaparým.

Mesela NTGAZ var elimde diyelim satmaya hiç niyetim yok iyi bilanço gelmiþ ama Ab de gaz fiyatlarý fýrladý diye hisse olmuþ 13,5 12,52 de gap kalmýþ ben o 1 lira trade i kaçýrmam ha hisse bugün 11,6 kapamýþ o bana koymaz. O 1 lira çok deðerlidir yýlda 100 kez yapsan büyük para eder toplamda.

Ben þunu da anlamýyorum yok faiz bu kadar yok þu kadar e bana ne ben zaten taþýdýðým orta uzun vadeli pozisyonlarýmý bazý týrtýklamalar ile fonlayabilmeliyim.Herkesin dilinde olan hisselerde pozisyonda olmaktanda hiç hoþlanmam.
    Elbette herkesin yoðurt yiyiþi farklý, büyüme stratejisi farklý, portföyünün büyüklüðüne ya da küçüklüðüne baðlý olarak parasýný hareket ettirebilme kabiliyeti farklý. O nedenle bunlarýn mukayesesi ancak þartlar eþit olduðunda deðerlendirilebilecek þeyler.

Burada bazen büyük tahtalarda bile iþlem yaparken zorlananlarýn ABD'de ayný portföy büyüklükleri ile small cap ayarýnda þirketlere çok rahat giriþ çýkýþ yapabildiðini ve pozisyon alabildiðini çokça tecrübe ettik. O nedenle NTGAZ örneði herkes için gerçekçi olmayabilir hocam.
    Clausewitz

7. Sayýn Deva-i Dert çok haklýsýnýz yatýrým yapýlan paranýn miktarý önemli. Bu durumda hangi tahtaya ne kadar girilebileceðini de bilmek lazým.

NTGAZ örneðini þunun için verdim malýnýz eðer o tahtada çoksa tahta ne kadarýný kaldýrabiliyorsa verip alýrsýnýz sizde o zaman. Anlatmak istediðim bazen ver al iþini mecbur kalýnca yaparým demek istedim. Yani her gün þunu þuradan alayým buradan satayým gibi iþler bana göre deðil.

8.  Alýntý Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazýyý Oku
    Sayýn Deva-i Dert çok haklýsýnýz yatýrým yapýlan paranýn miktarý önemli. Bu durumda hangi tahtaya ne kadar girilebileceðini de bilmek lazým.

NTGAZ örneðini þunun için verdim malýnýz eðer o tahtada çoksa tahta ne kadarýný kaldýrabiliyorsa verip alýrsýnýz sizde o zaman. Anlatmak istediðim bazen ver al iþini mecbur kalýnca yaparým demek istedim. Yani her gün þunu þuradan alayým buradan satayým gibi iþler bana göre deðil.
    Borsalarda kazanmanýn tek bir yolu yok. O nedenle, meþru olduðu müddetçe, nasýl ve hangi yöntemle kazandýðýnýz bence önemli deðil. Kimisi takaslardaki malý sayar, kimisi sadece fiyat ve hacme odaklanýr, kimisi temel verilerle alým satým yapar, kimisi makro geliþmelere göre daha uzun vadeli seçimlerde bulunur, kimisi sektörel döngüselliði ön plana çýkarýr, kimisi manþet haberlerle iþleme koyulur, kimisi hepsini kullanýr. Ayýn evrelerine göre bile alýp satan ve baþarýlý olanýna bile þahit oldum. Kimisi her gün alýr satar, kimisi aldýklarýný bir kaç hafta, kimisi bir kaç ay elinde tutar. Kimisi teorik olarak hiç satmamak üzere alýr. Önemli olan kazançlarda istikrar ve süreklilik.

Bol kazançlar dilerim.
    Clausewitz

Sayfa 594/671 ÝlkÝlk ... 94494544584592593594595596604644 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •