TRENDHOUND hocam bu iletiyi Galatasaray Sportif sayfasýnda sormuþtum göremedin diye buraya taþýdým bu topikle alakasý yok ta benimde size sormak istdiðim bedelli sermaye artýrýmý yapan BAGFS hisse senedi hakkýnda sizin görüþlerinizi almak istedim rahatsýz ediyorum Özür dilerim.
%1000@1TL bedelli yapýyor BAGFS. Eldeki her 1 mevcut hisse baþýna, 10 TL ödenecek. Piyasa bunu olumlu karþýladý. Bedelli haberi çýkmadan önce insiderler hissede satýþ yapýp hisseyi 42 den 32 ye basmýþlar. Haber ertesi ise hisse tekrar yönünü yukarýya 40 a doðru çevirmiþ. 38 den böünürse bölünmüþ fiyat (38+10) : 11 = 4.36 TL olur. Özsermayesi 7.3 milyar TL þu anda, bedelli ertesi 8.65 milyara çýkar ve defter deðerine göre %40 ýskontolu hale gelir. Iskonto oraný bedelli öncesi þu anda %29.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
BAGFS defter deðerine oranla yüksek ýskonto ile iþlem görüyor ama karlýlýðý iyi deðil, FK sý 42. BÝST in FK ortalamasý ise 12. Bedelliye katýlmazsan aþýrý sulanma senin aleyhine çalýþýr. Bölünmüþ fiyat 4 küsür dersek rüçhan tahtasýnda rüçhan fiyatý þu anki fiyat baz alýndýðýnda 33 küsür lerde olur, eðer bedelliye katýlmak istemezsen bu fiyattan rüçhan tahtasýnda rüçhanlarý satarsýn, elindeki hisse adedi böylece ayni kalýr ama fiyat da 4 küsürlere iner
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Altýn son derece spekülatif hareket eden bir emtia. Fiyat hareketlerini doðru þekilde tahmin etmek mümkün deðil, yazý tuðra atmaktan farksýz. Þu anda onsu 4900 dolar. 10,000 dolara da çýkabilir, 2500 dolara da düþebilir. Ne desen boþ.
Altýnýn hak ettiði seviye bana göre ons baþýna 3000 dolarýn altýnda, mantýðým böyle çalýþýyor ama pekala onsu 10,000 dolara da çýkabilir. Tamamen spekülatif hareket eden bir varlýk bu, Bitcoinin hareketlerine benzeyen hareketler çizer.
Bitcoin ile altýn arasýndaki fark saklý deðerdedir. Bitcoinin altý boþtur, içsel deðeri sýfýrdýr ama altýn öyle deðil, saklý deðeri var onun. Gelgelelim bu ikisinin de hareketi spekülatiftir yani tamamen algý ile hareket ederler. Ýþte bu yüzden altýn 10,000 dolara da çýkabilir 2,500 dolara da düþebilir. Fifti Fifti. Yazý tuðra atalým en iyisi.
Tamam borsada da algý çok önemlidir ama borsadaki hisselerin ekstra stabilitesi var defter deðeri, karlýlýk, temettü verimi vs gibi yani hisseler tamamen algý ile hareket etmez. Altýnda bu ekstra deðerler yok ama saklý deðer var. Bitcoinin ise hiç bir þeyi yok altý bomboþ, tamamen algý ile hareket eder.
Yer Ýmleri