Reisim hünkârým bülücüm Þimþek'in karný aðrýyor bu sebeple istifa eder mi.
Reisim hünkârým bülücüm Þimþek'in karný aðrýyor bu sebeple istifa eder mi.
Bahriyeli abi senin etrafta geziniyor geminin birþeyini Bozkurt reisim hünkârým bülbülüme iteleyecem mi kaktýracam mi öyle bir þey diyordu
Piston ve atatp yeþildi bakýnca kýrmýzý oldular demek ki bakmamak lazýmmýþ.![]()
Osmanlý döneminde yahudi bir tüccar varmýþ. Kendini bu iþin en iyisi olduðunu düþünüyormuþ. Demiþler Kayseri de senden iyi tüccarlar var çok yamanlar. Gitmiþ Kayseri'ye etrafta dolaþýrken sormuþ kimler iyi tüccar. Kayserili demiþ burada herkes çok iyi ama sakýn þuna bulaþma. Yahudi tüccar gitmiþ onun yanýna. Sen alýr satarsýn diye sormuþ. Kayserili yaman tüccar jer þeyi alýr satarým demiþ. Mesela senin diþlerini alayým. Ölünceye kadar sende kalsýn ölünce benim olur demiþ. Yahudi tüccar hemen satmýþ. Ölünceye kadar zaten benim, ben öldükten sonra kim ne yaparsa yapsýn düþlerimi. Bunlar ticarette böyleyse brn bunlarý havada yerim demiþ. Neyse Kayserili yaman tüccar her gün üç beþ adamla gelip yahudi tüccarýn aðýzda ki diþlere müþteri getiriyormuþ. Yahudi tüccar ben daha ölmedim niye müþteri getiriyorsun demiþ. Kayserili yaman tüccar sen ölünce alacaklar þimdiden bir sürü müþteri var senin diþler için demiþ. Yahudi tüccar in caný sýkýlmýþ Kayserili yaman tüccar her gün üç beþ kiþi ile geliyor davar gibi bunun aðzýný açýp diþlerine bakýyorlar. Yahudi tüccar en sonunda pes etmiþ yeter gayri brn diþlerimi geri alayým al verdiðin parayý. Kayserili yaman tüccar olmaz daha þimdiden %100 kar ettim. %200 kar etmeden satmam demiþ. Yahudi tüccar bozularak Kayseri'ye istediði parayý verip diþlerini ve aðzýný açýp davar gibi baktýrmaktan kurtulmuþ.
arkamdan mý konuþuyosunuz ..çok ayýp
kulaðam çýnlayýnca geldim
Yer Ýmleri