Ak Yatırım PETKM için 19 TL hedef fiyat belirledi ve NÖTR tavsiyesini korudu. (Önceki hedef fiyat: 20.84 TL)
Teknik Analiz/Hisse Senedi Önerisi (Hisse) - PETKM AL (Yapı Kredi Yatırım)
arka arkaya hedefler geliyor... kimi düşüş , kimi al diyor...
17.78 gap ını kapatacakmı ? yoksa , korkuluk olarak bırakıp 20 lere mi gidecek ?
Bugün de benim günüm olsun be. Portfoy son zamanların nirvanasini yaşıyor şükür. Bunun tahtacisina selam olsun, ona herşey serbest. Ytd
"Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.
Doğalgaz fiyatları takip edilmeli. Etilen demek, doğalgaz demek. Gaz yönünden zengin Amerika, Rusya ve Ortadoğu etilen için doğalgazı kullanırken, petrol ve doğalgaz yönünden fakir Avrupa ve Asyalı üreticiler Nafta'yı tercih eder. Doğalgazdaki artış, doğalgazdan etilen çekilen üretim tekniğinde maaliyet dezavantajı demek. Tabi, brentin sabit kalacağından hareketle etilen/nafta marjının etkilenmesi anlamına gelir.
Bu arada Amerika'daki aşırı soğuk hava nedeniyle doğalgaz sanırım 2 haftada % 50 üstü yaptı. Petkim'de bu da manipüle ediliyor ve eğer sürdürülebilir olursa edilecektirde. Yoksa bizim yönetime kalsa değişen birşey yok. Yapayalnız kaderimizle başbaşayız ve tek bir "Türkçe" olumlu cümle kuran dahi yok yatırımcısına. Kendi adıma gölge olmasın başkada ihsan istemem.
Hala aklım almıyor. Bir yönetim kadrosu, bu kadar uzun süre görevde kalır ve şirket nasıl bu halde olur. Hadi bugünler de marjlarda sorun var, 10 yıldır mı bu marjlarda sorun vardı ?. Bu sonuçlara rağmen aynı yönetim nasıl hala Socar'ın tercihi olabilir merak ediyorum. Herhalde sadece bize zarar yazyor iş ve demek ki Socar gidişattan memnun.
y.t.d.
Bir pislik olduğu aşikar elbette. Fakat sadece buna özel bir durum değil, ne hisseler veya ne şirketler var ve hala ne durumdalar maalesef. Ytd
"Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri