"Yaþam kendini tecrube edemeyecegin kadar kýsa ise baþkalarýnýn tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdýklarým söylediklerim ve düþüncelerim yatýrým tavsiyesi deðildir.
Navlun fiyatlarý uçtu gidiyor. 165 milyon usd mi yoktu. Eurobond borçlansaydý. Kör meliha bile görüyordu abd iran olayýný , alelacele elinden aldýlar petkm 3 kuruþ kazanýr diye.
Görevi kötüye kullanmadýr bu. Halka açýk olduðu için
Hayýr limaný verdin star payýný eski seviyeye çekseydin. Üstünde tepinecekler belli hissennde þirketinde yazýk
Þimdi muhasebeci takýlan tarýk 135 gibiler iyiki limaný sattý star ýda satsýn diyor))
Ozaman þimdiden söyleyelim. Beyni olsa petrol 200 dolara giderken arz eder petkime zaten hatrý sayýlý miktar kalýr.
Haaa daha beyni olsa verdiði yüzdeyi geri alýr stardn. Ama bunlarn hçbiri olmayack
Tarýk135 gibinm dediði gibi 3 5 kurusa kafasýna vurup elýnden alýrlar %12 hissesinide.
Yýllarca para ödedi o stara para kazanacakken %6 uçtu gitti . Liman para basarken uçtu gitti . Ne güzel istanbul. Masaya yumrugunu vuran yok
Ne demiþ iplikci nedim abimiz azeriden paraný çeçenden canýný koruyacaksýn
Normal þartlarda insan olunsa; yatýrýmcýyý çekmek için star ýn ilerleyen yýllarda petkimdeki iþtirakliðinin artmasý lazým. Sebep olarakta birbirlerini tolere edebilmek. Petrol fiyatlarý düþüþünde veya 4 yýlda yapýlan büyük bakýmlarda! Çünkü star içinde faaliyet konusuna baktýðýmýzda benzin, motorin ve jet yakýtý ilave olarakta nafta ana dallar.
Kapasitenin artýþýný etkileyen durum benzin ve motorinden ziyade jet yakýtý önem arz ediyor. Yani uçuþlar ve yapýlan anlaþmalar ile kullanýlan kapasite. Ve tek el olmuþ nafta elinde büyük bir güç.
Star halka arz olmasý zor olduðunu düþünürsek(tupraþ var)yine kulaða hoþ gelen petkimdeki payýný arttýrmasý olur. Tüpraþ halka açýklýðýný arttýrdý mesela geçen günlerde, starý yöneten socar bu konuda bir çalýþma yaptý mý acaba! Tupraþýn durumunu çok bilmiyorum neden böyle birþey yaptýlar, para mý lazýmdý yoksa bir el deðiþmemi olacak sesli düþünürsek socar gibi bir büyüðün bu durumlarý takip etmediðini de düþünmem. Yani sadece bir fikir benimkisi. Ytd
"Yaþam kendini tecrube edemeyecegin kadar kýsa ise baþkalarýnýn tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdýklarým söylediklerim ve düþüncelerim yatýrým tavsiyesi deðildir.
Starýn faaliyetleri yurtiçindeki ihtiyaçlarý kadar burada da ana etken uçuþlar ve nafta talebi. Yurtdýþý ihracaat kýsmýný saymazsak eðer stabil. Fakat Petkim için durum ayný deðil daha çok faaliyet alanýnýn geniþ bir yelpazeye yayýlmasý! Tabi zihniyet önemli (yönetim)
Ýlla bu durumlarýn canlanmasý için pandemi veya savaþ olmasýmý gerekiyor. Arada pandamiye benzetiyorum bu zamaný. Tek fark faaliyet, iþ veya icraat artan oranda devam etmesi. Ytd
Günlük ichimoko bulut üst 1837 alt 1785 . Haftalýk bulut üst 1915 alt 1865 bu haftalýk.
Günlük destek 1880 ilk direnç 1966-2048
Haftalýk destek 1838 ilk direnç 1990-2148
Aylýk destek 1922 direnç 2260
Bunlarda benim gozlemim
geniþ perspektif oldu gecen paylastigim, iyide oldu, yine öyle paylaþtým. Yatýrým tavsiyesi deðildir. Not olsun sayfada.
Teknikciletden affola dilim döndüðünce. Ytd
Yer Ýmleri