2030 yýlýna daha çok var, burda zamanýmýzý geçirirken arada müzik dinleyelim ortaklar.
https://youtu.be/QW9nTO47ncU?si=CNO3DxwVolb-zb5U
2030 yýlýna daha çok var, burda zamanýmýzý geçirirken arada müzik dinleyelim ortaklar.
https://youtu.be/QW9nTO47ncU?si=CNO3DxwVolb-zb5U
6 mayýs 18219 vob
Hamdým Piþtim Yandým
Para gitgide büyüyor. Ve ödenmiþ sermayeler o kadar güdük kalacak ki bir süre sonra gelecek karlar komik kalmaya baþlayacak dedigimden itibaren 1-2 yýl geçmiþtir. Ve çoðu þirket inanýlmaz miktarda ödenmiþ sermayelerinj arttýrmaya baþladý bile.
Ha enflasyon karþýsýnda hem komik hemde eriyik kalmamasý açýsýndan. Bu demek deðildir ki sermaye arttircaktir, sadece sermaye tavaný kadar arttýrma potansiyeli olacaktir. Daha büyük cirolar ile karþýlaþacaz. Ytd
Selam Spenc kardeþim, yaþýyorum, saðlýklýyým ama çok yoðunum.Bir projeye baþladýk derler ya, nefes alamýyorum.Sabah akþam devam.Yaz gelince yazlýða kaçar rahatlarým.Fýrsat oldukça almaya devam ediyorum.
Herkese selamlar..Buranýn en eski hamalý ben ve sen, taþýyalým bakalým.
Spottaki mallarý hedge ediyorum
6 mayýs 18219 vob
Hamdým Piþtim Yandým
Olasý düþüþten zerre etkilenmiyorum yani KýsaVade abi senin dediðin 14 lere gelsede bana biþii olmaz, sen kendini kurtar, yakma devrelerini![]()
6 mayýs 18219 vob
Hamdým Piþtim Yandým
Aðam... Güzel de...
Polemik olsun diye, bir þeye karþý çýktýðým için de söylemiyorum.
Bu "açýk yapmadýðýn" anlamýna gelmez ki. Açýða satýþ denilen iþ bir eylemdir.
"Þort" tuþuna bastýðýnda, açýða satýþ yapmýþsýn demektir. Karþýlýðýnda elinde spot olmasý bunu deðiþtirmez.
Olaya dini vb. açýdan bakmýyorum yanlýþ anlaþýlmasýn.
Açýða satýþ iþlemi, aracý kurum ile ayrý bir sözleþme gerektiren ayrý bir "yatýrým biçimidir".
Yapýlmasýnda da bir beis gördüðümden vb. deðil. Eleþtiriyor da deðilim sakýn yanlýþ anlaþýlmasýn.
Sadece kavramsal olarak, "tavuk tavuktur, hindi de hindi!" bu kadar.
Detayý bilemem, hisse fiyatý düþüyor bende zarar yazmamak için vadelisinde þort açarak durumu telafi ediyorum. Aslýnda çok param olsa bu vadeli þort iþine kalkýþmam çünkü tahtaya gelen satýþlarý hep karþýlar ve hisse fiyatýný düþürmelerine izin vermezdim.
Demem o ki
Ýçki içerim
Günah mýdýr
Tabii ki günahtýr
Bu benim sorunum
6 mayýs 18219 vob
Hamdým Piþtim Yandým
Yer Ýmleri