Milletin dilinde konkordato dolanýyor Tarýk hc biraz daha açarmýsýn mevzuuyu
socar sayesinde biz yýrtmadýk mý
Milletin dilinde konkordato dolanýyor Tarýk hc biraz daha açarmýsýn mevzuuyu
socar sayesinde biz yýrtmadýk mý
6 mayýs 18219 vob
Hamdým Piþtim Yandým
Banka kredÝ verÝrken ÞÝrketÝn malÝ durum nakÝt akiÞi ve temÝnat yapisina bakar
Ýlk ÝkÝsÝ petkÝmde zaten kÖtÜ
socar tÜm kredÝlere garantÖr olduÐundan kredÝ akiÞi kesÝlmÝyor bu sebeple konkordato olma Þansi yok korkmayin
sadece rÝsk fazla olduÐundan pÝyasadan daha yÜksek faÝzle borÇlaniyor
Þu durumda baÞka bÝr fÝrma olsa bÜyÜk ÝhtÝmal kredÝ akiÞi kesÝlÝrdÝ bedellÝ yapmaya yada zorlanirdi
parasi yoksada konkordato gÝrerdÝ
konkordato alacakliyida koruyor
ÞÝrketlerde borÇ vadelerÝ Ýle alacak vadelerÝ uyuÞmuyor
borÇ kisa vade ama alacak varlik uzun vadede
ÝÞte bu uyumsuzluÐu gÝdermek ÝÇÝn konkordato bÝr yol
banka devlet hacÝz yapamiyor mali alamiyor
sana zaman kazandiriyor o ara stoÐu erÝt varlik sat borÇ alacak arasindakÝ olumsuz farki kapat
212 milyon dolarlýk kredi ödemesi bugün gerçekleþtirilmiþ
Açýklama
Þirketimizin 31.01.2025 tarihli özel durum açýklamasýnda belirtilen refinansman iþlemi kapsamýnda, kredi alan sýfatýyla baðlý ortaklýðýmýz Petlim Limancýlýk Ticaret A.Þ.’nin AKBANK ile 2015 yýlýnda imzaladýðý ve Þirketimizin garantör olduðu 212 milyon ABD Dolarý tutarlý kredi sözleþmesinin gönüllü erken ödeme hükümleri tahtýnda sonlandýrýlmasýna iliþkin anlaþmalar imzalanmýþ ve bu doðrultuda anýlan kredi sözleþmesi tahtýnda kullanýlan kredinin bakiye tutarýnýn AKBANK’a geri ödemesi bugün itibarýyla gerçekleþtirilmiþtir.
6 mayýs 18219 vob
Hamdým Piþtim Yandým
Þimdi bu durumda 2015 de çekilen kredi ödenmiþ oldu, sadece borc olarak bu sene çekilen 140 milyon dolarlýk kredi borcumuz mu kaldý Tarýk hc
6 mayýs 18219 vob
Hamdým Piþtim Yandým
Petkim'in iþtiraki Petlim Limancýlýk ve Akbank arasýnda geçen hafta 212 milyon dolarlýk kredi sözleþmesi imzaladýðýný aktaran Yavuz, Akbank'tan alýnan kredinin ilk 3 yýlýnýn geri ödemesiz 13 yýl vadeli olduðunu da belirtti.
yani kredinin vadesi 2029 yýlýydý
ozaman faiz vs bedavaya krediydi
þimdi bayaðý pahalý güya petkim erken kapatmak istemiþakbanka acýmýþlar çok ucuza kredi almýþtýk akbank zarar ediyor dayanamadýk %9 faile usd kredi kulandýk diyorlar
220 kullanmýþlar 2015 de 10 senede petlim 80 milyon usd ödeyebilmiþgeri kalan 140 refinanse edilmiþ
Endekise nazaran bugün oldukca iyi duruyor, normalde endekis bu kadar düþtüðünde eksi2 yi yapýþtýrmýþtý
Agalar
Centim centim cenaltý
Saydým baktým onaltý
Ýnanmazsan sende say
Onaltýdýr onaltý
Diyip taktayý 16 altýna salmýyacaklar ellam
6 mayýs 18219 vob
Hamdým Piþtim Yandým
https://youtu.be/H_wcZMQQolA
Ferdi Baba dan gelsin.. anlamý olmaz.. ytd
Yer Ýmleri