marjlar inanýlmaz düzeldi
iyi bir kapasite kullaným oraný (%70 üstü) 1. çeyrekte harika bir bilanço gelecektir
mayýs sonuna kadar 30 çok zor ihtimal deðil yaklaþýk 2 ayda %65 potansiyeli var
kurlar çok oynamazsa rahatlýkla 30 gelebilir
Tabi bugün 7 ncý yeþil çubuðuda gozardi etmemek lazým. Sonra yan yattý çamura battý itham, cart curt falan olmaya.. psikolojiye oynuyorlarsa teknikle birlikte düþüncem o yönde. Ytd
Bana kalýrsa, yazýlanlardan anladýðým kadarýyla
Yolcudur Abbas baðlasan durmaz
6 mayýs 18219 vob
Hamdým Piþtim Yandým
Trump yaptýrýmlarý demisken, bu süreci pandemi dönemine benzetiyorum.
O zamanki emtialardaki hareketlenme mücbir sebeplerdendi, þimdiki ise yaptýrýmlara verilen ayarlardan suni sebeplerden olacak gibime geliyor. Düþük kalmýþ bazý emtialar ve canlanma olmayan bir piyasa, bir çeþit uzaklardan ucuza almayý engelleme sonrasý (Kýzýldeniz den, ümit burnuna mesafelerin uzatýlmasý ve fiyatlara etkisi, stoklarýn eritilmesi, üretimde frene basýlmasý), þimdiki süreç yeniden stoklanma sonrasý fiyatlara ayar verilmesi ile yukarýya cekilmesinin istenmesi.
Tabi Avrupa tarafýna bir oyun, sýkýþtýrma olarakta algilanabilir.. bir þekilde fiyatlar yukarý bazý emtialarda belirgin gözlemliyoruz zaten.. ytd
Ethylene grubunda yani polietilen kalemlerinde SÝBUR gerçeði var. Adamlar Rusya'ya yapýlan yaptýrýmlardan dolayý AB, ABD ve diðer pazarlara veremediði PE kalemlerini çok ucuz fiyata Türkiye pazarýna veriyorlar. Artýk millet fiyatlama politikasýný SÝBUR ne diyecek dýye bekleyip sonra belirliyorlar. Plastik hammadde tüccarlarý SÝBUR dan mal almak için çevirmediði dümen yok.
Ýþin özeti Rusya'ya yaptýrýmlar kalkarsa Petkim'in ciddi derecede avantajýna olur.
Evet napiyoruz bir karar verdin mi? Ytd
Yer Ýmleri