Bedelli için hisselerin salt cogunlugunun küçük yatýrýmcýda olmasý gerekmez mi? Hisseler küçük yatýrýmcý da mý?
Yoksa salt çoðunluk petko da mý? Eðer petkodaysa, bedelli için elini bu yoklukta cebine atar mý? Elindeki lot miktarý kadar..
Biliyor muyuz salt çoðunluk kimde? Bilmiyoruz. Ytd
mevzu salt çoðunluk deðilki
%51 socar diyelim %49 halka açýk
500 milyon usd bedelli yaptý
koyacaðý para 250 milyon usd
stara arsayý satsa 600-700 milyon usd gidecek yarýsýda ky olucak
250 vermekmi 700 vermekmi ?
borcun döndürülebilirliði yok
sasa yatýrým sebebi ile borçlu erdemoðlu paya çevrilen tahvil vs destekliyor
socarda limanýn borcunu petkime iteliyor![]()
Þunu soyliyim öncelikle onda bir fikir olalým, þirketi savunuyorum anlamýnda deðil söylemlerim. Politik ve siyaside devre dýþý tutatsam.
Ýþler yani satýþ Tonajlari artarsa eðer her þey bir anda deðiþir. Ben faaliyet var mý ona bakarým ilk etapta, sonra emtialar arasý marjlara, sonrada kurlara.
Sadece stardan gelen kar normal zamanda, Petkim'in ödenmiþ sermayesinin üstünde.ytd
Þuanda borcun varsa birþeyi kapatmak için evini satmak ve yerine kiraya çýkmakta bana mantýksýz geliyor.
Ben olsam stara satmaktansa kalan saklý kalmýþ olan yüzde 6 lik payi alýrým. Kötü zamanlarda ev arsa satarsan iyi zamanlar olduðunda bir daha yerine koyamazsin, sattýðýný.. ytd
Birþey sorayým, satan da alanda ayný baþ ise socar niye yapsýn ki bunu. Kaldý ki yapar mý?
Liman yeniden degerlendi, star keza öyle peki ya buralarýn kira gelirleri deðerlenmiyor mu?
Veya bu araziler hiç degerlenmiyor mu? Ytd
Þimdi benim çýkmam lazým, Tarýk hc. Konuyu acabilirsen sevinirim. Saygýlar. Ytd
varlýk almak tabi mantýklý ama ödeyecek gücün varsa
sende gýrtlaða kadar borç var çeviremiyorsun
nakite dönmen lazým
nakte çevirilecek 2 varlýðýn var
1-star hisse
2-star arsa
bunlar olmazsa defoult olacaksýn zaten uzun süredir yüzdürülen yapýdasýn bedelli mecbur þart
arsa 700 sattýn diyelim
vergi vs çýktý 620 milyon usd kaldý
gittin kredileri kapattýn senede 100 milyon usd faizden kar yaptýn
saðlýklý bir bilançon yok borcun yüksek nakit varlýðýn yok denecek kadar az
socar daha önce yazdýðým gibi petkimi bu duruma bile isteðe getirdi
%49 halka açýk yatýrým yapmadý kötü þirket petlim petkime býraktý star hisse verdirmedi arsayýda stara satmýyor
petkim maalesef gözde çýkartýlmýþ
piyasa bunu benden 1 sene sonra farketti bu sebeple hedef fiyat 20 üstü neredeyse kalmadý
burda çok defa 10-20 hareketinin yanlýþ olduðunu bi yat etmediðini bile çok kez yazmýþtým
þu son durum etilen nafta stabil kur ve kötü çeyrekten sonra toparlanma olacaktý ama onuda kurlar mafetti
orta vadede þiþe gib þirketler kazandýrýr petkimin duurmu çok farký usd tahminim 40-45 arasýnda mart sonunu kapatýr
tahribat etkisi çok büyük olucak 5 milyar kafadan kur zararý
Yer Ýmleri