Petkim spot yabancý yüzdesi
29 Temmuz 2024: %14.55 (2024 zirvesi)
5 Þubat 2025: %7.79 (Dibe yakýn bir seviye)
24 Mart 2025: %9.85
Anlaþýlan yabancý çýkýþý hisseye baský oluþturmuþ. Þubat 2025 - Mart 2025 arasýnda cüzi miktarda yabancý artýþý var. Devamý gelir mi gelmez mi takip etmek gerekli.
Melike' ye baðlanmadan önce þunu da soyliyim. En çok sert sopayý geçen hafta yanlýþým olmasýn sanki bankalar yedi kýsa süre de.
Ha bu yemedi demiyorum, bu uzun süreli yediði için en son ki dibi 16 olduðundan onun altýna az sarkittilar. O muhteþem 9 yeþil mumun dibine bakarsak bugün yine o bölgelerdeyiz.
Ama bankalarda ayný durum mevcut deðil, ha onlar zaten çok yükseldi denilse de, son sopanýn geri alýmýný yaptýðýný söyleyemem. Ytd
Yüzde 45-50 civarýnda, zirvesinden bir düþüþ oldu xbanklarin bazýsýnda. Yüzde 10 civarýný geri aldý. Ýlk etapta dovizin yükselmesi ve faizin tekrar yukselebilecegi dusunturtulmesi bankalarý biraz daha baskilamis durumu izlenimi verdi. Döviz artýþý ise sanayi tarafýný frenlemis olabilir. Kaldý saniyi uzun zamandýr sürünüyor en azýndan bendekiler öyle. Kýsa sürede yasananlar kanimca. Ytd
Elbette dövizin yukarý kalýcý olmasý, eðer ki talep olmazsa, enerji (elektrik, doðalgaz) maliyetlenmelerini de artýrabilir ayrýca lojistik maliyetlerine de yansýr. Döviz yuksek ve eksi pozisyonu olanlar kambiyo karý ve zararý artabilir.
Ama talepte artýþ olursa bu durumlar dengeleri degiatirebilir.
Sanayi ve bankalar arasýndaki durumlar diye yazmak istedim. Bankalar için ise öncesinde yazdýðým neydi, faizin düþüþünü fiyatlayip geleceði satýn alýyorlar demiþtim. Yine öyle mi olur piyasa biraz toparlar mý zaman gösterecek. Ytd
Yýrttýk demiyorum elbette, önce yirtmamiz lazim... Son 7 aydýr soluksuz bir düþüþ, ve bu 8 ncý ay ne olacak kaldý 3 seans. Dövizin ilk ceyrek kapanmadan zýplamasý veya ziplattirilmasi falan filan.. ytd
Yer Ýmleri