Ben yarýn eccük gaz verecem, son gazýmýda alýrsa bundan sonra gaz maz yok
Ben yarýn eccük gaz verecem, son gazýmýda alýrsa bundan sonra gaz maz yok
6 mayýs 18219 vob
Hamdým Piþtim Yandým
Dolar bile 35 kat artmýþ cümlesi ne kadar acý aslýnda!
Dolar karþýsýnda paran erimiþ, þirketlerin erimiþ, ulaþmak istediðin herþeyin fiyatý öyle artmýþ ve ulaþýlabilirlikten bir o kadar uzaklaþýlmýþ. Halbuki artmamýþ olsaydý çok daha güçlü olduðunu görürdük. Maalesef ki maalesef. Ytd
"Yaþam kendini tecrube edemeyecegin kadar kýsa ise baþkalarýnýn tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdýklarým söylediklerim ve düþüncelerim yatýrým tavsiyesi deðildir.
Sildim boðuþmak istemiyorum kimseyle. Ama baþkasýnýnkini görmeden kimse kendininkini piyade tüfeði sanmasýn Petkim topiðinde. Çünkü birþey biliyormuþ edasýnda yazmak kendini etkilemekten ziyade bir çok insaný etkileyebilir. Gerek olumlu gerek olumsuz. Ytd
"Yaþam kendini tecrube edemeyecegin kadar kýsa ise baþkalarýnýn tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdýklarým söylediklerim ve düþüncelerim yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ben pu yazdým, aylýk ve hatta haftalýk dolar bazlý durumlarý yazdým. Yani düþtüðümüz durumun dolar bazlý baþka bir halini.
Bu demek deðil ki olacak ya da olmayacak. Kimse baþkasýnýn yazdýklarýndan etkilenmesin elbette. Ytd
Aynen öyle
el yumruðu yemeyen kendi yumruðunu deðirmen taþý sanýrmýþ, bende öyleydim ama pekkodan bi aparkat yumruðu yiyince sustum
Pekkonun saðý solu belli olmaz.
Ben gaz vericem diyince sakýn gaza gelmeyin
6 mayýs 18219 vob
Hamdým Piþtim Yandým
***hektaþ dün kap attý geçen yazdýðým orta asya yatýrýmý için ortaklýk görüþmelerine baþlamýþ , hikaye yarattý bunuda hisse fiyatýna hemen yansýmasýný gördük hatta kardeþi sasa bile yükseltti
hektaþ þu duruma gelmesinde yapýlan bedelli ve hisse düþüþünün en büyük sebebi tl kredi ile finanse edilip bitirilemeyen ortaasya yatýrýmý
burda olumlu geliþme hemen alým getirdi
petkim kötü finansal yanýnda hikayesizlikte en büyük sorun gibi duruyor
hiç bir geliþme büyüme paylaþým yok ki olsada bu finansal durumda soru iþareti olarak kalýr
önce finansal toparlanma (borçlarýn normalleþtrilmesi)
sonra yeni hikaye yaratmalý ki borç normalleþmesi bile benim için yeni bir hikaye için yeterli
ky ve þirketi daha fazla kangren etmeden star mevzunu çözmeli satýlýp borç sürdürülebilir rakamlara getirilmeli
yada tera vs fonun almasýný beklemek gerekir yada emtia yükselmesi için dua
ülker vs olumsuz yazýyordum yükseldi hiç birþey sonsuza kadar düþmez sonsuza kadar yükselmez elbet normalleþmeler olucak
ama ülker 700 milyon euro kredi açýðý varken nas ekonomisi olucaðýný sonradan dövizin baskýlanacaðýný kimse tahmin edemezdi zaten o dönemde petkim bile 30 yaklaþtý düþünün artýk
yani kýsaca hiç birimiz müneccim deðiliz olan durum ve kýsa vadeli tahminler ile biþeyler yazýyoruz o kadar
ama polyannacýlýkta mantýksýz , suçu baþkasýna atmakta koca koca insanlar herkesi spekülatörün adamý , sattýrmaya çalýþýyor vs buna inanýyor tabi bunda psikolojideki savunma mekanizmasý yadsýma çok önemli yeri var bilinçaltýmýz kendini rahatlatmak için sorunu çevreye atar örnek hoca bana 2 verdi , ben çalýþmadým deðil hoca 2 verdi gibi burda özeleþtiri yerine herþey güllük gülistanlýk bir kaç çakal arada gelip yazýyor gidiyor ondan sonra hisse düþüyor bilinçaltý kendini buna inandýrýyor ki insanlarýnda iþine geliyor ama özeleþtiri olsa yaptýklarýný aldýðý kararlarý sorgulasa iþi çözücek ama herkes kolaycýlýk peþinde buranýn kumar deðil yatýrým yeri olduðu beklentinin satýnalýndýðý gibi basit temel bilgilerle kararlar alsak zaten çoðu sorunumuz baþlamadan bitecek
Socar ve avanelerinin niyetinin Kottan çýkmak olduðu belli.
Bu þartlarda, ve bu fiyatlarda,KY ya düþen , bu uyanýklarý ülkeden atmak olmalý.
5-10 milyar tl buna yeter.
Hodri meydan .
Her fiyattan gücüm yettiðince toplayacaðým.
Ve Mallar kilit tabii.
Dönüp tepemize , Bankof dan yememek için.
Aracý kurumlarýn Bankof daki hesaplarýný inceleyecek bir SPK elbet bir gün olur.
Yer Ýmleri