"Yaþam kendini tecrube edemeyecegin kadar kýsa ise baþkalarýnýn tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdýklarým söylediklerim ve düþüncelerim yatýrým tavsiyesi deðildir.
Neyse akþama Galatasaray a baþarýlar dilemekten baþka birþey yok. Socar formasýyla bari oradan yüzümüz gülsün.
"Yaþam kendini tecrube edemeyecegin kadar kýsa ise baþkalarýnýn tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdýklarým söylediklerim ve düþüncelerim yatýrým tavsiyesi deðildir.
Bilançoyu sabah göndermiþler, yine zarar yine zarar.
La bi kerede kâr ette þaþýralým, ne iþ yapýyorsunuz bu kadar zarar için, araziye karpuz ekelim dedik geçen sene, domatiste olabilü
9 aylýk konsolide bilanço 2025 9 aylýk net zarar 4.775.800. 000 tl
Waþþþþ paraya bak sermayesinin 2 katý
6 mayýs 18219 vob
Hamdým Piþtim Yandým
Kötü deðil bilanço tamamen kur kaynaklý 3. Çeyrekte kur neredeyse artmadýðýndan finansal gideri oldukça düþük gelmiþ iyi bilanço liman arsa da petkimin , bunu öðrendik tek çeyrekte 65 milyon kira geliri yazýlmýþ ama genel yönetim giderler ciroya göre inanýlmaz yüksek o yönetim gideri ile zaten kar yapma þansý neredeyse yok ciro %5 kadar yönetim gideri var , iyi bilanço tamamen kur kaynaklý kapasite kullaným oraný %63 stok düþük finanslarý görece daha iyi gösteriyor
PETKM 3Ç25 Finansal Sonuçlarý, Ýlk Bakýþ (Nötr) - PhillipCapital Araþtýrma
PETKM, enflasyon muhasebesine göre düzeltilmiþ 3Ç25 finansallarýnda;
- beklenti üzeri 22,2 milyar TL ciro, (Piyasa beklentisi: 22,0 milyar TL)
- beklenti üzeri -63 milyon TL FAVÖK ve (Piyasa beklentisi: -185 milyon TL)
- beklenti altý -1,2 milyar TL net kâr açýkladý. (Piyasa beklentisi: -477 milyon TL)
Þirketin net borcu geçtiðimiz yýlýn ayný çeyreðine kýyasla %14 düþüþle 41,4 milyar TL olarak gerçekleþti. Son 8 çeyreðin en düþüðüne iþaret ediyor. Serbest nakit akýþ 2,1 milyar TL ile 3 çeyreðin ardýndan pozitife döndü. Diðer taraftan finansal borç oraný %33,92 ile geçen çeyreðe kýyasla %1 artýþ gösterirken, kaldýraç oraný ise %3 artarak %55,81 seviyesine yükseldi.
Son marj verilerinde, 3Ç25 ortalamasý olarak 275-280 USD/ton seviyelerini gözlemlemiþtik. Geçtiðimiz hafta ise ortalama 130 USD/ton seviyelerindeydi.
PhillipCapital Menkul Deðerler A.Þ.
6 mayýs 18219 vob
Hamdým Piþtim Yandým
Yer Ýmleri