Orhan hc herþeye gebe kýsmý, forumdaki ve sosyal medyadaki paylaþýmlara baktýðýmýzda birkaç gün önceki katýlýma veya yazýlara binaen sayý azaldý ve hatta kalmadý. Tabi bu durum hissenin yükselmesine karþý bir rahatlamýþlýkta olabilir, yok artýk hisse yükselmez denilip satýlýmýþta olabilir. Belki de diðer düþen hisselere buradan geçiþ yapýlmýþ olabilir.
Ama sattýrmak isteseydi cuma günü tavana geldiðinde tavan kapatmasý gerekirdi eðer tahtacýnýn milletin elindekinin bir kýsmýný almak isteseydi. Bunu yapmamasý da ilginç.
Cuma günkü kapanýþla ilk defa 2022 yýlý kapanýþýnýn çok az üstünde kapadýk tam 4 yýl geçmiþ þaka gibi diyecem ama deðil. Tavan kapatsa iyi olurdu ha þu ortamda fazlasýný mý istiyorsun derler evet fazlasýný istiyorum. Ömür törpüsü gibi yaþatýyor ne verdi ki? 50 çentin altýna inmez dediðimiz yerler önemli yani oranýn üstüne atýp atmayacaðýmýz. Ytd
"Yaþam kendini tecrube edemeyecegin kadar kýsa ise baþkalarýnýn tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdýklarým söylediklerim ve düþüncelerim yatýrým tavsiyesi deðildir.
"Yaþam kendini tecrube edemeyecegin kadar kýsa ise baþkalarýnýn tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdýklarým söylediklerim ve düþüncelerim yatýrým tavsiyesi deðildir.
An itibarýyla 49 ziyaretçi var. Sürü halinde dolaþmalarý sevmiyorum dejavu olmaz umarým. Ytd
Medya kýsmýný pek takip etmiyorum. Ama sunu biliyorum buyuk cogunlugun hisseden umidi yok. Yuzune bakan bile yok. Her seye hazýrlýklýyým. Emin oldugum bir sey var bir gun endeksten pozitif ayrýsacak. Belkide basladý bile. Zaman gosterecek.Bu zor gunlerde bana ilac gibi geldi ama.
Bu konuya katýlýyorum, uzun yýllardýr olanlar var ve onlarýn dahi gittiðini düþünüyorum bende. 6 yýldýrda Petkim topiðinde yazýyorum, belli dönemlerde gelip yazan kiþilerinde bir zaman sonra bir daha býrak foruma geldiðini hisseyi takipten çýkardýklarýný bile düþünüyorum. Malum star dan önce 4 yýlda bir dinlenme süreçi sonrasý hisse performans yapýyordu. Hisseye 2020 yýlýnda girsem bile öncesindeki durumlarýný takip ettiðim için biliyorum, hatta bu 4 yýldaki bir durum stardan sonra deðiþecek dedim ama gelgörelim ki yine ayný oldu, umarým o süreçin içine girmiþizdir, hani bir dönem 2018 yýlýna kadar bir ivme kazanmýþtý ya o süreçin baþý olmasý dileðiyle. Ytd
Tavandan bir hissenin dönmesi nasýl olur? Yüklü alým girmiþelerdir belli bir noktada kademeler de boþ olunca haliyle hisse önü boþ olduðu için tavan yapmýþtýr, tavanda kilitler ve alýcýlar iþtahlý bekler. Ýzlemedim o an ne oldu bilmiyorum ama tavan bölgesinde satýþ yapýlmýþ ki bozulmuþ ya da kötüsünü düþünürsek açýkta yapýlmýþ olabilir, eðer açýk yapan grup kendileri deðilse yani tahtaya hakim olanlarýn dýþýndaysa pazartesi sýkýþtýrmak için hisseyi yukarý sürerler. Eðer açýk yapan kendileri ise o zaman biraz sýkýcý olabilir. Kaldý ki yukarý sürdüklerinde hem geçmiþten gelen hisseyi tutanlarýn satýp satmadýðýný hemde yeni giriþ yapanlarýn alýmlarýný gözlemlemiþ olabilirler.
Hisseye giren var olup olmadýðýný bilmek þu ortamda zor, çünkü petrol savaþ sebepli emtialar yüzünden birazda sosyal medyadaki paylaþýmlara baktýðýmda petrol þirketlerinin 4 çeyrek yerine petrol artýþý sebepli 5 çeyrek miþ gibi avantajlý olacaðý yazýldý, yayýnlandý.
Bu durumu alýcýlar Petkim için nasýl algýladýðýný bilmek güç. Normal þartlarda bu finansallara alýcý bulmak diðer düþüþ yaþýyan hisseleri daha cazip hale getiriyorken tahtacýnýnda bu durumu fýrsat bilip eski hissesi olanlarýn malýný elinden almak gayesi de olabilir. Herþey tamamen yüzde 50 psikolojidir. Ytd
Yer Ýmleri