Hiç ses etmeyin, yatýrým matýrým diye de hiç andýrmayýn. Konjönktürün ekmeðini yesin herkes, yoksa yatýrým matýrým diye ayný yönetimle daha 20 yýl gideriz valla. Nerdeyse ayný yöneticiyle etti 11 yýl zaten hem ne kaldý 20 yýla. Bu 11 yýlda petkim harikalar yarattý ama allahý var, yoksa 11 yýla yakýn zamandýr devam edermiydi.
y.t.d.
Bu arada petrolden ziyade gaza odaklanýn. Petkimi adam ederse gaz ve lng problemi adam eder. Gerisi boþ iþ.
y.t.d.
çok doðru
Ortadoðu’daki savaþ sadece petrol fiyatlarýný etkilemedi. Dünyanýn en yüksek LNG üretim
kapasitesine sahip bölgede, özellikle Katar’daki doðal gaz ve LNG tesislere yapýlan saldýrýlar
sonrasý Avrupa ve Asya’da doðal gaz fiyatlarýnda yüzde 100’e yakýn artýþlar görüldü. Katar’da
saldýrýya maruz kalan LNG tesisinin yaklaþýk yüzde 20’sinin hasar gördüðü ve üretime
baþlamasýnýn en az üç yýl alacaðý açýklandý. Ortadoðu LNG’sine yaklaþýk yüzde 80 oranýnda
baðýmlý olan Japonya, Tayvan ve Güney Kore gibi Asya Ülkeleri birçok petrokimya tesisinde
Force Majeure (FM) ilan etmek zorunda kaldý.
Ya Etilen bazlý üretim yaparsýnýz, yada Nafta bazlý. Artýk, fabrikanýz hangi altyapýya göre kurulduysa. Petrol ve gazýn olmadýðý Avrupa ve Uzakdoðu ülkeleri nafta bazlý üretim tesisleri ile petrokimya iþini sürdürürken, petrol ve gaz zengini ülkeler genellikle etilen bazlý üretim tesisleri ile yola devam ederler.
Fiyat avantajý þuana kadar etilen yönünde idi. Gaz ucuz iken petrol pahalý idi ve etilen bazlý tesisler üretim olarak avantajlý idi. Ama gaz ve lng bana son zamanlardaki gümüþteki hareketi andýrýyor. Petrol bir artacak iken gaz 2 artabilir. Buda etileni doðalgaz içinden çeken tesisler için ibreyi terse döndürebilir, naftayý öne çýkarabilir. Bu arada bunlar benim fikirlerim. Yanlýssamda yanlýþýmdýr. Bedelini ben yanlýþ karar almýþ olarak öderim. Hoþ petkimde olmak zaten bir bedel.
Nafta ile üretim yapan þirketler zante þuanda tüm dünyada geberik. Birde yönetim faktörü girince allah allahhh..
Benim Ýran savaþý konusundaki beklentim ise Rusya 'nýn Ukrayna sorunu var ise, A.B.D. ve Ýsrail 'inde uzun sürecek bir Ýran sorunu vardýr. Uzun zaman sürer gider. Bu uðurda bazý ülkelerde aðýr faturadan dolayý bedelini öder.
y.t.d.
Güzel tespitler. Emeðinize saðlýk.
"Yaþam kendini tecrube edemeyecegin kadar kýsa ise baþkalarýnýn tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdýklarým söylediklerim ve düþüncelerim yatýrým tavsiyesi deðildir.
Gelelim fasulyeye. Aðaya düþmek serbest diyenler vardýr. Herþey serbest kendi adýma. Ytd
"Yaþam kendini tecrube edemeyecegin kadar kýsa ise baþkalarýnýn tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdýklarým söylediklerim ve düþüncelerim yatýrým tavsiyesi deðildir.
Adamým,. Brave heart.ytd
Yer Ýmleri