Cuma günü toptancýlara gittim orada ayak altýnda çalýþanlar tamamen Suriyeliler. Oturanlar patron. Bunlar gitsin sanayi inþaat vs çoðunda kitlenme baþlar. Bizim sistem bunlara alýþtý yerine koyacak Türk yok. Hatta 50-100 bin verseler kimse yüzüne bakmaz o iþlerin. Gençler o kadar okumuþ hamallýk mý yapacak torna montaj inþaatta mý çalýþacak. Zaten yevmiyeler 3 bine dayandý. Benim kayýnço 10 bine yerinden kakmaz. Günlük 10-20 bin alýyor ama arada bir 500-700 bin tokatlanýyor.
Japon Hamza diye bir YouTuber var benim hemþo þuan ABD de. Adam Los Angeles ta 20 USD ye Kore lokantasýnda sýnýrsýz et yiyor. Tabi belirli saatlerde bu fiyata. 2 saat için geçerli 14-16 gibi düþünün. Tam saatini bilmiyorum. Ama bizden ucuz.
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Senin Hemþo Capon Hanzo gibi bir sürü örnek bulursun, Amerika da New York , New Jersey Atlantic City, Boston gibi kýyý yerleri daha pahalý olmasýna raðmen affordable yani güç yetirilebilir ,düzeyde iken iç bölgelerde South Dakota , Iowa , Kansas, Missouri , Kentucky, Tennessee gibi bölgelerde daha ucuza bulursun muhtemelen,
Hatta sana þöyle soyleyeyim, Teksas a baðlý bazý kasabalar da kiralarda bizden ucuza ev gördüm yani bir þekilde bu enflasyon zirvaligi memleketi sarmýþ durumda adam her gün zam yapýyor ürününe, hizmetine , iþçisine iþler çok kötü vb deyip ayný parayý veriyor.
Iþçisine ayný oranda zam yapsýn, hayýr , sadece kendi yutmaya çalýþýyor sonra bir bakýyorsun 3-4 milyona nakit otomobil almýþ bunlarý gördüm de konuþuyorum.
Bu milletin çok dürüst insanlarý var ama çok yalancý ve üçkaðýtçý insanlarý da epey bir var .Onlari bulup sýradan geçirmek lazým.Bulmak çok zor deðil zaten hemen önüne çýkar sokaða çýkýnca.
Gýda fiyatý ve kalitesi bir gerçek milli bekaa ve güvenlik sorunudur madem millete çocuk yap diyorsun o zaman millete ucuz ve güvenilir gýdayý saglaman lazým bunu istismar edenler, yani gýda terörü uygulayanlar, terör suçundan yargýlanmalý..
Yer Ýmleri