Ýzmir'de Belediye ve Disk akþam masaya oturmuþtu.
Sonuç alýnamadý ve grev sürecek.
Ýzmir'de Belediye ve Disk akþam masaya oturmuþtu.
Sonuç alýnamadý ve grev sürecek.
DÝSK'e baðlý Genel-Ýþ sendikasýnýn Ýzmir 2 No'lu Þube Baþkaný Ercan Gül, Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Cemil Tugay ile yaþadýðý tartýþmayla gündem olmuþtu. Grevin beþinci gününde Ýzmir 2 No'lu Þube Baþkaný Ercan Gül, CHP'li Baþkan Cemil Tugay'ý hedef alarak iþçilere yaptýðý konuþmada "Ne olduðunu bilmediðimiz zibidilerle gelmiþ bizim çöpümüzü topluyor, Allah var, iyi temizlik yapýyor. Bir çöp görürsem arayacaðým, baþkaným gel temizle diyeceðim" ifadelerini kullandý.
Grev kararý alýnca DÝSK'li yöneticinin akrabalarý ortaya saçýldý
Ýzmir'de, DÝSK'e baðlý Genel-Ýþ sendikasýnýn Ýzmir 2 No'lu Þube Baþkaný Ercan Gül'ün grev kararý almasý sonrasýnda, CHP'ye yakýn medya kuruluþlarý, Ercan Gül'ün 58 akrabasýnýn belediyede iþe alýnmýþ olduðunu yazdý
Toplu sözleþmeye 'babadan oðula iþ' maddesi konmuþtu.
Geçmiþ dönemde DÝSK ile belediye arasýnda yapýlan toplu iþ sözleþmesinde, belediye iþçisinin emekli olmasý halinde çocuðunun iþe alýnmasýný içeren bir madde yer almýþtý. Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Cemil Tugay da bu maddeye iliþkin, "Benim dönemimden önceki dönemde yapýlmýþ toplu iþ sözleþmesine bir madde konulmuþ. Emekli olursa yerine çocuðu alýnacak gibi bir þey. Benim de yeni haberim oldu. Yeniden deðerlendirmeye ihtiyaç olduðunu düþünüyorum" açýklamasýný yapmýþtý.
58 akrabasý her biri 100 bin alsa belediyeye maliyeti ayda 5 milyondan fazla eder.
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Gecenler de bir alman turist Ýstanbula geldi sayfasýnda bir paylaþým yaptý
Ýstanbul çok güzel fakat eðer turist iseniz iþiniz zor
en basit örneði burada sahte Adidas ayakkabý Almanya da ki orjinalinden daha pahalý diye
Halk Tv de KK artýklarýndan öner çöpçülerin prof maaþý almasý sorun deðil herkese fazla maaþ verilmeli gibisinden saçmaladý. Hatta ben de prof. um, maaþlarýn düþüklüðü bile sorgulanýr diye bilimle uðraþanlarý yerin dibine soktu.
Sanki Belediyenin matbaasý var da herkese ülkedeki maaþ skalasýndan 2-3 kat maaþ verecek gerçekliði var. Kaldý ki merkezi yönetim maaþlarý 2-3 kat artýrsa zaten yüzde 1000 enflasyon ile karþýlaþýlacaðýný en cahil insan bile bilirken bir ekonomi prof. un bunu dile getirmesi ne kadar kullanýþlý olduðunu ispat ediyor.
Bu maaþý verip belediyeye icra geldiðinde bu ekonomist prof hizmet ettiði anlayýþtan aferin alacak.
Bu sendika sözcülüðünü yapan gerçeklikten kopmuþ, iktidara hizmet eden tipleri neden hala Halk TV ye çýkarýrlar anlamam.
Herhalde hala Halk TV de daha çok KK destekçileri var.
Dün Sözcüde Yýlmaz Özdil KK nin belediyelere yerleþtiði bu tiplerin ne mal olduklarýný gözler önüne serdi.
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Son dakika haberi... 23 bin ÝZENERJÝ, ÝZELMAN ve EGEÞEHÝR A.Þ iþçisinin 7 gün süren grevi, Ýzmir Büyükþehir Belediyesi'nin yüzde 30 zam ve yüzde 19 enflasyon farký teklifinin kabul edilmesiyle sona erdi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...iyoruz-2406824
Yer Ýmleri