DÝSK'e baðlý Genel-Ýþ sendikasýnýn Ýzmir 2 No'lu Þube Baþkaný Ercan Gül, Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Cemil Tugay ile yaþadýðý tartýþmayla gündem olmuþtu. Grevin beþinci gününde Ýzmir 2 No'lu Þube Baþkaný Ercan Gül, CHP'li Baþkan Cemil Tugay'ý hedef alarak iþçilere yaptýðý konuþmada "Ne olduðunu bilmediðimiz zibidilerle gelmiþ bizim çöpümüzü topluyor, Allah var, iyi temizlik yapýyor. Bir çöp görürsem arayacaðým, baþkaným gel temizle diyeceðim" ifadelerini kullandý.
Grev kararý alýnca DÝSK'li yöneticinin akrabalarý ortaya saçýldý
Ýzmir'de, DÝSK'e baðlý Genel-Ýþ sendikasýnýn Ýzmir 2 No'lu Þube Baþkaný Ercan Gül'ün grev kararý almasý sonrasýnda, CHP'ye yakýn medya kuruluþlarý, Ercan Gül'ün 58 akrabasýnýn belediyede iþe alýnmýþ olduðunu yazdý
Toplu sözleþmeye 'babadan oðula iþ' maddesi konmuþtu.
Geçmiþ dönemde DÝSK ile belediye arasýnda yapýlan toplu iþ sözleþmesinde, belediye iþçisinin emekli olmasý halinde çocuðunun iþe alýnmasýný içeren bir madde yer almýþtý. Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Cemil Tugay da bu maddeye iliþkin, "Benim dönemimden önceki dönemde yapýlmýþ toplu iþ sözleþmesine bir madde konulmuþ. Emekli olursa yerine çocuðu alýnacak gibi bir þey. Benim de yeni haberim oldu. Yeniden deðerlendirmeye ihtiyaç olduðunu düþünüyorum" açýklamasýný yapmýþtý.
58 akrabasý her biri 100 bin alsa belediyeye maliyeti ayda 5 milyondan fazla eder.
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Yer Ýmleri