Kendim ölçtüm biçtim sarý gacý 3075 dolar civarý yönü tekrar yukarý kýrmalý. Bence oyun daha bitmedi. Yalnýz stagflasyona girerse dünya ekonomisi o zaman deðerli metallerde geri gelir dedi bir yorumcu o biraz tedirgin ediyor.
Kendim ölçtüm biçtim sarý gacý 3075 dolar civarý yönü tekrar yukarý kýrmalý. Bence oyun daha bitmedi. Yalnýz stagflasyona girerse dünya ekonomisi o zaman deðerli metallerde geri gelir dedi bir yorumcu o biraz tedirgin ediyor.
Çiftçilikle hayvancýlýk yapanlar da zulüm görüyor. Adsm buðday üretiyor sezonda en düþük fiyattan TMO alýyor esnafa gitse daha da ucuza verecek. Hayvancýlýk dersen iki üç yýl öncesine kadar habire ithal ettik hayvancýlýk yapanlar da kurbanlarda inekleri sattý býraktý þimdi et fiyatlarý uçtu çünkü yapan az üretim az. Küçükbaþ hayvancýlýk yapanlar daha cazip ilgili için yapýyor. Afgan çobana veriyor 35 bin en az 500 koyuna çobanlýk yaptýrýyor. 8 ay yem den kurtuluyor. Benim çocuðumdan köyde 100 koyunu olanlara aða derlerdi. Þuan köyde yapan az ama en az 250 koyun var yapanlar da. Hatta küçükbaþ þuan çok cazip merasý varsa.
Kurumlara tasarruf genelgeleri yollayan Maliye 10 ay için 5 gün etli yemek 64 milyon TL lik yemek ihalesi açmýþ...
Ülkede kast sistemi var anlaþýlan.
Maliye CB kurumlarý, Diyanet, TBMM, devlet bankalarý üst sýnýf, diðerleri köle mi?
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
CHP'li min cumartesi günü mitingi vardý Konya'da hava yaðmurlu gösteriyordu. Buna raðmen miting alaný doluydu. Reis o alaný zorunlu tüm kamu ve belediye personeliyle dolduruyordu. Umut var.
Geçen hafta Kamerun dan dün Britanya dan beni çok sevenler çok para kazanmam için iþ teklifinde bulundular. Düþündüm taþýndým o kadar çok param olursa koyacak yer bulamam diye teklifi kabul etmedim engelledim bir de.
AKP li eski milletvekili Mehmet Metiner, hayatýný kaybeden DEM Partili Sýrrý Süreyya Önder'in kaldýðý hastaneyi ziyaret etti. Metiner hastane önünde yurttaþlar tarafýndan tepki ile karþýlandý, yuhalandý.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...t-eden-2334952
Dr luk çok zor. Okulu 7 sene okumak zor. Ýntornluk zor. Pratisyen olarak acilde çalýþmak nöbet tutmak dayak yemek daha da zor. Uzmanlýk için asistanlýk sürecinde 36 saate yakýn aralýksýz nöbet tutmak bir o kadar daha zor. Bu arada yaþýn geliyor kendini kanýtlayana kadar güzel para kazanýncaya kadar yaþ 35-40 oluyor. O yüzden ilk fýrsatta yurtdýþý seçeneði çok cazip bu engelleri aþanlar için. Devlette 200 bin alan uzman Dr özelde 300-400 alacak ki o kadar sýkýntý deðsin. O da özel hastaneye giden için çok zor. Özel hastane de ameliyatlar 100 bine yakýn fark alarak yapýlýyor devlet minicik ödeme yaptýðý için. Muhtemelen üniversite hastanesinde hocalar da elden 1000-3000 yabancý para alýyordur.
Yer Ýmleri