Bunu neden yazdýðýmý açýklayýp bir daha bu konuda konuþmayacaðým geçen gün M.Þ. yi dinledim TV de. her zaman ki gibi konuþtu ama bence önemli bir detay söyledi
Cari açik ilk kez yüzde 1 in altýna düþtü dedi bu zaten IMF nin carlo cotarelli si gibi görevini yaptýðýný gösteriyor. Yani esasen M.Þ. bir IMF memuru gibi düþünüyor ki sistem sürsün burada tek fark IMF den para almamýþ olmamýz.Bu nedenle yabancýlar eðer M.Þ. gider ve eskiye dönülurse asla affetmez.
Evet þirketler batabilir ama bu zaten bilinen bir þeydi .Düþük faiz ile devlet 4 önce para daðýttý burada da bir sürü insan yazdi kredi çekip altýn aldýlar ne iþe yaradý düþük faiz millet parayla ekonomiyi canlandiracagina 1100 TL den altýn aldý .
Mehmet Þimþek ayrýca çok feci vergi çakacak artýk eskisi gibi 10 milyona ev satýp rayiç bedelini 100 000 gösterip 2000 TL alým satým vergisi ile kurtulamayacaksin .
Sen ölünce belki malýnýn gerçek deðerinin 1/3 unu çocuklarýn miras ve intikal vergisi olarak ödeyecek artýk sistem deðiþiyor adamlar ev kirasý hangi semtte ne kadar yapay zeka ile bulacak sen beyanname vermemissen anandan emdigini dotunden kan olarak damlatacak.
Yeni Þafak ve ona hukmedenlerinde iþine gelmiyor ben de memnun deðilim ama dýþ güçler böyle istiyor ayrica deniz de cokdan bitti .M.S. yi Naci gibi görevden alýrlarsa bir daha asla enflasyon düþmez.Ve gerçek krizi ,hiç bir iþe yaramayan , Yeni Þafak yazarlarý o zaman görür.Bu yeni Þafak ile Jöleli nin ve benzerlerinin kesinlikle sesi kesilmeli ..
Resmen manipülasyon yapýyorlar.Ayrica Kýlýçdaroðlu da pandemi zamanýnda ayný görüþte idi çok iyi hatýrlýyorum para basýn verin dedi Merak Akþener de ayný þekilde yanlýþa destek verdi 5 para etmeyen bir muhalefet oldular..Ve de ikisi de tarih oldu..
Aslýnda Ýmamoðlu en azýndan tutuksuz yargýlansa idi þu anda faiz belki 40 veya altý olacaktý . Bu da ek not olsun zaten herkes de farkýnda..
......
Burayý uzaktan izleyen deðerli dostlarýmýz var bazen katkýda bulunuyorlar veya sessizce izliyorlar ..
Bunlari yorumlarýndan vb mesajlarýndan görüyoruz.
Bir de benim þahsen hiç bir düþüncemi paylaþmak istemediðim sessizler var, bir kaç tanesinden eminim , o yüzden aslýnda bir þey
yazmak istemiyorum, baþka bir platform olsa gerçekten birbirimizin goremediklerini paylaþabilecek bu önemli bir paylaþým alaný olur.
Geyik de yapýlabilir tabii ama önemli olan herkesin samimi düþüncesini ifade etmesi ve bundan zarar görmemesi , burasý bu nedenle çok uygun deðil , bu nedenle kalýcý olarak buradan uzaklaþmayý düþünüyorum bazý eski dostlar gibi.
Bazý kiþiler çok sevinir.

.

Yer Ýmleri