Antalya'nýn Manavgat ilçesindeki hayvanat bahçesinden kaçýp tarlada bekçilik yapan bir vatandaþa saldýrdýktan sonra ormanlýk alana kaçan aslanýn vurularak itlaf edildiði ve olayla ilgili soruþturma baþlatýldýðý bildirildi.
Kýr'ýn eþi Gülperi Kýr, AA muhabirine, olay anýnda eþinin yanýnda olduðunu söyledi.
Fýstýk tarlasýnda sulama sistemlerini açtýktan sonra eþiyle yattýklarýný anlatan Kýr, "Saat 03.30-04.00 civarýydý. Sivrisinekten korunmak için üzerimize battaniye örttük. Ezan okundu, namaz kýlayým diye doðrulmaya çalýþtým ama kalkamadým. Bir anda sol ayaðýma bir þeyin dokunduðunu hissettim. Isýrdý zannettim, 'Köpek mi, kedi mi?' diye düþündüm. Bir toparlandým, baktým kocaman bir þey, önce köpek sandým." diye konuþtu.
Saldýrý anýnda büyük panik yaþadýklarýný anlatan Gülperi Kýr, "Eþim kalktý, üstümüzde hem askeri ceket vardý hem battaniye. 15-20 dakika mücadele ettik. Çocuðumu, kardeþimi, komþuyu aradým, onlar geldi. Sonra aslan bayaðý bir uzaklaþtý, 15-20 metre ileri gitti. Dört araba, polis, jandarma geldi. Iþýklarla fýstýk tarlasýnýn öteki ucundan aslanýn gittiðini gördüler, geri çýktýlar." ifadelerini kullandý.
Yaþadýklarýna inanamadýðýný belirten Kýr, "Rüyamda görsem inanmazdým. Beþ litrelik su bidonu vardý, aslanýn üzerine attým, hiçbir þey yapamadým.
Süleyman Kýr'ýn oðlu Ahmet Kýr ise aslanýn saldýrýsýna uðrayan babasýnýn videosunu yayýmladý.
Videoda Kýr, "Üstümde battaniye vardý. Battaniyeyi kaldýrdýðýmda aslanýn üzerime çöktüðünü gördüm. Aslanla bir süre boðuþtuk. Yardým istedik, çevrede kimse yoktu. Bu sýrada aslan baldýrýmý ve boynumu ýsýrdý. Boynunu yakalayarak sýktým, o esnada kaçtý. Yaklaþýk on metre uzaklaþýp dikildi. O sýrada kolluk kuvvetleri geldi." ifadelerini kullandý.
Kaynak : Anadolu Ajansý

Yer Ýmleri