Pek kafam basmadigi için grafikleri tam anlamadým 🙇
Bugün ailecek tekstil iþi ile uðraþan Suriyeli biriyle görüþtüm. Üretimi Suriye'ye kaydýrmýþ orada buradakinin yarýsýna mal ediliyormuþ.
Sektör zaten oraya kayacak bence. Öncelikle ayakkabý üreticileri. Sonra da genel tekstil. Konfeksiyon agirlikli. Buradan da beyaz yakalar gider...
Büyük ihtimalle güvenlik hususlarý giderilecek ve yeni sanayi bölgesi kurulacak. O zaman da hem o tarafa göç artar hem de bizim tekstilciler hayal ettikleri ucuz üretime kavuþur. Elektrik vs boþuna verilmiyor..
Yani yeni Mýsýr, tekstil için artýk Suriye olacaktýr...
Merter piyasasýnýn tamamen bittiðini söylediydi biri hatýrlamýyorum kimdi, Mýsýr'a kaldýrmýþlar üretimi , LC Waikiki bile Türk firmasý en fazla Türkiye'de satýþ yapýyor , üretim yeri Kamboçya , Vietnam gidin bakýn , tekstil artýk , pahalý bir marka olmayýnca hatta olsa bile bu iþ ve çalýþan politikalarýný kaldýrmýyor...Avrupa'da uzun yýllardýr herhalde tekstil doðru dürüst yok ...
Bir dönem Türkiye ye fason yaptiriyorlardi 80 sonu 90 lar , ..
Tekstil katma deðeri düþük ama eðitimi kýsa , insan ve emek yoðun sektör bu nedenle dünyada en fakir ulkeler bu alanda çalýþýyor.
Biz de beyaz eþya ve elektronik görüntü iþine girmiþtik ama pek çok ürün çin de yapýlýyor ülkemize geliyor , Hoover diye eski bir Alman markasý var Ýtalyan Candy grup almýþ Çin de yaptiriyor ve burada satýyor .
Bizim Beko Arçelik Vestel daha pahalý ama ben yerli marka alýyorum artýk bir tane Hoover almýþtým diðer herþey yerli Beko Arçelik Vestel Profilo marka ...evde ..
Gerçi býr bakacan Beko da Çin'den geliyor, bilmiyorum belki de öyledir.
Türkiyede para piyasalarý bile umudunu CHP ye baðlamýþ siyasal islamcýlar yargý terörüyle CHP ye saldýrýp safralarla bölmeye çalýþýnca borsa tepe taklak oluyor hisseler tabana yapýþýyor bu CHP için güzel bir haber CHP nin seçimde birinci parti çýkmasý siyasal islamcýlarla yanaþmalarý için büyük bir psikolojik yýkým demektir Almanyada etin kilosu 400 euro 40 euro diyen O çocuklarý için büyük bir yýkým demektir araplarýn diniyle övünen taþ devrinin moruklarý ve türevleri için büyük bir yýkým demektir ve bunu içindirki yargý terörüyle CHP ye saldýrýyorlar O çocuðu safralarý ve elebaþýný kullanýp CHP yi bölmeye çalýþýyorlar özgür bu safralarýn elebeþýna çaðrýda bulunup kurultayda aday olmasý için çaðrý yapmalý o yalan bu yalan budamý yalan demeli meydan okumalý
Yer Ýmleri