Ücretleri hedeflenen enflasyona göre artirmaliyiz diye beylik laflar et. Daha ilk aydan hedefi tutturamayacagin ortaya çýksýn. Sorumluluk duygusu hisseden var mý?
Faiz indirimleri????
............
Hakan Kara
@ali_hakan_kara
Ocak aylýk enflasyonunun %5,03 olmasý, Þubat ta %3,8 civarýnda bir enflasyon gelebileceðini gösteriyor.
Bu durumda, yýllýk %21 resmi tahminin tutmasý için, enflasyonun kalan 10 ayda aylýk ortalama %1 olmasý gerekiyor.
Neredeyse imkansýz.
Ýris Cibre
@iriscibre
·
7d
Merkez Bankasýnýn 2025 hedefi olan 21%'e ulaþmak için, bundan sonraki 11 ayda, aylýk ortalama 1,30% enflasyon gelmesi gerekiyor
(bu ay dahil 12 ay ortalama aylýk 1.61%)
Global konjonktürü de hesaba kattýðýmýzda bu pek mümkün görünmüyor
Adamlar endeksi ne zamandýr satmaya baþlamýþ. Yabancý payý %75 den..Þimdi %25 lere gelmiþ..
Bu adam Ykbnk,Akbnk ý kaç dolara sattý da gitti?
THY-Pegasus ,Kchol falan ??
Þimdi sattýðýnýn çok üstüne mal neden alsýn ki? Ben olsam hayatta almam. Bana promosyon yapacaksýn ki ben mal alýp tutayým. O da ancak olursa bir kriz sonrasý olur.. Bu fiyatlar yüksek..
Biz bu sene trader yabancýlar (býyýklý-kýsa vadeci fonlar vs) ile beraber oluþacak akýntýda yer alýp indiregandi yapacaðýz inþallah..O da olmazsa zaten tatsýz bir yýl olur..
Yabancý olmadan da bu endeks gider. Ama o zaman yerli yatýrýmcý da halka arza olsun, hisse fonlarýna olsun , kendi hisse alýþlarýyla olsun deli gibi para soktu..Þu an o tablo yok ve insanlarýn güveni de kýrýldý..Asýl sorun o..
Diðer önemli konuda milletin maliyeti yukarda kaldý.Pala hisseleri yukarý alsa kafasýna da kurþun gibi mal yiyecek. Onu da biliyor.. O yüzden bulabilirse çok ballý haberler ile yukarý alýr yoksa malý taþýtýr..
Yunus Paksoy
@yunuspaksoy
·
12s
Ýsrail Baþbakaný Netanyahu, Washington’da
Salý günü ABD Baþkaný Trump ile Beyaz Saray’da görüþecek — Davet edilen ilk lider
Orada olacaðýz
https://x.com/yunuspaksoy/status/1886164827434807344
suriyeden askerleri çekmeyin biz biraz daha yayýlalým diye konuþma baþlar.![]()
Yer Ýmleri