Gecelik viop teminati net ne kadar veriyor
Gecelik viop teminati net ne kadar veriyor
Bankacýlýk reformu giriþimlerine öncülük eden Hazine Özel Komitesi Baþkaný Andrew Tyrie Milletvekili, hisse senedi piyasalarýnda yüksek frekanslý ticaretin (" HFT ") oluþturduðu riskler konusunda uyarýda bulunan son önemli isimlerden biri oldu.
Yüksek frekanslý tüccarlar, iletimdeki gecikmelerden kaynaklanan piyasalar arasýndaki çok küçük fiyat farklarýndan faydalanabilirler. Anomalileri tespit edebilen ve ilgili borsalardan daha hýzlý hareket ederek kar elde eden, mikro saniyeler içinde iþlem yapan geliþmiþ bilgisayar programlarý kullanýrlar.
Bay Tyrie endiþe etmekte belki de haklýdýr, HFT'nin 2010'daki "ani çöküþ"ten sorumlu tutulmasýyla, ABD hisse senedi piyasalarýnýn deðerinin 36 dakikada %10'unun kaybedilmesi ve daha yakýn zamanda 24 Aðustos 2015'te yaþanan aþýrý düþüþten sorumlu tutulmasýyla. HFT firmalarýnýn ayrýca bu yýlýn Ocak ayýnda Ýsviçre frangýnda %28'lik bir artýþa ve Ekim 2014'te ABD devlet tahvili getirilerinde beþ dakikada bir çöküþe katkýda bulunmakla suçlandýðý da iddia ediliyor.
Bu HFT faaliyetleri makro anlamda piyasalar için ne kadar tehlikeli olsa da, özellikle 'karanlýk havuzlar' olarak bilinen piyasalara katýlan bireysel yatýrýmcýlar için daha acil bir endiþe daha var.
836.sayfada Karaduman dayu gecelik 45 ile faize geçtiðini yazmýþ, sanýrsam endekis 7bine düþmüyor deye isyan ettiði için sayfa kitlenmiþ olmalý
Öncelikle hoþgeldiniz Jellat abi, uzun zamandýr sizi buralarda görmüyordum belkide 2 yýl falan olmuþtur.
Faydasý mutlaka vardýr biz nitelikli yatýrýmcý olmadýðýmýz için bilmiyoruz
23 mart 128 garan
Hamdým Piþtim Yandým
BBC News Türkçe
@bbcturkce
·
2s
Fransa Cumhurbaþkaný Macron: "Avrupa'nýn, güvenlik anlamýnda sorumluluklarýný üstlenen ve demokrasi taahhütlerini yerine getiren bir Türkiye'ye ihtiyacý var"
“Türkiye’nin en iyi ihracat ürünü ordusudur”
- George Soros
Sabancý Üniversitesi
4 Mart 2002
Ve 18 yýl sonra 2020’de
Büyük Ortadoðu Projesi çerçevesinde Suriye’de, Irak’ta, Libya’da, Katar’da, Sudan’da ve Somali’deyiz..
Þimdi sýrada Avrupa var.!!!!
Cüneyt Zapsuyu ben hep o sözleri ile hatýrlýyorum.!!!
Anlayana.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyasý.!!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
TESLA demiþ ki;
-Dinlerin kitaplarýný okuyup anlayana ATEÝST,
okuyup anlamayana DÝNDAR,
Hem okumayýp, hem anlamayana YOBAZ ..denir..
sn alkim tevratýn ilahi kitabý olan zeburu bin yýllarca 4. kutsal kitap diye millete inandýrmýþlar
bu kitaba inananlar hangi dinden diyorsun týk yok, ibadetlerini nerede yaparlar týk yok, yahu tevratýn bir kitapçýðý
davut allahýn oðlu mu týk yok lakin zeburda öyle yazýyor, isa olunca ayaða kalkýyorsun, aslýnda kral olan davuta laf yok
yahudi arkadaþ kafa bulurdu, bizde bunun gibi 39 kitap var bunlarý da ayrý kitap kabul edecek misiniz diye..?
Dürüst insan olmak bu kadar zor mu?
''yalnýz olmak, yanlýþ yerde olmaktan iyidir.''
Yer Ýmleri