Burada yer alan yatýrým bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýÞmanlýðý kapsamýnda deðildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarýn kiÞisel görüÞlerine dayanmaktadýr.
garan 104,5
![]()
https://www.hisse.net/topluluk/showt...17#post7025017
Daha gün bitmedi
https://www.youtube.com/watch?v=-WeA...3%BCrk%C3%A7em
Bu senin klibin miydi !?
10560
Hayat hoþ gerisi boþ
Adamlar bizimle ...... geçiyor.
Kurum: yapýlmayacak
24 saat geçmeden
Uraloglu: Yapacagiz.
Zeybek baþka telden.
Sanki isadmlarina ellerine ben kelepçe taktým.vs
Türk Sanayicileri ve Ýþ Ýnsanlarý Derneði (TÜSÝAD) Baþkaný Orhan Turan'ýn Þubat TÜSÝAD Genel Kurulu’ndaki açýklamalarý nedeniyle hakkýnda soruþturma baþlatýlan yurtdýþý çýkýþ yasaðý verilmesine AKP Ekonomi Ýþlerinden Sorumlu Genel Baþkan Yardýmcýsý Nihat Zeybekci'den tepki geldi.
Zeybekçi, “Ekonomi Bakanlýðým zamanýnda bizim sanayicimiz, ihracatçýmýz, iþ dünyamýzýn temsilcileri dünyayý rahat dolaþsýn, Avrupa’ya rahat seyahat etsin diye AK Parti hükümetinin o yeþil pasaportu veren bakanýyým ben. TÜSÝAD Baþkaný'nýn mevcutlu bir þekilde ifadeye götürülmesi þýk deðildir” dedi.
Ekonomim'in aktardýðýna göre, Zeybekci, bunun kendisinin "kiþisel görüþü olduðunu ve her yerde de dile getirdiðini" de vurgulayýp þöyle dedi:
Evet kiþisel Bunu AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý olarak burada oturmanýn sorumluluðu ile de konuþuyorum. Ama bu benim partimi deðil sadece beni baðlar. TÜSÝAD Baþkaný'na bir þekilde haber verirsiniz, ‘falanca gün þu saatte sizi þurada bekliyoruz, gelir misiniz‘ dersiniz o da gelir ifade verir. Artý bu ülkede binlerce insaný istihdam eden, milyarlarca dolarlýk iþ yapan, sektöründe ilk üçte beþte yer alan birine yurtdýþý çýkýþ yasaðý koyduðunuz zaman yargýnýn kararýdýr eyvallah, yargýnýn kararýdýr uygulanmalýdýr. Polisi, gümrük memuru da bunu uygulamakla görevli midir, evet görevlidir. Ama bu kararý ben o pasaportlarý veren bir bakan olarak kabullenmiyorum. Kabul edemiyorum. TÜSÝAD Baþkaný'nýn yurtdýþýna kaçmasýnýn engellenmesi gibi bir kaygýnýn yaþanmasýný normal bulmuyorum. Onun için TÜSÝAD Baþkaný'ný bu karardan sonra da telefonla ilk arayan insaným. Sonra da geçtiðimiz hafta benim çok yakýn bir arkadaþýmýn önemli bir ameliyatý vardý, iki gün Ýstanbul’da onun baþýndaydým. Onunla ilgilenirken vaktim de vardý 'Neredesin baþkaným', 'buradayým'... Spontan geliþen bir ziyarettir, iyi ki bu ziyareti yapmýþým, gerekçesi bu."
Yer Ýmleri