havta sonu yine tüm dünyayý batýrmýþsýnýz 3515 ci dünya savaþýný baþlattmýþsýnýz.
ben her havta sayýyom.
![]()
havta sonu yine tüm dünyayý batýrmýþsýnýz 3515 ci dünya savaþýný baþlattmýþsýnýz.
ben her havta sayýyom.
![]()
yeni topic açmaya karar verdim.
the emlakhound ile hasbihal LXIV yecüc ile tesbihat ve kýrmýzýlý baþlýklý dowjonse and eee meee ile hedef leyla.
baþlýk tabi herzamanki gibi uzun oldu.
kitab yazmayý býraktým.
![]()
Yunus Paksoy
@yunuspaksoy
·
32d
Akýllý telefonlar, bilgisayarlar, çipler ve diðer elektronik ürünleri Trump’ýn karþýlýklý gümrük vergilerinden muaf tutulacak
Bir devasa geri vites daha
ne dedik Trump kýç öpecek dedik baþlamýþ
çin onun içinden geçer seçimde sponsoru teslacý elon ve apple ekibi ilk batanlar olur kýç öpmezse tarihede sporsorlarýný batýran baþkan olarak geçer.
Diyorki sahte kabadayý trump ÞÝÝ cim ben bir adým attým sende atta masaya oturalým diyor.![]()
Tekrar soyluyorum.
Domalt Trump, bir ticaret erbabi.
Kendi ve yandaslarinin cebimi doldurma pesinde.
Soylemleri ile piyasalari manupule ediyor.
Oncesinden duruma gore short, long pozisyon alarak kendi ve yandaslarinin servetine servet katiyor.
Boyle de devam edecek.
Cin, Avrupa, gumruk tarifeleri ABD falan seyinde degil.
Umrunda Umrunda.
sindo abd bu iþlerden hep karlý çýkmýþtýr) onun arabistan ziyareti demek.. arabistanýn bilmem kaç milyar dolar hibesi demek
abd diyorki patron benim pamuk eller cebe.
özeti bu kadar..
bunu yapmak zorunda kalýyor ülkeler. çünkü abd cidden yaptýrým gücü olan 1 numaralý ülke.
çin zenginlemiþ olabilir ama dünya çapýnda yabdýrým gücü olabilen bir ülke deðil. 2 ci süpergüç ama mesela avrupa çine tekme atsa en fazla çinde avrupaya bi tekme atar
abd öyle deðil. tekme atarsa sen anca susarsýn yada konuþursun.
sebebi belli..
abd bütçe açýðý veren bi ülke.. yani tüketiyor hemde devasa tüketiyor tüketirkende dünyaya para saçýyor .
bütçe açýðý vermeside tüm dünya için iyi. ticaret böyle dönüyor. abd nin bütçe açýðý vermesi abd nin umrunda deðil.
yer içer sýçar afedersin en sonunda hesabý yine sana bi þekilde ödetir
anla þunu..
yada fav at bekle... abd bu iþten karlý çýkacak.
herzaman çýktýðý gibi.
Trump cin e ben ettim sen etme itin olayým hafta sonu bir haber gonder demis
Çin yerinde olsam %200 daha yapýþtýrýp batirirdim bunu
Yer Ýmleri