Artan
Azalan
İşlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düşük / Yüksek
396,00 10% 46,30 Mn 358,00 / 396,00
46,20 10% 819,87 Mn 41,62 / 46,20
35,42 10% 71,84 Mn 33,80 / 35,42
8,93 9.98% 662,89 Mn 8,30 / 8,93
132,50 9.96% 10,62 Mn 118,00 / 132,50
22,16 -9.99% 104,26 Mn 22,16 / 24,62
11,28 -9.98% 41,76 Mn 11,28 / 11,28
30,70 -9.97% 234,46 Mn 30,70 / 33,70
647,50 -9.94% 144,68 Mn 647,50 / 717,00
1,46 -9.88% 88,40 Mn 1,46 / 1,58
253,25 -0.59% 6,02 Mr 253,25 / 263,50
338,75 -2.87% 4,34 Mr 338,75 / 351,50
320,25 0.71% 4,06 Mr 317,50 / 332,00
63,50 2.42% 3,80 Mr 60,95 / 65,55
44,26 1% 3,35 Mr 43,46 / 47,08
17,52 0.06% 314,02 Mn 17,30 / 17,71
73,60 -2.77% 2,85 Mr 73,35 / 75,50
187,30 1.13% 1,77 Mr 183,30 / 189,30
692,00 2.52% 1,77 Mr 663,00 / 692,00
89,70 -0.33% 227,02 Mn 89,10 / 90,70
117,00 3.54% 170,04 Mn 112,70 / 117,00
29,32 1.1% 35,93 Mn 28,66 / 29,32
11,10 -0.09% 51,22 Mn 11,00 / 11,17
77,95 -0.06% 203,38 Mn 77,00 / 78,80

Masrafsız Bankacılık + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsız Bankacılık + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 37/37 İlkİlk ... 27353637
Arama sonucu : 295 madde; 289 - 295 arası.

Konu: Oltaya Takılanlar - Tek Bir Gösterge İle Analiz { EMA } Denemeleri

Metastock haftanın son gününü cuma olarak kabul ediyor. Bugün perşembe, kapanışlarda özellikle MTF ağırlıklı grafiklerde bu hata olarak yansıyor. O yüzden haftalık grafikleri geriye dönük düzeltmem gerekebilir. Haftalık tabloları dikkate almak hata doğurabilir. Bu sorunu çözeceğim ama nasıl? Nasılını bulunca haftalık tabloları tekrar elden geçiririz.

Herkese iyi bayramlar...
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

“Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku

CandleStick analizlerinde Ayı olsun Boğa olsun oluşan formasyonların, güvenilirlik istatistiklerine ihtiyacım var.

Şimdiye kadar böyle bir çalışmaya yapan ya da güvenilirlik istatistikleri ile ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim...
     Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku

Son hali bu şekilde...

34 adet Boğa Formasyonu, 30 adet Ayı Formasyonu olmak üzere toplam 64 formasyonu tarayabiliyorum. Bu formasyonların içinde Formasyon, Teyit ve Stop Loss seviyeleri olmak üzere 3 adet katman bulunuyor. Bu katmanlara ait sayılar ve adlar bulunuyor. Yukarıdaki Güvenilirlik Tablolsu ile beraber değerlendirildiğinde amaca ulaşmış olacağını düşünüyorum. Yapılan Teknik Analiz'e bir süzgeç daha eklemek gibi bir kavram oluştu. Tek handikap Formasyon Sonucunun, Teyit ya da Stop Loss ile sonuçlandığını (ya da sonuçlanmayabilir) sadece ertesi gün yani sadece 1 gün takip edebiliyor olması. Yaptığım araştırmalarda Teyidin 3 gün içinde gerçekleşmemesi durumunda Formasyonun iptal olduğu ama Stop Loss için durumun farklı olduğu. Stop Loss her gün kontrol edilmek zorunda. Bu ertesi gün handikabını aşmak için Explorere yazdığım kodların hepsinin İndicator Builder (f(x))'e işlenmesi gerekiyor ki ardından başka bir kodla her gün ya da 3 gün kontrolünün sağlanması gerekiyor. Şu aşamada bu işlemi askıya almış durumdayım.

İlgilenenler için son durum bu...

4.  Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku

Son hali bu şekilde...

34 adet Boğa Formasyonu, 30 adet Ayı Formasyonu olmak üzere toplam 64 formasyonu tarayabiliyorum. Bu formasyonların içinde Formasyon, Teyit ve Stop Loss seviyeleri olmak üzere 3 adet katman bulunuyor. Bu katmanlara ait sayılar ve adlar bulunuyor. Yukarıdaki Güvenilirlik Tablolsu ile beraber değerlendirildiğinde amaca ulaşmış olacağını düşünüyorum. Yapılan Teknik Analiz'e bir süzgeç daha eklemek gibi bir kavram oluştu. Tek handikap Formasyon Sonucunun, Teyit ya da Stop Loss ile sonuçlandığını (ya da sonuçlanmayabilir) sadece ertesi gün yani sadece 1 gün takip edebiliyor olması. Yaptığım araştırmalarda Teyidin 3 gün içinde gerçekleşmemesi durumunda Formasyonun iptal olduğu ama Stop Loss için durumun farklı olduğu. Stop Loss her gün kontrol edilmek zorunda. Bu ertesi gün handikabını aşmak için Explorere yazdığım kodların hepsinin İndicator Builder (f(x))'e işlenmesi gerekiyor ki ardından başka bir kodla her gün ya da 3 gün kontrolünün sağlanması gerekiyor. Şu aşamada bu işlemi askıya almış durumdayım.

İlgilenenler için son durum bu...
    Merhaba...

Uzun zamandır yoktum. Bayram tebriği için uğradığımda senin mesajını da gördüm. Güzel iş çıkartmışsın. Eline sağlık...

Metastock ile çalışmadığımı biliyorsun. Beni kısıtladığı için yıllar önce bıraktım. Keşke MetaStock olarak sana bir yardımım olsa ama artık iyice uzaklaştım...

Yine de elimden gelen bir şey olursa seve seve yaparım. Emeğe ve gayrete sonsuz saygım vardır...

Anlamadığım şey neden formasyonları 3 gün ile sınırlandırıyorsun?

TurksihBulls.com sitesinde ben bu duruma şahit olmadım ya da benim gözümden kaçmıştır? bilemiyorum...

Ben de bildiğin gibi CandleStick Analizi üzerine yıllarımı verdim. Komple bir program yazdım. Ben de 3 gün kuralı uygulamıyorum ve sistem gayet başarılı çalışıyor..

Aslında senin bahsettiğin istatistiği ben de çıkarmak istiyorum ama araya sürekli yeni yeni işler giriyor. O nedenle o safhaya henüz gelemedim ama istenilirse çok da zor olmaz. Sana sadece tüm hisseler için incelenmiş sabit olarak bir istatistik mi lazım? Yoksa gerektiğinde senin analizlerde kullanacağın şekilde bir istatistik mi lazım?

Çalışmalarını TurkishBulls.com ile karşılaştırıyor musun? Sonuçlar nasıl çıkıyor? Birebir uyum var mı? Belki de umarım daha iyisini yapmışsındır?

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

5. XU100...

Bu benim çalışmamın şimdilik geldiği son nokta...

Formasyon isimlerinin yanındaki değerler; o formasyonun o hisse içerisinde kaç defa gerçekleştiğini gösteriyor...

Sıradaki aşama teyit/stop oranlarını yazdırmaktı ama o işe bir türlü sıra gelmedi. Tekrar bu çalışmaya döndüğümde ilk işim o olacaktır. Hatta teyit/stop gerçekleştiğinde ortalama kâr/zarar miktarını da hesaplatacağım. Böylece o formasyonun getirisini/götürüsünü ortalama olarak görebileceğim. İnşaAllah o işi de hallederim...

Zor olan AL/SAT Sistemi kurmaktı. Erteleye ertele 12-13 yıl sonra sistemi ancak kurmayı başardım. Beni bayağı zorlamıştı ve hep erteliyordum. Hâlâ da ara sıra gözüme çarpan aksaklıklar oluyor, müdahale edip eksiklerini tamamlamaya çalışıyorum. İnşaAllah sen de aradığını bulursun...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Merhaba...

Uzun zamandır yoktum. Bayram tebriği için uğradığımda senin mesajını da gördüm. Güzel iş çıkartmışsın. Eline sağlık...

Metastock ile çalışmadığımı biliyorsun. Beni kısıtladığı için yıllar önce bıraktım. Keşke MetaStock olarak sana bir yardımım olsa ama artık iyice uzaklaştım...

Yine de elimden gelen bir şey olursa seve seve yaparım. Emeğe ve gayrete sonsuz saygım vardır...

Anlamadığım şey neden formasyonları 3 gün ile sınırlandırıyorsun?

TurksihBulls.com sitesinde ben bu duruma şahit olmadım ya da benim gözümden kaçmıştır? bilemiyorum...

Ben de bildiğin gibi CandleStick Analizi üzerine yıllarımı verdim. Komple bir program yazdım. Ben de 3 gün kuralı uygulamıyorum ve sistem gayet başarılı çalışıyor..

Aslında senin bahsettiğin istatistiği ben de çıkarmak istiyorum ama araya sürekli yeni yeni işler giriyor. O nedenle o safhaya henüz gelemedim ama istenilirse çok da zor olmaz. Sana sadece tüm hisseler için incelenmiş sabit olarak bir istatistik mi lazım? Yoksa gerektiğinde senin analizlerde kullanacağın şekilde bir istatistik mi lazım?

Çalışmalarını TurkishBulls.com ile karşılaştırıyor musun? Sonuçlar nasıl çıkıyor? Birebir uyum var mı? Belki de umarım daha iyisini yapmışsındır?
     Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    XU100...

Formasyon isimlerinin yanındaki değerler; o formasyonun o hisse içerisinde kaç defa gerçekleştiğini gösteriyor...

Sıradaki aşama teyit/stop oranlarını yazdırmaktı ama o işe bir türlü sıra gelmedi. Tekrar bu çalışmaya döndüğümde ilk işim o olacaktır. Hatta teyit/stop gerçekleştiğinde ortalama kâr/zarar miktarını da hesaplatacağım. Böylece o formasyonun getirisini/götürüsünü ortalama olarak görebileceğim. İnşaAllah o işi de hallederim...

Zor olan AL/SAT Sistemi kurmaktı. Erteleye ertele 12-13 yıl sonra sistemi ancak kurmayı başardım. Beni bayağı zorlamıştı ve hep erteliyordum. Hâlâ da ara sıra gözüme çarpan aksaklıklar oluyor, müdahale edip eksiklerini tamamlamaya çalışıyorum. İnşaAllah sen de aradığını bulursun...

Merhaba T/A abi;

Uzun zamandır olmadığınızın farkındayım. Başlığınıza gelip bir gelişme olup olmadığını takip etmeye çalışıyordum. Umarım sağlığınız yerindedir. Sağlık harici problemler gelip geçici ama sağlık çok önemli diye düşünüyorum.

Beni onore eden cümleleriniz için hemen teşekkür ediyorum…

Evet abi MetaStock kullanıcısıyım maalesef. Yaş ilerleyince alışkanlıklardan vazgeçmek ya da yeniliğe açık olmak oldukça zor geliyor bana.
    Aklıma takılan bir şeyler olunca aklımdasınız ama belirttiğiniz üzere MetaStock ile aranızın pek sıcak olmaması aklıma geliyor vazgeçiyorum. Yine de yol yöntem öğrenebilmek için sizi rahatsız edebilirim abi.

Abi formasyonların 3 gün ile sınırlandırılması ile ilgili bilgi kendimin değil bir yerde okumuştum ama şimdi unuttum. Belki de yapay zeka ile ilgili çalışırken görmüş olabilirim. Bu arada kodları Yapay Zeka yardımı ile hallettim.

Abi istatistik konusunda senet bazında değil de formasyon bazında hangi ayı ya da boğa formasyonlarının daha güvenilir sonuç verdiğini öğrenmek amacım.

Sonuçlar turkishbulls’a göre farklı. Şöyle farklı; Bazı hisselere birden fazla formasyon ya da teyit sinyali geliyor. Örneğin AL sinyalini incelemek istiyorum. Sitedeki sinyallerden daha fazla sinyal geliyor bana. Karşılaştırma yaptığımda ise bire bir uyum % 50 civarında. Bu sinyallerin başarılı mı başarısız mı olduğunu takip edemiyorum tek tek çok olunca. Ama yukarıda yazığım gibi bana bir süzgeç daha kazandırmış olabilecek bir bilgi bu Teknik Analiz ile karar verme açısından.

İyi mi? Kötü mü? İşe yarar mı? Bakmak incelemek isterseniz Buradan örnek sonuçlara bakabilirsiniz abi. Hatta özellikle değerlendirmenizi isterim. Tabi zamanınız elverdiği müddetçe…

7.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    XU100...

Sağol abi ne aradığımı biliyorum ama aradığımı bulamıyorum henüz Excelle yapılan iş bu kadar oluyor işte...

Sayfa 37/37 İlkİlk ... 27353637

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •